Kültür Seyahat

27 Mart 2024

Brezilya’nın en popüler ve ikonik şehirlerinden bir tanesi olan Rio de Janeiro, bölgenin de en çok ziyaretçi alan yeri olarak biliniyor. Özellikle Türk vatandaşlarına vize uygulamasının olmaması lokasyonu çok daha cazip hale getiriyor. 

Rio de Janeiro hem doğasıyla hem de kültürel ve tarihi mirasları ile dikkat çeken bir şehir. Vizesiz yurt dışı seyahatlerinde en çok ilgi gören bu şehirde görülecek, yapılacak çok şey var. Biz de bu cennet misali şehir hakkında detay vermek ve şehri ziyaret etmek isteyenlere ufak tavsiyelerde bulunmak istedik. İşte tüm detaylarıyla Rio de Janeiro dosyası.

Rio de Janeiro-1

Rio de Janeiro’ya Ulaşım

Her ne kadar Rio de Janeiro’ya vizesiz gidebiliyor olsanız da ülkemizden şehre direkt olarak bir uçuş bulunmuyor. Bu sebeple mecburen aktarmalı bir tarifeyle yolculuğunuzu yapmak durumundasınız. İstanbul’dan aktarmalı uçaklarla duruma göre 15-20 saat civarında şehre ulaşabiliyorsunuz. Şehir içi ulaşımda ise metro, otobüs, taksi gibi seçenekler mevcut. Havalimanından merkeze bu ulaşım araçlarını kullanarak rahatlıkla gideceğiniz yere varabilirsiniz. Aktarmalı uçuşlarınızı ise Portekiz, Almanya, İspanya, Fransa ve Hollanda üzerinden yapabilirsiniz. 

Rio de Janeiro’da Konaklama

Şehirde konaklama adına pek çok seçenek bulunuyor. Dilerseniz nispeten daha ucuz olan hostellerde, motellerde kalabilirsiniz. Bunun yanında 5 yıldızlık lüks otelleri de tercih etmek isteyebilirsiniz. Özellikle Copacabana ve Ipanema gibi turistik bölgelere yakın yerlerde konaklama biraz daha maliyetli olabilir. Fakat şehir merkezinde çok daha uygun seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Önceden rezervasyon yaptırdığınızda ise sezon fiyatlarının çok altında konaklama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Rio de Janeiro-5

Rio de Janeiro’ya Gitmek İçin En Uygun Zaman

Rio de Janeiro seyahat planınız varsa öncesinde mevsimler avantajlar ve dezavantajları göz önünde bulundurmalısınız. Rio de Janeiro’da Aralık'tan Mart'a kadar süren kurak sezon olarak bilinir. Plajların ve açık hava etkinliklerinin en yoğun olduğu dönem bu aylar arasındaki zaman dilimidir.

Rio de Janeiro’da Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

Kültürel ve tarihi mirasları, doğası, festivalleri, mekanları ile Rio de Janeiro ziyaretçilerine unutamayacakları anılar vadeden bir şehir. Hal böyle olunca liste de epey uzun olabiliyor. Ancak bizler. Özellikle turistlerin en çok rağbet gösterdiği ve sizlerin de ziyaretinizde keyif alabileceğiniz yerleri derlemek istedik. İşte Rio de Janeiro seyahatinizde mutlaka görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler.

Kurtarıcı İsa Heykeli (Cristo Redentor)

Rio de Janeiro denilince ilk aklınıza gelecek olan hiç şüphesiz ikonik Kurtarıcı İsa heykelidir. Şehre turistik gezi düzenleyenlerin de ilk durağı burasıdır. Heykel tam olarak Corcovado Dağı'nın zirvesinde konumlandığından buraya çıktığınızda aynı zamanda şehrin muazzam manzarası ile de karşılaşacaksınız. Eğer rehberli bir tura katılırsanız heykelin anlam ve önemini birinci ağızdan çok daha iyi anlamanız mümkün.

