İyi Yaşam

7 Ağustos 2023

Bu yılın en sıcak ayı olan Ağustos, müziğin ve eğlencenin ritmini taşıyan büyülü bir döneme işaret ediyor. Yaz mevsiminin enerjisi ve coşkusu her yıl olduğu gibi bu sene de renkli festivallerle doruk noktasına ulaşacak. Her biri kendi özgün tarzını yansıtan bu festivaller, spor ve sanat tutkunlarını unutulmaz anılar ve yeni deneyimlerle buluşturmak için sabırsızlanıyor.

Urla Caz Festivali, İzmir

11, 12 ve 13 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Urla Caz Festivali, "Nasıl kaliteli festival düzenlenir?" sorusunun canlı bir kanıtı adeta. “Birlikte olalım! Kendimiz olmak için” mottosuyla yol acıkan festival, caz müziğini sevenleri mest etmeye hazırlanıyor. Urla Çiftlik Otel’de düzenlenecek olan festivalin günlük biletleri 750 TL’den, 3 günlük kombineleri ise 1.800 TL’den satışa sunuldu. Festivale katılan isimler arasında Fatih Erkoç, Kerem Görsev ve Cem Adrian gibi isimler bulunuyor.

jazz fest

Kadıköy Belediyesi Kalamış Yaz Festivali, İstanbul

7 Temmuz tarihinden itibaren Kadıköy, müziğe doyacak. 7 Temmuz’dan başlayarak 10 Eylül tarihine kadar sürecek Kalamış Yaz Festivali, saat 21’de başlayan konserleri ile Kadıköy Kalamış Atatürk Parkı’nda düzenleniyor. Dolu dolu müzik, bol eğlence, sıkı dans gibi pek çok aktivitelere sahne olacak festivalde, Zuhal Olcay’dan Can Gox’a kadar, Edip Akbayram’dan Badem’e kadar çok isim konser verecek. Kalamış Yaz Festivali’nde, “Sonsuz Ölüm”, “Şahane Hayat”, “Öldüren Şüphe” gibi klasik film gösterilerinin de yapılacağını belirtelim.

Eats and Beats – Picnic Sound Series Festivali, İzmir

İzmir'de 19 Temmuz'da Jabbar ve 26 Temmuz'da Jakuzi konserleriyle başlayan eğlenceli festival, Ağustos'ta da renkli isimlerle devam ediyor. 6 hafta sürecek olan Eats and Beats – Picnic Sound Series Festival, her çarşamba İzmirlileri sevdikleri sanatçılarla buluşturacak. Eğlenceye doymak ve günlerin stresini atmak için takip edebileceğiniz festival takvimi ise şöyle:

19 Temmuz Jabbar, 26 Temmuz Jakuzi, 2 Ağustos Büyük Ev Ablukada Akustik, 9 Ağustos Sattas, 16 Ağustos Evrencan Gündüz, 23 Ağustos Gaye Su Akyol.

Süper Müzik Fest, Ankara

Ankara Altındağ’da bulunan Cermodern’de düzenlenen Süper Müzik Fest, Ankaralılara oldukça güzel anlar yaşatmaya geliyor. 4 Ağustos tarihinde Pinhani, Fatma Turgut, Ozbi, Kendimden Hallice, 5 Ağustos tarihinde Mor ve Ötesi, Hey Douglas, The Away Days, Hayki, 6 Ağustos’ta Manga, Yeni Türkü, Sena Şener, Hedonutopia sahne alıyor. Ankara’nın stres dolu iş ve trafik hayatından bir nebze olsa da uzaklaşmak için Süper Müzik Fest, son derece ideal. Tarihleri not edin. Bilet fiyatları ise kombine 660 TL, 1. gün 330 TL, 2. gün 500 TL ve 3. gün de 330 TL olarak satılmaktadır.

