Kültür Seyahat

1 Nisan 2024

Güneşin sıcacık yüzünü göstermeye başladığı nisan ayı, İstanbullular için sanat ile dolu dolu bir ay olacağa benziyor. 2024 Nisan ayı boyunca pek çok kültür sanat etkinliğine katılabilir ve baharın coşkusunun tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Peki 2024 nisan ayında İstanbulluları hangi etkinlikler bekliyor derseniz, sizler için özel olarak seçtiğimiz Nisan 2024 İstanbul Kültür-Sanat Etkinlikleri’ne bir göz atmanızı öneririz.

İstanbul Nisan Ayı Konserleri

İstanbul Nisan 2024-1

Nigel Kennedy

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren 2 milyon satışlı albümü ile klasik müzik ile arası pek olmayanların bile gönlünü fetheden Nigel Kennedy, 7 Nisan 2024’te Atatürk Kültür Merkezi’nde dinleyicileri ile buluşacak. Bu keyifli akşamı kaçırmamak için biletlerinizi şimdiden almayı unutmayın.

Yer: Atatürk Kültür Merkezi

Tarih: 7 Nisan 2024, 21.00

Ceylan Ertem “Sezen Aksu Tribute”

Sezen Aksu’nun hepimizin gönlünde taht kuran şarkılarını Ceylan Ertem’in o kendine has yorumu ile dinlemek, gerçekten de bambaşka bir deneyim olacağa benziyor. İzleyenlerin anlata anlata bitiremedikleri bu konserde siz de sevdiğiniz şarkılara eşlik etmek ve müziğe doymak isterseniz Ceylan Ertem’in Sezen Aksu Tribute konserinde yerinizi alabilirsiniz.

Yer: JJ Arena

Tarih: 19 Nisan 2024, 21.00

Büyük Ev Ablukada-Defansif Dizayn

Yeni albümleri Defansif Dizayn ile kemik dinleyici kitlesine her geçen gün yenilerini ekleyen Büyük Ev Ablukada, bir konserden çok bir müzikali andıran showu ile izleyicilerden tam not alıyor. Aynı zamanda tiyatrocu da olan müzisyenlerden oluşan Büyük Ev Ablukada, her ay Ataşehir DasDas sahnesine özel olarak tasarladığı gösterisi ile sevenleriyle buluşuyor. Bizce bu özel konseri kaçırmayın.

Yer: DasDas

Tarih: 19-20 Nisan 2024, 22.00

Ata Demirer Gazinosu

Tiyatro mu yoksa konser mi, hangi kategoriye alacağımızı bilemediğimiz Ata Demirer Gazinosu, 3 yıl sonra yeniden perdelerini açarak seyircisi ile buluşmaya hazırlanıyor. Hepimizin bayılarak izlediği komedyen/oyuncu Ata Demirer, Türk sanat müziği klasiklerinden operaya, taverna müziğinden popa kadar birçok unutulmaz şarkıyı seslendirirken, aynı zamanda kahkaha dolu hikayeleriyle de izleyicileri kırıp geçiriyor. Kendinize hem müziğe hem de gülmeye doyacağınız bir gece armağan etmek isterseniz, Ata Demirer’in bu gazino rüzgarına kendinizi kaptırabilirsiniz.

Yer: Volkswagen Arena

Tarih: 18.04.2024, 21.00

İstanbul Nisan Ayı Tiyatroları

İstanbul Nisan 2024-2

Cimri

Moliere’in ünlü eseri Cimri’yi başarıyla sahneye koyan Semaver Kumpanya, nisan ayında da kapalı gişe oynamaya devam edeceğe benziyor. Serkan Keskin’in çok konuşulan performansı ile hayat verdiği Cimri oyunu, bu sene tam yedinci sezonunda. Daha önce izlemediyseniz bu ay İstanbul’da iki kez perde diyecek olan bu efsane oyunu kaçırmayın.

