Kültür Seyahat

3 Ocak 2022
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2022

Hepimizin heyecanla beklediği, kimimiz için yeni bir başlangıç noktası, kimimiz içinse yeni planların ve kararların alınacağı o an, yani yeni yıl artık geldi de çattı. Acısıyla tatlısıyla geçirdiğimiz 2021 yılının izlerini ve bütün yorgunluklarını üstümüzden atmak hepimizin hakkı öyle değil mi? Pandeminin getirdiği olumsuz etkiler, dünya gündemi ve daha pek çok şey bu sene peşimizdeydi. Belki kayıplar verdik, belki yeni yollara girdik, belki de olduğumuz yerde saydık. Ancak ne olursa olsun ömrümüzden bir sene daha eksildi. Zamanın kıymetini anladığımız bu dönemde yeni yıla başlarken kendimize yeni hedefler koyabiliyoruz. Yapmak istediklerimizi gerçekleştirebilmemiz için yeni yıldan medet umuyoruz, şans diliyoruz. Ancak biliyoruz ki istediklerimizi yapmak bizim elimizde. Her şey için tek bir adım yeterli. Yeter ki içinizdeki motivasyonu kaybetmeyin.

Biz de düşündük taşındık, sizin yeni yıla eğlenerek başlamanız için ülkemizde düzenlenen festivallerin bir listesini çıkarttık. Yeni yılın ilk ayındaki muhteşem festivaller ve etkinliklere katılarak yeni yıla harika bir merhaba diyebilirsiniz. Ocak ayında birbirinden renkli festivaller sizi bekliyor. Hazırsanız başlayalım. 

1

Başkent Alışveriş ve Moda Festivali | Ankara

Moda severlerin merakla beklediği Başkent Alışveriş ve Moda Festivali, 12-16 Ocak tarihleri arasında Ankara’nın popüler festival alanı Altınpark Expo Center’da gerçekleşiyor. 100 markanın %70’e varan indirimler uyguladığı festivalde, her tarza uygun ürünlerin yanında birçok sosyal etkinlik ve sürpriz sizleri bekliyor. 

Bursa Uluslararası Piyano Festivali | Bursa

Farklı ülkelerden ve farklı yaşlardan piyano sanatçılarını buluşturan festival, Bursa’da yeni yılda yapacağınız en keyifli etkinliklerden biri. İlki 2020 yılında gerçekleşen festivalde 6 farklı ülkeden 250 piyanist sahne aldı.  25-29 Ocak tarihleri arasında Bursa Teyyare Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan bu festivali kaçırmayın!

Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği | Ankara

Ankara’nın öne çıkan turistik ilçesi Beypazarı’nda gerçekleşecek olan Geleneksel Beypazarı Kızak Şenliği, oldukça keyifli manzaralara ev sahipliği yapıyor. İlçeden 30 kilometre uzaklıktaki Karaşar Kirazyanı Yayla Mevkii’nde gerçekleşecek festivale giriş ücretsiz. Pandemiden dolayı geçtiğimiz sene düzenlenmese de her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bu festival, çocuk oyunları, yarışmalar ve gösteriler ile kışın vakit geçirebileceğiniz ideal bir yer.

2

Akasya Kitap Festivali | İstanbul

En sevilen klasiklerden en çok satanlara kadar yerli ve yabancı birçok eseri bulabileceğiniz bu ücretsiz kitap festivalinde, imza günleri, söyleşiler ve çocuk etkinlikleri sizleri bekliyor. Festival, 14-16 Ocak tarihleri arasında Akasya AVM’de gerçekleşecek.

NASA Space Adventure Uzay Sergisi | İstanbul

Uzay tutkunlarının heyecanla beklediği NASA Space Adventure Uzay Sergisi, Metropol İstanbul AVM’de ziyaretçilerine heyecan ve eğlence dolu bir deneyim yaşatıyor. NASA’nın 50 yılı aşkın uzay çalışmalarını ve deneyimlerini yansıttığı dünyanın en büyük uzay sergisinde uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay araçları yer alıyor. Ayrıca sergide ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek bir ay taşı da bulunuyor. Festival tadındaki uzay sergisi, rehberli turlar ile ilgi çekici uzay hikayelerini dinleme şansı sunuyor ve VR simülasyon teknolojileriyle ziyaretçilerin uzay maceralarına interaktif şekilde dahil olmasını sağlıyor. Her yaştan meraklısına ilham veren, heyecan ve eğlence dolu bu etkinliği kaçırmayın!

3

AAAL Kış Festivali | Ankara

Son birkaç senedir ocak ayının öne çıkan festivallerinden biri olan AAAL Kış Festivali, bu sene de müzikseverler için 21 Ocak’ta Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Festivalde rap dünyasının genç isimlerinden MAW ve Kozmos, muhteşem keman performansıyla Canan Anderson, rock müziğin önde gelen isimleri Fatma Turgut ve Duman performans sergileyecek.

kayak-liste
Kültür Seyahat

Henüz Keşfedilmemiş Sakin Kayak Tesisleri

Kayak tesisleri, kış boyu öğrenciler ve kayak severler tarafından tercih edilen en popüler mekanlardan biridir. Bu yüzden sizler için bu kış…

Devamını Oku
Glamp-0
Kültür Seyahat

Eşsiz Bir Kış Deneyimi: Glamping Tatili

Kamp yapmayı seven ama konfordan vazgeçemeyenlerden misiniz? Ya da kamp aşığı ama börtü böcekten oldum olası korkanlardan mısınız? Hem kamp meraklısı…

Devamını Oku
Çocuklarla Kış Tatili-0
Kültür Seyahat

Karne Hediyesi: Çocuklarla Kış Tatili

Ara tatil yaklaşıyor. Peki sizin planlarınız hazır mı? Çocuklarla tatil yapmak biraz daha titiz bir program yapmayı gerektiriyor, bunu biliyoruz. O…

Devamını Oku