İyi Yaşam

5 Aralık 2023

2023 senesine veda etmeye hazırlandığımız şu günlerde insanlar yeni yıla sevdikleriyle birlikte girme planları yapmaya başladılar bile. Yeni yıla yeni temenniler, umutlarla girmek isteyen aileler, arkadaş, eş ve dostlar bu güzel günde birbirlerine hediye almayı da ihmal etmiyorlar. Elbette söz konusu hediye olunca seçenekler sayısız. Ancak ülkemizde düzenlenen hediyelik eşya fuarları insanlara çok daha geniş alternatifler sunmakla beraber uygun fiyatları ile de dikkat çekiyorlar. Biz de sizlere yılbaşına yaklaşırken hangi fuarlar var, hangilerinden hediyelik eşya bulabilirsiniz. Bunları listelemek istedik. 

İzmir Eats and Beats Christmas Market

İzmir'in en büyük yeni yıl alışveriş pazarı olan Eats and Beats Christmas Market, 20-24 Aralık tarihleri arasında Hilltown Karşıyaka'da kapılarını açacak. Melike Şahin, Manga, Gaye Su Akyol gibi popüler isimlerin de sahne alacağı bu festival gibi hediyelik eşya pazarında hem yeni yıl ruhunu hissedecek hem de sevdikleriniz için gönlünüzce alışveriş yapabileceksiniz.

Hediyelik Eşya Fuarları-1

Christmas Market İstanbul-Madrigal

2019 yılından bu yana artık gelenekselleşen yılbaşı pazarı, bu sene de 8-25 Aralık tarihleri arasında Six Senses Koçataş Mansions'da ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Hot dog, kruvasan ve zencefilli kurabiye kokuları eşliğinde yeni yıl temalı hediyelik eşya stantlarından alışveriş yapmak, kendin yap atölyelerinde yeni şeyler öğrenmek ve atlıkarıncadan buz patenine eğlenceli dakikalar geçirmek için Christmas Market İstanbul'a uğramayı unutmayın.

Hediyelik Eşya Fuarları-3

Souvenir Expo Türkiye 2023 - Hediyelik ve Hatıra Eşya Fuarı

14-17 Aralık 2023 tarihlerinde düzenlenecek olan ve dünyanın en kapsamlı festivallerinden bir tanesi olan Souvenir Expo Türkiye 2023 için geri sayım başladı. Yeşilköy’de düzenlenecek olan fuarda hediyelik eşya, hatıra eşyaları gibi pek çok ürünü bir arada bulmanız mümkün. Fuarda 1000’i aşkın marka ürünlerini sergileyecek. Ürünler belirli bir türle sınırlandırılmamış. Yani kupa, magnet, anahtarlık, kahve takımı, mayo, bikini, güneş gözlüğü, çanta, kemer, valiz, zeytin, zeytinyağı, baklava gibi aklınıza gelebilecek her türlü hediyelik eşya ve gıda bulunuyor. Özellikle toptancıların ürünlerini sergileyeceği bu alanda bütçenize uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Hediyelik Eşya Fuarları-2

CFE Carpet and Flooring 2023

5 Aralık’ta başlayacak olan Carpet and Flooring Expo 8 Aralık’a kadar devam edecek. İstanbul Yeşilköy’de insanlara kapılarını açacak olan bu fuar İstanbul Halı İhracatçılar Birliği (İHİB) ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçılar Birliği (GAHİB) ile birlikte düzenleniyor. Fuarda el yapımı halı kilimler, paspaslar, tekstil zemin kaplama ürünleri, laminant, ahşap ve parke kaplamalar, seccade türleri, makine yapımı halı ve kilimler, iplik, lif, tekstil ürünler, seramik karolar, tekstil makinesi ve aksesuarları gibi ürünler sergilenecek. Özellikle dokumacılık ve halı, kilim tarzı ürünlere ilgi duyanlar için oldukça geniş bir seçenek sizleri bekliyor. Burada hediyelik olarak da yakınlarınıza alabileceğiniz pek çok ürün bulabilirsiniz. 

41. Uluslararası İstanbul Anne Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı

0-16 yaş bebek ve çocuk ürünlerinin sergileneceği fuar 13 - 16 Aralık 2023'de İstanbul Fuar Merkezi'nde insanlara kapılarını açacak. Çocukları sevindirmek isteyen ebeveynler için sınırsız bir seçenek söz konusu. Ürünler arasında bebek giyim, ayakkabı, çocuk giyim, ev tekstili, abiye giyim, pijama ve çorap, anne ve hamile ürünleri, aksesuar, genç giyim, bebek araç gereçleri, oyuncaklar, bisiklet modelleri gibi aklınıza gelebilecek her türlü ürünü bulmanız mümkün. Birbirinden farklı markaların her bütçeye uygun ürün çeşitlerini görmek için fuara mutlaka uğrayın. 

