Kültür Seyahat

2 Nisan 2024

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte insanlar tatil için gidebilecekleri rotaları şimdiden oluşturmaya başladılar. Pek çok insan hem yurt içi hem de yurt dışı için planlar yapıyor. Yurt içinde akraba, eş dost ziyaretlerinde bulunmak isteyenler bir yana bu uzun tatilini fırsat bilip ailesi ya da arkadaşlarıyla beraber yurt dışına çıkmak isteyen kişiler de oldukça fazla. Bu anlamda insanlar vize ile uğraşmadan bayram tatilinde rahatlıkla gidebilecekleri yerleri araştırmaya koyuldular. Biz de Ramazan Bayramı’nda insanların vizesiz kolay ve ekonomik bir şekilde tatillerini geçirebilecekleri yerleri listelemek istedik. İşte vize istemeyen bayram tatilini değerlendirebileceğiniz en popüler ülkeler.

Karadağ

Vize istemeyen ülkeler arasında ilk önerimiz Karadağ olacak. Kuzey Avrupa’nın eşsiz doğasına tanık olabileceğiniz Karadağ hem yakın hem de ekonomik oluşu ile bayram tatilini değerlendirebileceğiniz harika bir alternatif. 

Vizesiz Bayram Budva

Kotor, Budva, Bar gibi Adriyatik kıyılarındaki güzel sahil kasabaları ile aklınızı başınızdan alacak Karadağ vizesiz seyahat için en ideal ülkelerden bir tanesi olarak öne çıkıyor. 

Sırbistan

Belgrad, Novi Sad, Niş, Subotica gibi birbirinden güzel şehirlere sahip ve tarihi anlamda da son derece etkileyici miraslara ev sahipliği yapan Sırbistan, bayram tatilinizi değerlendirebileceğiniz başka bir ülke. Ülkemiz vatandaşlarına 90 güne kadar vizesiz giriş izni veren ülkede oldukça güzel vakit geçirebilirsiniz. Sırbistan hem canlı kültürü hem antik kalıntıları hem de eşsiz doğal alanları ile kalpleri fethedecek bir ülke. 

Bosna Hersek

Ülkemiz vatandaşlarına vize muafiyeti uygulayan ülkelerden olan Bosna Hersek’te gezip görmek isteyebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. 

Vizesiz Bayram Bosna

Sebil Saraybosna, Başçarşı, Mostar Köprüsü, Blagay Tekkesi, Latin Köprüsü, Morica Han, Saraybosna Taşlıhan, Saraybosna Umut Tüneli gibi ikonik yerleri gezmek hem eğlenceli vakit geçirmek için Bosna Hersek, bayram tatilinde tercih edebileceğiniz güzide lokasyonlardan bir tanesi. 

Kuzey Makedonya

Kuzey Makedonya tarihi ve kültürel mirasları ile büyüleyici bir ülke. Ülkede Üsküp başta olmak üzere Ohri, Struga, Bitola (Manastır), Tetova (Kalkandelen), Kumanova ve Pirlepe gibi mutlaka görülmesi gereken şehirler bulunuyor. 90 güne kadar vizeden muaf olan vatandaşlarımız Ramazan Bayramı tatili için Kuzey Makedonya’yı da akılların bir köşesinde bulundursunlar diyoruz.

Arnavutluk

2010 yılında yapılan anlaşma ile vize mecburiyeti ortadan kalkan Arnavutluk, Balkanlar’ın en dikkat çeken ülkelerinden bir tanesi. Başkent Tiran başta olmak üzere Arnavut Rivierası'nın çarpıcı plajları, İskender Bey Meydanı gibi ikonik alanları mutlaka görülmeli diyoruz. 

Vizesiz Bayram Ksamil

Bunların haricinde vizesiz gidebileceğiniz Arnavutluk’ta Ethem Bey Camii, Akçahisar (Kruja) Kalesi, Tiran Saat Kulesi, Ksamil, Rozafa Kalesi gibi turistik yerleri de mutlaka listenize eklemeyi unutmayın. 