Yer: Çevre Tiyatrosu

Tarih: 28.04.2024, 15.30

Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı

2016 senesinde Afife ödülüne layık görülen Bana Kimse Ne Olduğunu Anlatmadı ile İbrahim Selim, izleyicilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatmak için yeniden sahnede. 44 yaşında evli ve çocuklu bir adamı canlandıran Selim’in bu tek kişilik oyunu, nisan ayının en çok önerdiğimiz etkinlikleri arasında.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 2 Nisan 2024, 20.30

Aile Yalanları

Nermin Yıldırım’ın “Bavula Sığmayan” kitabından uyarlanan Aile Yalanları, Melisa Sözen, Ülkü Duru ve Müfit Kayacan’ın olağanüstü oyunculukları ile taçlandırdıkları bir şaheser. Hem buruk hem neşeli hem de çok tanıdık bu aile hikayesini tekrar tekrar izlemek isteyeceksiniz.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 4 Nisan 2024, 21.00 

Balina

Akademi Ödülleri’ni takip edenlerin yakından tanıdıkları Balina, İbrahim Çiçek’in yönetmenliğinde tiyatro sahnesine taşındı. Üstelik başrollerini de hepimizin yakından tanıdığı ve çok sevdiği Enis Arıkan, Şebnem Bozoklu, Yağız Can Konyalı, Helin Kandemir gibi oyuncular paylaşıyor. Balina oyunu, nisan ayı boyunca tam 5 kez izleyicileri ile buluşacak.

Yer: Zorlu PSM

Tarih: 5-6-20-21(Matine/Suare) 2024, Çeşitli saatler 

İstanbul Nisan Ayı Çocuk Etkinlikleri

İstanbul Nisan 2024-3

Biraz da çocukların keyif alacağı eğlenceli etkinliklerden bahsedelim. Bakalım İstanbullu minikleri nisan ayında neler bekliyor?

23 Nisan Çocuk Şenliği

Gösteriler, yarışmalar, palyaçolar, atölyeler… Bu festivalde eğlence adına ne ararsanız var. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu tam 4 gün boyunca çıkarabileceğiniz 23 Nisan Çocuk Şenliği, tüm çocuklara bol bol eğlence vadediyor.

Yer: Milyos Beach Kilyos

Tarih: 20-23 Nisan 2024, 12.00

İstanbul Çocuk Festivali

“Her Yaştan Çocuğun Festivali” mottosuyla yola çıkan festival, eğlenceli ve heyecanlı aktiviteleriyle yine 23 Nisan çocuklarının gönlünü fethedeceğe benziyor.

Yer: 42 Venue Maslak

Tarih: 23 Nisan 2024, 10.30

Kimler Gelmiş: Picasso ile Duyguların Rengi

Minik ressamların Picasso ile tanışacakları, onun yaşam hikayesinden ilhamla çeşitli drama ve hikayelerin dünyasına dalacakları ve kendi duygularını ifade edecek renkleri keşfedecekleri bu atölye, çocuğu için alternatif bir etkinlik arayan anne babaları oldukça memnun edecek.

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Tarih: 27 Nisan 2024, 15.00

Şubat Takvim-0
Kültür Seyahat

İstanbul Şubat Kültür Sanat Takvimi

Sanatseverlere müjde! Sizler için şubat ayını kapsayan birbirinden güzel ve keyifli anlara şahit olabileceğiniz etkinlik ve aktiviteleri derledik.

Devamını Oku
Eminönü sokakları-0
Kültür Seyahat

Tarihi ve Kültürel Bir Serüven: İstanbul'un Gizemli Sokakları

İstanbul, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir şehir. Bu yazıda, İstanbul'un gizemli sokaklarında yapılan bir yolculuğa çıkacak ve…

Devamını Oku
Karaköy-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Yeni Yüzü: Karaköy

İstanbul'un bütün yüzleri birbirinden güzel ve rengarenk ama Karaköy'ü özel yapan sebepler o kadar çok ki hepsini bir yazıya nasıl…

Devamını Oku