Kültür Seyahat

19 Ocak 2021
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2022

İzmir’in derinliklerinde bir köy var uzakta ve o köyde bol lavantalı, bol zeytinli, doğaya zarar vermeyen bir tesis var. İşte o tesis: Vadi Alaçatı! Kafanızı dinlemek, kendinizi doğaya bırakmak için bir yer arıyorsanız Vadi Alaçatı tam size göre bir yer. Ailecek, sevdiklerinizle ya da tek başınıza gidebileceğiniz, binlerce ağacın içinde sizi yenileyecek Vadi Alaçatı birbirinden farklı özelliği ile kalpleri kazandı. İzmir’in güzelliklerinin yanı sıra bu aralar Vadi Alaçatı ve hizmeti insanlar arasında konuşuluyor. Çeşme’deki bu oteli incelemeye hazır mısınız? Hadi başlayalım. 

Vadi Alaçatı – İzmir/Alaçatı

Alaçatı’da 2015 yılında 200 dönüm alana kurulu ekolojik bir tesis bulunuyor. Kurucusu Bülent Özcan, Türkiye’nin ilk yazılım şirketinin kurucularından birisi. Çalıştığı süre boyunca kendini iş ortamından alıp götüren, kafasını dinlemesine yardımcı olan bir yerin hayalini kurmuş. Girişimci Bülent Özcan, 5 yıl boyunca gece gündüz çalışıp kendi gibi düşünenler için bu hayalini hayata geçirmiş. 

Lavanta ve zeytin bahçeleri içine uyanacağınız bu tesiste; doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, tavukları besleyebileceğiniz, tarladan domates, biber toplayabileceğiniz bir ortam sizi bekliyor olacak. Dilerseniz tek başınıza bu deneyimi yaşayabilirsiniz, dilerseniz de çok güzel arkadaşlıklar kurabileceğiniz bir ortam yaratabilirsiniz. Odalar Japon kültüründen aşina olduğumuz kapsül oda olarak tasarlanmış fakat oldukça geniş ve kullanışlı bungalov odalardan oluşuyor. Tesiste 40-50 misafir ağırlayabiliyorlar. Odalar maksimum 4 kişilik. Bütün odalar deniz, lavanta, zeytinlik ve bol yıldızlı gökyüzü manzarasına sahip.

blog

Tesiste yemekler tamamen organik, kendi üretimleri olan sebze ve meyveleri ile eşsiz bir kahvaltı hizmeti veriyorlar. Fiyatlar da oldukça uygun, merak etmeyin. Akşam yemeği içinse alakart restoran mevcut. Böylece istediğiniz yemeği yiyebilirsiniz. Ekolojik özelliği ile dikkat çeken Vadi Alaçatı, yiyecek olarak market ürünlerini kullanmıyor ve içme suyunu da kendi üretiyor. Gördüğünüz gibi organik üretime oldukça değer veren bir yer burası. 200 dönüm arazide 9000’den fazla zeytin ağacı ile tesis, Alaçatı’daki en büyük plantasyona sahip. Konaklamanız boyunca tesiste olan mevsim sebzelerini ve otlarını bahçeden direkt olarak toplamakta özgürsünüz, herhangi bir kısıtlama veya yasak yok. 

blog

Lavantalar tesisin bir diğer özel yanı. Vadi Alaçatı’da tıbbi aromatik bitki olarak binlerce lavanta yetiştiriciliği ilk günden beri yapılıyor. Ayrıca tesis ısınma ve sıcak suyunu güneş enerjisinden elde ediyor böylece karbon ayak izi oluşturmuyor. Böylelikle de Vadi Alaçatı, tam bir çevre dostu tesis olarak hizmet veriyor.

Aktivitelerden biri olarak eski zamanlarda oldukça popüler olan açık hava sinema seçeneği bulunuyor. Burada eşinizle ya da sevgilinizle birlikte sizler için özel hazırlanmış akşam yemeğini tatlı bir randevuya dönüştürebilirsiniz. Özel sürprizlere de hazırlıklı olmanızı öneririz.

Aynı zamanda yüzmek isteyenler için havuz mevcut ve sörf denemek isteyenler için de tesiste sörf aktiviteleri bulunuyor. Eğer ki doğa içinde kendinizi kaybetmek ve temiz havanın tadına varmak istiyorsanız Vadi Alaçatı’ya bir göz atmanızı tavsiye ederiz.

Doğa dostu bu otel, Alaçatı’nın merkezine oldukça yakın bir konumda. Öyle ki merkezin hemen yanı başında, 5 dakikalık bir mesafede bulunuyor. Ayrıca buradan Alaçatı Sörf Merkezi’ne ve etraftaki diğer koylara ulaşmanız da mümkün. Delikli Koy’un yamacında bulunan Vadi Alaçatı, Jolly Joker ve Alaçatı Halk Plajı’na da oldukça yakın. Yukarıda anlattığımız doğallıkta ve yeşillikteki bu otelin, merkezî yerlere bu kadar yakın olması harika değil mi? Şehir hayatından çok da uzaklaşmadan doğanın kucağına atlamak istiyorsanız, kafanızı dinlemeye ve eğlenmeye ihtiyaç duyuyorsanız Vadi Alaçatı’nın kapısını çalabilirsiniz. 
 

2023 UNESCO (0)
Kültür Seyahat

2023'te Eklenen En Yeni UNESCO Dünya Mirası Alanları

“Birinin kaybı tüm insanların hafızasının kaybıdır” mottosu ile yola çıkarak hazırlanmış olan UNESCO Dünya Mirasları Listesi, güncellenmiş hali ile…

Devamını Oku
2024 konserleri-0
Kültür Seyahat

2024 Yılının Öne Çıkan Konserleri

2024, dünyaca ünlü pek çok grubu ve müzisyeni ülkemizdeki müzikseverlerle buluşturacak dolu dolu bir yıl olacağa benziyor. İşte 2024'ün sizin…

Devamını Oku
2
Kültür Seyahat

Koronavirüs-Seyahat Kısıtlamalarında Son Durum

Seyahat kısıtlamalarıyla alakalı gelişmelerden biri AB ülkelerinde yaşandı. AB, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bazı ülkelere seyahat…

Devamını Oku