Gürcistan

Yeni tip çipli kimlik kartı ile pasaporta gerek olmadan seyahat edebileceğiniz Gürcistan, tatil için en ideal rotalardan bir tanesi. Gürcistan seyahatinizde Başkent Tiflis ve en büyük şehri Batum’da keyifli zaman geçirebilirsiniz. Her iki şehir de hem tarihi alanları hem de kültürel mirasları ile turistlerin ilgisini çeker. İki şehri gezerken neredeyse her cadde ve köşe başında tarihi yapılar, kiliseler, bazilikalar görmek mümkündür. Bayram tatili için vizesiz Gürcistan ideal bir seçim olabilir.

Ürdün

Vizesiz rahat bir şekilde seyahat edebileceğiniz son derece etkileyici ve bir o kadar gizemli ülke Ürdün’de yapabileceğiniz çok fazla şey var. Eğer tercihinizi Ürdün’den yana kullanmak isterseniz turistlerin en çok ilgi gösterdiği Petra Antik Şehir, Wadi Rum Çölü, Amman şehri, Totes Dağı, Karaca Kalesi ve Ölü Deniz gibi yerleri mutlaka listenize eklemelisiniz. 

Vizesiz Bayram Ürdün

Bu egzotik ve etkileyici yerler her yıl dünyada sayısız turisti kendisine çekmeyi başarıyor. 

Fas

Egzotik ve gizemli ülkelerden bir tanesi olan Fas’a da vize problemi yaşamadan rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. Fas hem renkli hem canlı hem de bir o kadar büyüleyici bir şehir. Ülkenin en kalabalık şehri Marakeş’te birbirinden farklı maceralar sizleri bekliyor. Jemaa El-Fna Meydanı’nı gezebilir, alışveriş yapabilir, ekonomik Riad otellerinden konaklayabilir, yöresel lezzetleri deneyebileceğiniz restoranlarda oturabilir ve birbirinden etkileyici saraylarını ziyaret edebilirsiniz. 

Ukrayna

İstanbul'dan başkent Kiev'e 2 saat gibi kısa bir sürede varabileceğiniz ve 90 güne kadar vizeden muaf olduğunuz Ukrayna da tatil için en ideal lokasyonlardan. Ukrayna hem tarihi hem de kültürü ile son derece ilgi çeken bir ülkedir. Ukrayna’da kaldığınız süre boyunca Lviv, Odessa, Donetsk, Zaporijya gibi turistlerin son derece ilgi gösterdiği şehirleri ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca bu şehirlerde tarihi mirasları, kültürel alanları gezerken hemen her yerde karşınıza çıkabilecek restoranlarda Ukrayna’ya özgü lezzetleri de deneyebilirsiniz. 

Maldivler

Bembeyaz kumları, yemyeşil palmiye ağaçları ile rüya gibi bir tatil geçirebileceğiniz Maldivler için de vizeden muafsınız. Uçakla 8 saat bir yolculuk ile varacağınız bu güzel ada ülkesinde görmek isteyebileceğiniz pek çok yer bulunuyor. 

Vizesiz Bayram Maldivler

Bunlar arasında en popüler olanla Male Adası, Guraidhoo Adası, Bathala Adası, The Artificial Beach, Maafushi Adası gibi her bir köşesi cennet lokasyonlara uğrayabilirsiniz. Ayrıca ülkede National Museum Ulusal Müze, Tsunami Anıtı, İslamik Merkez Cami gibi önemli yapıları da ziyaret edebilirsiniz. 

1
Kültür Seyahat

Vizesiz Gezebileceğiniz En Güzel Avrupa Ülkeleri

Dünyanın neredeyse her köşesi keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle saklı. Siz de yeni yerler görmek ancak vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Vizesiz Gezebileceğiniz En Güzel Avrupa Ülkeleri

Dünyanın neredeyse her köşesi keşfedilmeyi bekleyen güzelliklerle saklı. Siz de yeni yerler görmek ancak vize işlemleriyle uğraşmak istemiyorsanız…

Devamını Oku
Vizesiz Bayram Turları-2024
Kültür Seyahat

Vizesiz Ramazan Bayramı Turları

Ramazan Bayramı'na sayılı gün kaldı. Bu uzun bayram tatilini avantajlı yurt dışı seyahatleriyle değerlendirmek isteyenlerin rağbet ettiği…

Devamını Oku