Kültür Seyahat

30 Mart 2024

2024 yılına hem sanat fuarları hem de festival programları ile oldukça sıkı bir giriş yaptık. Şu anda hala yeni programlar açıklanıyor ve sanat severler bu programları çoktan not almaya başladılar. Geçen sene olduğu gibi bu sene de her kitleye, beğeniye ve bütçeye uygun sanat programları mevcut. Öyle ki deyim yerindeyse 7’den 77’ye herkes için eğlenceli, keyif verici bir etkinlik bulmak mümkün. Biz de 2024’te dünya çapında düzenlenen ve mutlaka görmenizi düşündüğümüz sanat fuar ve festivallerini sizler için listeledik.

Sanat Fuarları

Art Basel Sanat Fuarı

Dünyanın en büyük ve en prestijli sanat fuarlarından bir tanesi olan Art Basel, 2024’te de sanat severler kapısını açıyor. Bu fuarda dünyanın her yerinden sayısız çağdaş sanat eseri sergileniyor. Sanat koleksiyoncularının dört gözle beklediği bu fuara takviminiz uyuyor ise mutlaka göz atmanızı öneriyoruz. 

Tarih: 13-16 Haziran 2024

Yer: Basel, İsviçre

2024 art fair-2

Frieze Londra Sanat Fuarı

Avrupa’nın en önemli sanat fuarlarından bir tanesi olan Frieze Londra içerisinde 160 farklı galerinin çağdaş sanat eserlerini sergiliyor. Sanat severler, satıcılar, koleksiyoncular ve meraklıları için kaçırılmayacak bir fuar. 

Tarih: 12-15 Ekim 2024

Yer: Londra, Birleşik Krallık

The Armory Show Sanat Fuarı

Amerika’nın en önemli sanat fuarlarından bir tanesi olan The Armory Show Sanat Fuarı, bu sene de ilgi çekici koleksiyonları ile sanat severlerle buluşuyor. Bu fuarda dünyanın farklı yerlerinden 200’den fazla galerinin eserleri sergileniyor. Çağdaş sanat tutkunlarının yakından takip ettiği bu sanat fuarını kaçırmak istemeyebilirsiniz. 

Tarih: 7-10 Mart 2024

Yer: New York, ABD

FIAC Sanat Fuarı

Avrupa’nın bir diğer öne çıkan sanat fuarlarından bir tanesi FIAC, dünyanın her yerinden 190 galerinin eserlerini sergiliyor. Modern ve çağdaş sanat eserlerini yakından görebileceğiniz bu fuar koleksiyoncular ve satıcıları buluşturuyor. 

Tarih: 24-27 Ekim 2024

Yer: Paris, Fransa

2024 art fair-1

Art Dubai Sanat Fuarı

Orta Doğu ve Güney Asya'nın önde gelen popüler sanat fuarlarından Art Dubai Sanat Fuarı bu sene de birbirinden özel seçkilerini sanat severlerin beğenisine sunuyor. Art Dubai Sanat Fuarı’nda 90’dan fazla galerinin çağdaş ve modern eseri sergileniyor. 

Tarih: 17-20 Mart 2024

Yer: Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

Festivaller

Venedik Bienali Sanat Festivali

Venedik, İtalya'da düzenlenecek olan ve dünyanın pek çok farklı bölgesinden sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapacak bienal dünyanın en eski ve en prestijli festivallerinden bir tanesi. Detaylı bilgi için https://www.iksv.org/tr/venedik-bienali-turkiye-pavyonu/hakkinda adresiniz ziyaret edebilirsiniz.

