Yeme İçme

21 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 3 Haziran 2022

Birleşik Krallık’a bağlı İngiltere’de bulunan Cambridge, özellikle dünyanın ilk 5 üniversitesi arasında bulunan Cambridge Üniversitesi ile ünlü olmuş bir Avrupa şehridir. Başkent Londra’nın kuzeyinde bulunan şehrin çevresi kasaba ve köylerle çevrilidir. Şehirde nüfusun önemli bir kısmını öğrenciler oluşturuyor. Bu bağlamda şehirde en fazla tercih edilen mekanlar arasında çay-kahve mekanlarını sayabiliriz. Yerli halkın da uğrak yerleri olan bu mekanlarda lezzetli İngiliz çayları ve enfes kahveler sunuluyor. Öyleyse Cambridge’de bulunan en iyi çay ve kahve mekânlarını incelemeye başlayalım.

1

Hot Numbers Coffee Roasters: Kurucusu Simon Fraser’ın da dediği gibi Hot Numbers Coffee Roasters kahve için yaşayan bir mekan. Kurucusundan çalışanlarına herkesin mottosu olan güzel kahve yapma tutkusu, bu güzel mekanı Cambridge’in en gözde kahvecilerinden biri yapıyor. Tedarik süreci haftalık olarak gerçekleştirilip en güzel kahveler seçilip alınıyor. Kalite ve tutarlılık kahve severleri buraya bağlayan kriterlerin başında geliyor. Farklı damak zevklerine hitap eden mevsimsel karışımlar, organik karışımlar ve daha fazlası için Hot Numbers Coffee Roasters Dunsbridge Turnpike, Royston. SG8 6RB adresinde kahve severleri bekliyor. 

Bould Brothers Coffee: Cambridge’in ünlü kahvecilerinden bir diğeri Max ve Alex Bould tarafından kurulan Bould Brothers Coffee’dir. Müşteri memnuniyeti ve kaliteyi ön planda tutan bu ikili, Cambridge’de kahve severler için aranan özelliklere sahip yerlerdendir. Mekan lezzet ve tutarlılık konusunda oldukça hassas. Çalışanlar seçilirken de lezzet konusunda aynı fikirde olan yüksek eğitim sahibi bireyler tercih ediliyor. Cambridge Merkez Tren İstasyonu'ndan şehre doğru yürürken görülebilecek olan Regent Caddesi’ndeki şube markanın en yeni mekanı. Bould Brothers Coffee’de bardak boyutları diğer kahvecilere göre biraz daha ufak. Bunun sebebi ise sütün ve kahvenin kıvamının ideal ölçüde tutulabilmesi. Tadı mükemmel şekilde dengelenen ve son yuduma kadar kremsi kalan kahveler, Bould Brothers Coffee’nin müşterilerine sunduğu hizmet. Bould Brothers Coffee, eşsiz kahvelerini 90+ nitelendirilen kahve çekirdekleri, organik tam yağlı süt ve iki defa artırılıp mineralize edilen su ile meydana getiriyor. 

1

Espresso Lane: Cambridge’in gözde kahve yerlerinden bir diğeri de güzel akademik binalar arasında bulunan Espresso Lane’dir. Espresso Lane’de enfes kahvelerin yanı sıra Türk, Yunan, İtalyan ve Kuzey Afrika mutfağından lezzetler de bulabilirsiniz. 

Carriages of Cambridge: Şimdi sıra Cambridge’in harika çay yerlerine geldi. Cambridge’de meşhur İngiliz çayını yudumlamak için tercih edilecek yerler arasında ilk olarak orijinal bir konsepti olan Carriages of Cambridge’i sayabiliriz. Orijinal Pullman tarzı arabalar, ayrı koltuklar, Victorian Garden’da yerel olarak yetiştirilen malzemeler ve çağdaş bir dokunuşla geleneksel İngiliz İkindi Çayı’nın baştan çıkarıcı menüsünden bu çok özel mekanın yaratılmasında ayrıntılara çok özen gösterilmiştir. Cambridge turu sırasında leziz İngiliz çayını nostaljik bir ambiyansta denemek isteyenler için Carriages of Cambridge doğru tercih.

Whittard of Chelsea Cambridge: Gerçek dünyadan biraz uzaklaşın ve lüks yaprak çaylar, aromalı kahveler ve yaratıcı sıcak çikolatalarla dolu bir alanda kendinizi kaybedin. Whittard of Chelsea Cambridge, değerli müşterilerine bu keyifli duyguları vadediyor. Tarihi 1886’ya dek uzanan bu köklü mekan, uzman kadrosu ve kaliteli malzemeleri ile Cambridge gezginlerine unutulmaz anlar yaşatıyor.

2

İngiltere'te gitmek için en ideal zaman hangisidir ve Türkiye'den en kolay nasıl ulaşılır öğrenmek için tıklayın.

1
Yeme İçme

Cambridge'deki En İyi Çay ve Kahve Mekanları

İngiltere’de bulunan Cambridge, özellikle dünyanın ilk 5 üniversitesi arasında bulunan Cambridge Üniversitesi ile ünlü olmuş bir Avrupa şehridir.

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Fitzwilliam Sokağı ve Fitzwilliam Müzesi Hakkında Bilgiler

İngiltere’nin ünlü mekanlarından Fitzwilliam Sokağı ve meydanı ismini 7. Vikont Richard Fitzwilliam’dan almıştır. Meydan Fitzwilliam tarafından 1789…

Devamını Oku
1
Tips

Cambridge'de Dil Okuluna Gitmek ve Yaşam Maliyetleri

Dil öğrenmek herkesin arzuladığı şeylerden biridir. Pek çok insan yabancı dil öğrenebilmek için efor harcar. Bunun için farklı seçenekler olmakla…

Devamını Oku