Kültür Seyahat

22 Şubat 2024

Geride bıraktığımız 2023 yılı, konser takvimi açısından epey yoğundu. 2024 ise çok daha fazla sanatçının performans sergileyeceği bir yıl olacak. Dünyaca ünlü pek çok grup ve müzisyen ülkemizdeki müzikseverlerle buluşacak. Pop türünden Rock’a, senfoni orkestralarından DJ performanslarına kadar pek çok dikkat çekici müzikal etkinlik söz konusu. Biz de 2024 senesinde hangi sanatçılar ülkemizi ziyaret edecek, hayranları hangi sürprizler bekliyor bunları listelemek istedik. İşte 2024 konser takvimi…

2024 konserleri-1.jpg

Emma Shapplin

19 Şubat – Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

Senenin belki de en dikkat çeken performansı Fransız sopranosu Emma Shapplin’in müzikal performansı olacak. BWO Entertainment ve Dolmabahçe AŞ işbirliği ile düzenlenen konserde Shapplin dünden bugüne en sevilen şarkılarını seslendirecek. 19 Şubat’ta Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde gerçekleşecek konseri özellikle hayranlarının kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.

Lara Fabian 

25 Nisan – Volkswagen Arena

Belçikalı ünlü müzisyen Lara Fabian şüphesiz bu senenin en büyük müzik olaylarından birisi olacak. Je T’aime ve I Will Love Again gibi dünyaca ünlü parçalara imza atmış olan sanatçı dünya turnesi kapsamında ülkemizde de performans sergileyecek. 1995’ten bu yana çıkardığı tüm albümlerinden en özel şarkıları seslendirecek olan sanatçı Piu Entertainment organizasyonuyla 25 Nisan’da Volkswagen Arena’da hayranları ile buluşacak.

David Garrett 

4 Mayıs-İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 5 Mayıs-Ankara Bilkent Odeon, 7 Mayıs-İstanbul Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Müziği ile insanları adeta büyülü bir yolculuğa çıkaran dünyanın en ünlü keman virtüözlerinden David Garrett ülkemizde 3 ayrı performans sergilemek için gelecek. Yeni albüm turnesi ICONIC TOUR 2024 kapsamında ülkemize de uğrayacak olan ünlü sanatçı pek çok rock ve pop parçasını kendi tarzı ile yorumlayacak. İzmir, Ankara ve İstanbul’da ayrı ayrı sahne alacak müzisyenin bu performansını ıskalamamanızı öneriyoruz. 

2024 konserleri-2

Anna Netrebko & Yusif Eyvazov 

10 Mayıs – Volkswagen Arena

Kendilerinden 21. yüzyılın en büyük soprano ve tenor çifti olarak söz edilen Anna Netrebko & Yusif Eyvazov, 10 Mayıs’ta unutulmayacak bir performans için ülkemizi ziyaret edecek. BWO Entertainment ve Dolmabahçe AŞ iş birliği organize edilen konserde çift en sevilen soprano ve tenor aryalarından bazılarını sergileyecek. 

Hayko Cepkin 

18 Mayıs – Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

Türk Rock müziğinin önemli seslerinden Hayko Cepkin, kariyerinin en önemli parçalarını sevenleri için seslendirecek. Özellikle hayranlarını mest eden şovları ve benzersiz vokal tekniği ile öne çıkan sanatçı BWO Entertainment ve EEG Expand Entertainment Group iş birliğiyle ile düzenlenen organizasyonda sahne alacak. Yaklaşık 40 bin kişilik kapasitede olacak konser hafızalardan çıkmayacak bir performans olacak.

The Blaze 

18 Mayıs – Küçükçiftlik Park

Günümüzün elektronik müzik türündeki en popüler isimlerinden Fransız elektro ikilisi The Blaze beş yıl aradan sonra yeniden hayranları ile buluşuyor. İkinci albüm turnesi kapsamında ülkemizi ziyaret edecek ikili çarpıcı vokalleri ve ilginç etnik altyapılı müzikleri ile sevenlerini adeta büyüleyecek. Epifoni organizasyonuyla 18 Mayıs akşamı Küçükçiftlik Park‘ta gerçekleşecek konseri eğlenceli vakit geçirmek isteyen herkese tavsiye ediyoruz. 