Rio de Janeiro-2

Şeker Tepesi (Pão de Açúcar)

Şehrin panoramik manzarasını büyük bir keyifle izleyebileceğiniz şahane bir tepedir Şeker Tepesi. Öyle ki buraya teleferikle çıkarken çok daha fazla eğleneceğinizi garanti edebiliriz. Zirveye çıktığınızda şehrin manzarasına karşı bol bol fotoğraf çekebilir, etraftaki kafe ve restoranlarda bir şeyler yiyip içerek bu harika anıyı ölümsüzleştirebilirsiniz.

Tijuca Milli Parkı

Şehir merkezine oldukça yakın olan bu yağmur ormanı parkı doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz muazzam bir deneyim. Park içerisinde hem yürüyüş hem de bisiklet parkurları bulunuyor. Dilerseniz bisiklet kiralayarak bu güzel doğal alanın tadını çıkabilirsiniz. Ayrıca bu parkta pek çok doğal şelale ve mağara da yer alıyor. 

Copacabana ve Ipanema Plajları

Rio de Janeiro elbette her şeyden önce bir deniz, kum, güneş turizmine ev sahipliği yapar. Copacabana ve Ipanema ise sadece Brezilya’da değil tüm dünyada çok popüler iki plajdır. Plajlarda güneşlenebilir, denize girebilir, sahilde gün batımını izleyebilir, sevdiklerinizle hoş vakit geçirebilirsiniz. 

Rio de Janeiro-4

Santa Teresa

Rio’nun bohem yaşam tarzı ile öne çıkan bölgesi Santa Teresa’yı da şehir turunuzda mutlaka listenize eklemenizi öneriyoruz. Öyle ki Arnavut kaldırımlı sokakları, sanatsal çalışmalarla bezeli duvarları, renkli evleri, neşeli ve coşkulu insanları ile sizleri büyüleyecek bir bölge. Santa Teresa bohem ruhunu hem sokaklarında hem de el yapımı hediyelik eşyalarında taşıyan bir yer. Dilerseniz buralardan Rio de Janeiro’yu hatırlatan ve yaşam tarzını yansıtan hediyelik eşyalar alabilirsiniz. 

Rio de Janeiro Karnavalı

Rio de Janeiro’yu mutlaka televizyonlardan ya da filmlerden meşhur karnavalı ile hatırlıyorsunuzdur. Elbette buraya gelmişken listenizin olmazsa olmazı Rio de Janeiro Karnavalına katılmadan dönmemelisiniz. Rio de Janeiro Karnavalı, her yıl Şubat veya Mart aylarında, Hristiyanlık inancındaki Büyük Perhiz'den önce 4 gün boyunca kutlanır. Bu meşhur karnavalın tarihi 18. yüzyıla kadar uzanır. Karnavalda rengarenk gösteriler, eğlenceli müzikler ve geleneksel danslar ile eğlencenin tadını sonuna kadar çıkarabilirsiniz. 

Selarón Merdivenleri

1990 yılında Jorge Selarón adında Şilili bir sanatçı tarafından yapımına başlanmış ve sanatçının ölüm yılı 2013’e kadar devam eden bu meşhur merdivenleri görmek isteyebilirsiniz. Bu merdivenler dünyanın pek çok farklı bölgesinden gelen çinilerle kaplanmıştır. Toplamda 250 basamaktan oluşur.  Merdivenlerde görenleri hayrete düşüren 2000'den fazla farklı renk ve desende çini bulunur. Rio de Janeiro’ya gelmişken bu sanat harikasını da görmenizi öneriyoruz. 

Rio de Janeiro-3
Rio de Janeiro-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Rio de Janeiro

Brezilya’nın en popüler ve ikonik şehirlerinden bir tanesi olan Rio de Janeiro, bölgenin de en çok ziyaretçi alan yeri. Türk vatandaşlarına vize…

Devamını Oku
007-0
Kültür Seyahat

James Bond Filmlerinin Çekildiği Şehirler

007 James Bond serisini sevmeyenimiz var mı? O zaman yaklaşın, bu yazımızla birlikte sizi o heyecan dolu aksiyonların yaşandığı mekanlara götürüyoruz.

Devamını Oku
Rio de Janeiro-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Rio de Janeiro

Brezilya’nın en popüler ve ikonik şehirlerinden bir tanesi olan Rio de Janeiro, bölgenin de en çok ziyaretçi alan yeri. Türk vatandaşlarına vize…

Devamını Oku