Tarih: 20 Nisan - 24 Kasım 2024

Yer: Venedik, İtalya

2024 art fair-3

Documenta Sanat Festivali

Almanya’da düzenlen Documenta Sanat Festivali günümüz çağdaş sanat eserlerine yer veren Avrupa’nın bir diğer prestijli sanat festivallerinden bir tanesi. Dünyanın pek çok yerinden modern sanata gönül vermiş sanatçıların eserlerini yakından görmek istiyorsanız bu festivali kaçırmamanızı öneriyoruz. Detaylı bilgi için https://www.documenta.de/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Tarih: 18 Haziran - 17 Eylül 2024

Yer: Kassel, Almanya

Gwangju Bienali

Güney Kore’nin seçkin sanat bienali Gwangju, bu sene de çok konuşulacak sanat eserlerini sergilemeye hazırlanıyor. Asya’nın öne çıkan sanatçılarının eserlerini yakından görebileceğiniz bu bienal için detaylı bilgiye https://www.gwangjubiennale.org/en/index.do adresinden ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 Eylül - 11 Kasım 2024

Yer: Gwangju, Güney Kore

Burning Man Sanat Festivali

Her yıl Amerika’da düzenlenen ve yoğun bir ilgi ile karşılanan Burning Man Sanat Festivali pek çok farklı sanat akımından eserlere yer veriyor. Sanat ve müzik festivali kapsamında dünyanın pek çok yerinden sanatçıların eserlerini yakından görmek, dinlemek mümkün oluyor. Ayrıntılı bilgi için https://burningman.org/ resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

Tarih: 25 Ağustos - 2 Eylül 2024

Yer: Black Rock Desert, Nevada, ABD

burning man

New Orleans Caz ve Miras Festivali

Caz müziğin kalbi New Orleans’ta geçmişten günümüze pek çok ünlü caz sanatçısının eserlerini dinleyebilirsiniz. Dünyanın en büyük caz festivali olarak da bilinen bu festivale her sene olduğu gibi bu sene de yoğun bir katılım bekleniyor.

Tarih: 26 Nisan - 6 Mayıs 2024

Yer: New Orleans, ABD

Glastonbury Müzik Festivali

Glastonbury Müzik Festivali, dünyanın en büyük müzik festivallerinden bir tanesi ve son derece popüler. Her türden müzisyen ve sanatçıyı içeren seçkisinde geçmişten günümüze pek çok sevilen sanatçının performanslarını izlemek mümkün. Bu festivalde müziğin yanı sıra çeşitli tiyatro ve komedi oyunlarını da izleme şansı bulabilirsiniz. 

Tarih: 28 Haziran - 7 Temmuz 2024

Yer: Pilton, Somerset, Birleşik Krallık

Glastonbury

Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali

Amerika’da düzenlenen ve dünyanın en geniş en kapsamlı müzik festivallerinden olan Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali her türden müzisyenin eserlerini dinleyebileceğiniz bir etkinlik. Beyoncé, Radiohead ve Kendrick Lamar son yılların en popüler müzisyenlerinden büyük caz sanatçılarına kadar pek çok yelpazede sanatçıların müzikleri keyifle dinleyebilirsiniz. 

 Tarih: 12-14 Nisan 2024 ve 19-21 Nisan 2024

Yer: Indio, California, ABD

camino-0
Kültür Seyahat

Dünyanın En Ünlü Yürüyüş Rotaları

Sporu keşifle birleştirmek, hiç bilmediğiniz coğrafyalarda farklı zorluk etaplarına sahip rotaları adımlamak ve bunu dünyanın dört bir yanından gelen…

Devamını Oku
Foodie Ülkeler-0
Kültür Seyahat

Avrupa’nın En ‘’Foodie’’ Ülkeleri

Yeni tatlar denemeyi sever misiniz? Peki ya yani ülkeler görmeyi? O zaman, bu iki tutkunuzu birleştirip kendinize bir "foodie" rotası…

Devamını Oku
Roamntik Kasabalar-0
Kültür Seyahat

Keşfedilmeyi Bekleyen Romantik Kasabalar

Sevgililer Günü yaklaşıyor ve her yıl olduğu gibi sevdiğimiz insanla özel bir şeyler yapma isteği artıyor. Mesela bu yıl da bir çift olarak seyahate…

Devamını Oku