Hediyelik Eşya Fuarları-4

Moda Gaziantep - Gaziantep Penye, Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı

Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleşecek olan Gaziantep Penye, Tekstil ve Hazır Giyim Fuarı bu sene de birbirinden farklı, yeni ve trend ürünleri bir araya getirecek. 19-22 Aralık tarihlerinde ziyaretçileri ile buluşacak olan fuara Ortadoğu, Kuzey Afrika, Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden yoğun bir katılım bekleniyor. Hem kaliteli hem de ekonomik ürünlerini insanlarla buluşturmak isteyen firmalar bu fuarda boy gösterecek. 

Fuardaki amaç, firmaların aracıları ortadan kaldırarak bire bir müşterileri ile muhatap olmaları ve daha uygun fiyatlarla ürünlerini insanlara sunmalarıdır. Fuarda hemen herkese uygun ürünler bulmak mümkün. Bebek giyim ürünleri, çocuk giyim ürünleri, çocuk hazır giyim, erkek hazır giyim, kadın hazır giyim, sanayi ve konfeksiyon aksesuar ve ürünleri, tekstil makineleri gibi çok geniş yelpazede ürünler sergilenecek. 

Uluslararası 35. Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı

4 Aralık’ta başlayacak olan ve 7 Aralık’a kadar devam edecek Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı adından da anlaşılacağı üzere pek çok farklı markanın terlik ve ayakkabı ürünlerinin sergileneceği bir fuar olacak. Fuarda sadece Gaziantepli firmalar yer almayacak. Gaziantep yanı sıra Şanlıurfa, Kahramanmaraş, İstanbul, Kayser ve Adana gibi illerden de firmalar ürünlerini tüketicilere sunacak. Uluslararası 35. Ayakkabı, Terlik ve Yan Sanayi Yaz Fuarı Hem Türkiye’nin hem de Ortadoğu’nun en kapsamlı ve önemli fuarlarından bir tanesi. Fuar yılda iki defa hem yaz hem de kış sezonları için düzenleniyor. Bu anlamda hem yaz modası hem de kış modasına uygun terlik ve ayakkabı ürünlerini bulmak mümkün olabiliyor.

Fuarda ayakkabı üreticileri, deri üreticileri, saraciye üreticileri, suni deri üreticileri, ayakkabı makinesi üreticileri, toptancılar, dergiler, kurumlar, mümessillikler ve daha pek çok alandaki katılımcılar olacak. Hediyelik eşya olarak erkek, kadın, çocuk, genç fark etmeksizin hemen her zevke ve ihtiyaca göre ürünler görmek mümkün olacak. Ayakkabıların yanı sıra çanta, cüzdan, kemer, askeri bot, terlik, iş emniyet gereçleri vb. pek çok ütün sergilenecek. 

Junioshow - Çocuk ve Bebek Eşyaları Fuarı

Her ne kadar yeni yıla girdiğimiz ilk gün tüketicilere kapılarını açacak olsa da özellikle anne ve anne adaylarının oldukça ilgisini çekebilecek bu fuarı kaçırmamanızı öneriyoruz. Bursa TUYAP Fuar Alanında 1 Ocak tarihinde gerçekleşecek ve sadece bir gün sürecek olan fuarda bebek giyim, ev tekstil ürünleri, hamile giyim, bebek ürün ve oyuncakları gibi pek çok ürünü bir arada görmek mümkün olacak. Yılda iki kez Bursa’da düzenlenen bu fuarda bebek kıyafeti üreticileri, pijama ve çorap üreticileri, çocuk giyim üreticileri, bebe mobilya üreticileri, oyuncak üreticileri, ayakkabı üreticileri en yeni ürünleri ile yer alacaklar. 

michelin star-0
Yeme İçme

Türkiye'nin Michelin Yıldızlı Restoranları -2024 Tam Liste

Türkiye'de de birçok Michelin yıldızlı restoran olduğunu biliyor muydunuz? Gastronomi dünyasının en prestijli ödüllerinden olan Michelin…

Devamını Oku
Silent Travel-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Yeni Seyahat Trendi: Silent Travel

Geleneksel tatil anlayışının aksine Silent Travel'da amaç gözlemlenen yerlerin güzelliğini veya yerel lezzetlerini kaçırmamak değil, tam tersine…

Devamını Oku
Glamp-0
Kültür Seyahat

Eşsiz Bir Kış Deneyimi: Glamping Tatili

Kamp yapmayı seven ama konfordan vazgeçemeyenlerden misiniz? Ya da kamp aşığı ama börtü böcekten oldum olası korkanlardan mısınız? Hem kamp meraklısı…

Devamını Oku