Uludağ Müzik Festivali, Bursa

Yaz yaz kayak cenneti Uludağ’a da gidilir mi hiç demeyin. Haluk Levent, Teoman, Zeynep Bastık, Emir Can İğrek, Mabel Matiz ve Köfn gibi sevilen isimlerin sahne alacağı festival, dillere destan bir eğlence yaşatmaya geliyor. Kış aylarını aratmayacak bir atmosfer yaratacak olan festivalde, eğlence alanları aktiviteleri, eğlence atölyeleri, doğa yürüyüşleri, fitness, yoga, dans gibi alternatifler, Uludağ Müzik Festivali’nde yaşanacak olan hareketli etkinliklerden sadece bazıları. Günlük 350 TL olan fiyatlar, kombine bilet fiyatı 600 TL ve sahne önü kombine bilet 1,490 TL olarak değişmektedir. Otel ve kamp konaklama alternatifleri de bulunuyor.

kombine

Amasra Uluslararası Şehir Festivali, Amasra

30 Ağustos ile 2 Eylül tarihleri arasında Amasra’da gerçekleşecek olan festival, Amasra Belediyesi tarafından düzenleniyor. Festival genelinde, konserler, film gösterileri, atölyeler, tiyatro oyunları, seramik, resim ve panel gibi çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Girişin ücretsiz olarak sağlandığı festival, Amasralıları, eğlenceye ve kültüre doyuracak kalitede.

Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Antalya

4 ile 21 Eylül tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Antalya’nın Serik ilçesinde bulunan Aspendos Antik Tiyatro’da düzenleniyor. Avrupa’nın en önemli kuruluşlarından biri olan Avrupa Festivaller Birliği’ne katılan festival, aynı zamanda dünyanın ilk ve tek “Kalite Yönetim Belgesi” ödülünü almıştır. Festivalin takvimi ise 4 Eylül’de AIDA, 8 Eylül’de Tosca, 13-14 Eylül’de Kuğu Gölü, 17 Eylül’de LA Bayadere ve 21 Eylül’de Gala Konser olarak sıralanmıştır.

İstanbul Festivali, İstanbul

Sanata dair ne ararsanız, İstanbul Festivali’nde bulmak mümkün. Sevilen sanatçıların konserleri, e-spor oyunları, tiyatro oyunları, seçkin sokak lezzetleri ve geleneksel sanatları, çocuk atölyeleri, 21 Temmuz’dan 6 Ağustos’a kadar 17 gün, İstanbulluları, mutlu edecek. Ülkemizin hem ünlü hem de sevilen sanatçılarından Yıldız Tilbe, Sertap Erener, Duman, Serdar Ortaç, Hande Yener, Burak Yeter, Hadise, Edis, Sefo, Ajda Pekkan, Hayko Cepkin, Buray, İzel & Çelik & Ercan, Murda, Dolu Kadehi Ters Tut, Ceza, Motive gibi isimler sahne alacak. Kesinlikle kaçırmayın.

Türkiye Motofest & Dünya Motocross Şampiyonası Motosiklet Festivali, Afyon

MXGP Dünya Motocross Şampiyonası, 30 Ağustos, 1 – 2 ve 3 Eylül’de, Türkiye Motofest ile birlikte yapılacak. 2 ve 3 Eylül’de Avrupa ve Dünya klasmanında aynı anda 4 yarış gerçekleştirilecek. Ayrıca yarışların yanı sıra 30 Ağustos’ta başlayan Motofest kapsamında, 5 günde tam 10 konser düzenlenecek. Sporun ve müziğin iç içe yaşandığı festivalde, Can Gox, Işın Karaca, Güliz Ayla, Oğuzhan Koç, Göknur, Ferhat Göçer, Öykü Gürman, Emre Aydın, Zara ve Emir Can İğrek gibi önemli sanatçılar sahne alacak.

Motokross

Balayı-0
Kültür Seyahat

Kış Mevsiminin En Güzel Balayı Şehirleri

Kışın evlenenler ve mutluluğa yeni bir adım atanlar için ülkemizde cennet misali balayı yapılacak pek çok güzel lokasyon bulunuyor. Kış mevsiminde…

Devamını Oku
Korku Evi-0
İyi Yaşam

Türkiye’deki Korku Evleri

Eğer tüylerinizi ürperten oyunları seviyorsanız Türkiye'nin dört bir yanında sizi ürkütücü bir maceraya çıkarmayı bekleyen pek çok "Korku…

Devamını Oku
Resmi Tatiller-2023
İyi Yaşam

2023'ün Resmi Tatilleri

Yeni yılın gelmesiyle birlikte hepimizin oturup hesaplamaya başladığı resmi tatilleri bu sene sizin için derleyip toparladık. Gelin hep beraber 2023…

Devamını Oku