İpucu

11 Ağustos 2020
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2022

Alışveriş yapmak kimi zaman ihtiyaçtan kimi zamansa alışveriş dürtüsünden kaynaklanan bir eylemdir ve gün geçtikçe insanlar ihtiyaç yaratıp alışveriş yapmaya daha meyilli olmaya başlamıştır. Zamanı olmayıp dışarı çıkamayanlar internet alışverişlerini tercih ederken, alışveriş yapmayı bir hobi olarak gören ve denemeden bir ürün alamayan alışveriş canavarlarının hâlâ olduğunu biliyoruz. Boş zamanlarınızda çıkacağınız kalabalık alışveriş yerlerinden bunaldıysanız ve yeni yerler keşfetmek istiyorsanız, sizler için daha az bilinen alışveriş noktalarını listeledik. 

Alışveriş Canavarı-2

1- Merter

Merter tekstilciler merkezi olarak bilinir ve bütün kumaşçılar, atölyeler aksesuarcılar vb. üreticilerin konumlandığı bir semttir. Toptancı ağırlıklı bir satış sistemi olsa da çoğu tekstilcinin mağazası da bulunmaktır. Üretimden direkt olarak alındığı için fiyat olarak uygun ve kaliteli ürünler bulmak mümkündür. Aynı zamanda çok fazla kalabalık olmadığı için rahat bir şekilde gezebilirsiniz.

2- Fındıkzade 

Fatih’e bağlı bu küçük semt, Fındıkzade tramvay durağının hemen orada başlayan ufak butikleri ile alışveriş severler için mükemmel bir seçenek sunuyor. Her cuma tramvay durağının orada “sosyete pazarı” kurulur ve birçok toptancı ürünlerini tezgahlarda satışa sunar. Kızılelma Caddesi üzerinde ana mağazalar bulunurken ara sokaklarda ise daha küçük butikleri bulabilirsiniz. Kızılelma Caddesi’nden aşağı doğru indiğinizde görebileceğiniz Historia AVM’de ise daha fazla markaya ulaşabilirsiniz. Fatih merkez, özellikle abiye giyim sevenleri memnun edecek seçeneklerle dolu. 

3- Bakırköy

Bakırköy aslında bilindik bir semt olsa da Bakırköy’de güzel butiklerin olduğu bazı sokaklar bulunuyor. Örneğin, Bakırköy Meydanı’ndan girdiğinizde LCW’den sola dönün ve Dilko’nun sokağına girin. Burada çok bilindik bir butik olan Rouge’u görebilirsiniz. Bu sokakta sağlı sollu konumlanmış mini butiklerde kimi zaman tasarım ürünleri kimi zamansa popüler marka ürünlerini görmek mümkündür. Cumartesi günleri kurulan Sosyete Pazarı’nda oldukça ekonomik seçenekler bulabilirsiniz. Meşhur yeraltı çarşısı da Bakırköylülerin alışveriş yapmayı sevdiği bir diğer mekan.

Alışveriş Canavarı-1

4- Nişantaşı

Nişantaşı’na butikler cenneti diyebiliriz fakat burada da mutlaka görmeniz gereken bazı ara sokaklar var. Örneğin City’s AVM’nin arka çıkışında Teşvikiye Akkavak Sokak'ta görebileceğiniz birçok yerli ve yabancı butikler mevcut. Bazı mağazalar dünyaca ünlü markaların koleksiyonunu sizlerle buluşturuyor, bazı butiklerse kişiye özel yapılmış ürünleri atölyelerinde sergiliyorlar.

Bonus: Nişantaşı’na Gittiğinizde Uğramanız Gereken 5 Butik

5- Beyoğlu

Taksim’de bulabileceğiniz birçok marka mevcut fakat bir o kadar da bilmediğiniz alışveriş yeri olduğunu unutmayın. Tünel kısmından çıktığınız zaman meşhur Atlas Pasajı ile başlayıp içindeki butikleri tek tek gezebilirsiniz. İstiklal Caddesi tam bir pasajlar ve alışveri cenneti. Terkos Pasajı’nda ünlü markaların imitasyonları ve defolu ürünleri çok daha düşük ücretlere satılabiliyor. Halep Pasajı, Hazzopulo Pasajı, Aznavur ve Avrupa Pasajları ise alışveriş için mutlaka uğramanız gereken yerler. Daha sonra aşağı, Galata’ya doğru indiğinizde kafeler, müzik aleti satan yerler, butikler ve hatıra eşyası satan mağazaları aynı şekilde görebilirsiniz.

6- Kadıköy

Retro, vintage ve ikinci el giyim rüzgarlarının esmeye başladığı ilk semtlerden biri Kadıköy. Büyük zincir mağazaların yanı sıra küçük butiklerin de çok çeşitli olduğu Kadıköy, özellikle Avrupa yakasına kıyasla çok daha ekonomik sayılır. Semtin en ünlü alışveriş caddesi elbette Bağdat Caddesi. Onu Çilek Sokağı ve Bahariye Caddesi izliyor. Ayrıca İstanbul’un en eski pazarlarından Tarihi Salı Pazarı da uygun fiyata kumaş, giysi ve ev tekstil ürünlerini bulabileceğiniz şahane bir pazar yeri. Salı ce cumaları olmak üzere haftanın iki günü kurulan bu pazara gitmek için Kadıköy merkezden Fikirtepe yönüne giden araçları kullanabilirsiniz.

Vegan restoranlar-0
Yeme İçme

Avrupa Yakasındaki En İyi Vegan Dükkânlar

Vegan beslenme modelini benimsediyseniz veya yalnızca sağlıklı beslenme alternatiflerini denemek istiyorsanız, büyük bir metropol olan İstanbul'…

Devamını Oku
Temmuz-0
İyi Yaşam

Temmuz İstanbul Kültür Sanat Rehberi

İstanbul, en sevilen haliyle temmuz ayında da bizleri yalnız bırakmıyor. İçinizi ferahlatacak etkinlik önerileriyle bu temmuzda da sanatsız ve…

Devamını Oku
Çengelköy
Kültür Seyahat

Ünlü Dizilerden Hatırlayacağınız İstanbul Semtleri

Hikayesiyle ve kahramanlarıyla olduğu kadar çekildiği yerlerle de özdeşleşmiş diziler vardır, üzerinden ne kadar zaman geçerse geçsin bu detaylar hiç…

Devamını Oku