2024 konserleri-3

Scorpions 

23-25 Mayıs – Küçükçiftlik Park

Rock/metal tarihinin gelmiş geçmiş en büyük gruplarından olan Scorpions en sevilen şarkıları ile İstanbul’da sahne almaya hazırlanıyor. Ülkemize en son 2016 yılında gelen grup bu sefer en sevilen albümlerinden Love at First Sting’in 40. yılı şerefine düzenlenen dünya turnesi için İstanbul’da sahne alacak. Nesiller boyu dilden dile dolanan efsane şarkıları ve muhteşem sahne şovlarıyla Scorpions sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Ibrahim Maalouf 

25 Mayıs – Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu

Lübnan asıllı Fransız müzisyen Ibrahim Maalouf, T.O.M.A turnesi kapsamında ülkemizde sevenleri ile buluşacak. Dünyaca ünlü trompet sanatçısı Maalouf folklorik ezgileri modern müzikle bir araya getiriyor. Toplamda 17 albüme imza atmış olan sanatçı, son müzikal projesi T.O.M.A ile müzik severleri adeta tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Sanatçının hayranları ve yeni, alternatif müziklere açık olanların mutlaka deneyimlemesi gereken bir müzik şöleni. 

Andrea Bocelli 

8 Haziran – Beşiktaş Tüpraş Stadyumu

Dünyanın en ünlü tenorlarından Andrea Bocelli yaklaşık 10 senelik bir bekleyişin arından nihayet hayranlarıyla buluşmak için ülkemize geliyor. BWO Entertainment, CEO Event ve Dolmabahçe AŞ iş birliği ile düzenlenen organizasyonda ünlü tenor hem albümlerinden hem de en ünlü İtalyan ve uluslararası operalardan klasik aryaları seslendirecek. Dünyada biletleri en hızlı tükenen sanatçılardan bir tanesi olan Bocelli’yi sahnede izleme fırsatını kaçırmak istemiyorsanız elinizi biraz çabuk tutmanızı öneriyoruz. 

2024 konserleri-4

Megadeth

12 Haziran – Küçükçiftlik Park

Dünyanın en büyük Heavy Metal topluluklarından biri olan Megadeth, uzun bir aradan sonra yeniden hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Thrash Metal türünün en iyi albümü olarak kabul edilen Rust In Peace’i müzik severlere kazandıran grup Crush the World Tour kapsamında ülkemize de uğrayacak. Yüzdeyüz Metal katkıları ve Vera Müzik organizasyonuyla düzenlenecek konserde Megadeth geçmişten günümüze en sevilen şarkılarını hayranları için seslendirecek. Biletler hızla tükendiğinden bu konser için de acele etmenizde fayda var. 

Bruce Dickinson

19 Temmuz – Küçükçiftlik Park

Senenin bir diğer büyük metal bombası ise dünyaca ünlü Heavy Metal grubu Iron Maiden’ın vokalisti Bruce Dickinson’ın ülkemizde sahneleyeceği performans. Bu sene çıkaracağı yeni solo projesi The Mandrake Project’in turnesi kapsamında ülkemizde hayranlarıyla buluşacak olan Dickinson, dinleyicilerine eşsiz bir metal müzik şöleni yaşatacak. Pek çok eski ve yeni şarkılarını seslendirecek olan efsane vokali canlı izlemek isteyen müzik severler biletlerini vakit kaybetmeden alsın diyoruz.

Meanings and Stories of Flags
Tips

Ülkelerin Bayraklarının Anlamı ve Hikayeleri

Türk Bayrağı, 1844’te Abdülmecit döneminde kabul edilmiştir ve 29 Mayıs 1936’da Türkiye Cumhuriyeti ulusal bayrağı olarak kanunlaştırılmıştır.…

Devamını Oku
Unesco-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin Değerleri: UNESCO Mirasları

Gelin, üstün güzellikleri, doğal bir fenomen olmaları ve tarihi önemleri ile ülkemizdeki UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmiş bölgelere bir göz…

Devamını Oku
kayak-liste
Kültür Seyahat

Henüz Keşfedilmemiş Sakin Kayak Tesisleri

Kayak tesisleri, kış boyu öğrenciler ve kayak severler tarafından tercih edilen en popüler mekanlardan biridir. Bu yüzden sizler için bu kış…

Devamını Oku