Kültür Seyahat

20 Şubat 2024

Bir ada ülkesi olan ve dünyaca ünlü plajları, sahilleri ile bilinen Maldivler her yılı ziyaretçi akınına uğruyor. Hint Okyanusu’nda bulunan bu adalar topluluğu toplamda 1.192 mercan adadan meydana geliyor. Maldivler pek çok filme de konu olmuş dünyanın en popüler turistik tatil lokasyonlarından bir tanesidir. Hal böyle olunca Maldivler ziyaretinde nerelerin görülmesi gerektiği de ayrı bir merak konusu oluyor. Maldivler de pek çok büyüleyici güzellikte ada bulunuyor. Genellikle hepsi de büyük ilgi görüyor. 

Maldivler-1

Maldivlerin her bir adasında yüzme, sörf, dalış gibi su sporu yapmak mümkün. Bu nedenle su sporu tutkunları için bu adalar topluluğu adeta bir cennet. Maldivler deniz canlıları bakımından da oldukça zengin ve çeşitli bir atmosfere sahip. Hayatınızda belki de ilk kez göreceğiniz deniz canlı formlarına tanık olabilirsiniz. Maldivlerde konaklamak için de çok fazla seçenek mevcut. Özellikle lüks tatil köyleri oldukça cazip olabiliyor. Bununla beraber bungalov evler ve moteller de hizmet veriyor. Maldivler mutfağı da dünya lezzetleri arasında yer alır. Deniz mahsulü ürünleri ile birbirinden lezzetli yemekler sunulur. Peki, Maldivler’de nereler mutlaka görülmelidir birlikte bakalım mı?

Başkent Male

Ada ülkesinin başkenti olan Male adalar arasındaki en büyük şehirdir. Maldivler’in başkenti Male’de sizleri muhteşem doğal güzellikler ve tarihi yapılar bekliyor. Camiler, saraylar, konaklar ve tarihi kalıntılar turistlerin ilgisini çekiyor. Male çok canlı rengârenk bir yapıya sahiptir. Bu nedenle günler cıvıl cıvıl geçer. İnsanlar sıcak ve cana yakındır. Birbirinden farklı restoranlar ve mağazalar vardır. Buralardan hediyelik eşya almak isteyebilirsiniz. 

Vaadhoo Adası

Maldivlerin en popüler adalarından bir tanesidir. “Mavi Gökada Plajı” olarak da bilinir. Plajı son derece canlıdır. Gündüz saatlerinde denize giren, tekneyle denize açılan pek çok insan görürsünüz. Bu adanın geceleri büründüğü otantik renkler ise görenleri büyülemektedir. Mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. 

Maldivler-2

Maafushi Adası

Bir diğer ada olan Maafushi Adası yine doğal güzellikleri ile keşfedilmeyi bekleyen bir cevherdir. Turistlerin çok yoğun ilgi gösterdiği bir adadır ve ada pek çok su sporu yapmaya da elverişlidir. Yüzme, dalma, şnorkelli yüzme de dahil pek çok su sporu tutkunu için en ideal yerlerden bir tanesidir. Su aktivitelerinin yanı sıra popülasyon ve eğlence olarak da dikkat çeken bir yerdir. Gece kulüpleri, canlı müzik yapılan açık barları ile ziyaretçilere keyifli dakikalar yaşatacak mekânlara sahiptir.

Gili Adaları

Maldivlerdeki takımadalardan bir tanesi olan Gili Adaları beyaz kumları ve turkuaz denizi ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Gili Adaları da su sporları için oldukça idealdir. Burada yüzme, dalış, sörf gibi pek çok su sporu yapılabilir. 

Maldivler-3

Ari Atoll

Maldivlerde bir atol olan Ari Atoll, deniz canlılarının en yoğun ve çeşitli olduğu yerdir. Dalış ve şnorkelle yüzme için son derece ideal noktalara sahip olan ada aynı zamanda fotoğraf tutkunlarının da favorilerindendir. Pek çok benzersiz manzaranın fotoğrafını çekmek, hatıra biriktirmek isteyebilirsiniz. 

Baa Atoll

Maldivlerde bir diğer atol olan Baa Atoll da deniz canlıları bakımından oldukça zengindir. Doğal yaşamın en saf halini burada görmek mümkündür. Ayrıca burası UNESCO Dünya Mirası Alanı'dır. Bu sebeple de ülkenin en değerli yerlerinden bir tanesidir. 

Hanifaru Koyu

Köpekbalıklarının ve manta vatozlarının cirit attığı bir yer olan bu koyda biraz dikkatli olmak gerekebilir. Ancak muhteşem manzarası ile sizleri ilk görüşte etkileyecektir. Burayı da Maldivler seyahatinizde görmeden geçmeyin diyoruz.

Maldivler-4

Mulah Adası

Maldivlerin en büyük adalarından bir tanesi olan Mulah Adasında farklı kültürlerden yapılar bulunuyor. Hem camiler hem de sarayları görebileceğiniz bu adada turistik anlamda pek çok güzel mekân bulunuyor. 

Gan Adası

Gan Adası köklü bir geçmişe sahip bir yerdir. 19. yüzyılda, Gan Adası İngilizler tarafından ele geçirilen ada bir süre deniz üssü olarak kullanıldı. Ancak 1976’da bağımsızlığını ilan ederek tam bir turizm merkezi haline geldi. Birbirinden güzel plajları, yemyeşil doğal alanları ve turkuaz denizi ile son derece etkileyici bir adadır. 

Maldivler-5

Maldivler’de Ne Yapılır?

Maldivlerde denize girme ve güneşlenme dışında dalış ve şnorkelle yüzme aktivitelerine katılmak mümkündür. Deniz yaşamının bolluğu ile bilinen Maldivlerde dalış yaparsanız pek çok deniz canlını görme fırsatı yakalayabilirsiniz. Maldivler sörf tutkunları için de son derece ideal bir lokasyon. Rüzgârlı havada sörf yapmak Maldivlerde ayrı bir keyiftir. Eğer adaların tamamını gezmek isterseniz Maldivlerdeki tekne turlarına katılabilirsiniz. Geceleri ile deniz ürünleri ile yapılan lezzetli yemekleri tadabilir, canlı müzik eşliğinde keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Maldivler’e Ne Zaman Gidilir?

Maldivler’i ziyaret etmek istiyorsanız genellikle en uygun zaman Aralık-Mart ayları arasıdır. Bu uzun sezonda denizin tadını çıkarabilirsiniz. Hava güneşli ve sıcak olduğundan pek yağış görülmez. Maldivler’e gitmek için ise aktarma yapılmalıdır. Ülkemizden Maldivler’e direkt olarak bir uçuş söz konusu değildir. Aktarma yapabileceğiniz ülkeler arasında Doha, Dubai ya da Singapur. Bu şehirlere vardıktan sonra Maldivler’in başkenti Male’ye geçebilirsiniz. 

Yol Flmleri (0)
İyi Yaşam

Seyahatseverler için En İyi 10 Yol Filmi

Seyahat etmeyi seviyor musunuz? Bununla birlikte yol filmlerinden ilham alıp kendinize rota oluşturmak ister miydiniz? O halde doğru yerdesiniz.

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Giriş İçin Yalnızca Kimliğin Yeterli Olduğu Ülkeler

En azından bir kere de olsa, yurt dışını gezip görmek çoğu insanın en büyük hayallerinden biridir. Hatta birçoğumuz, tanıdığımız kişilerin dünyayı…

Devamını Oku
davis
Kültür Seyahat

En Kapsamlı Tarih Atlası: Adam Hart – Davis

Geçmişini bilmeyen, geleceğine yön veremez… Tarih atlasları, kronolojik bir şekilde yaşanan olayların nedenlerini ve bu olayların arkasındaki…

Devamını Oku