Kültür Seyahat

6 Nisan 2022

Baharın gelişini müjdeleyen, üstelik bir de çocuk bayramı ile taçlanan bu güzel ay, ailece katılabileceğiniz pek çok etkinlik ile dolu. Çocuğunuz hem eğlenir hem de yeni şeyler öğrenirken, siz de onunla kaliteli zaman geçirmenin keyfini sürebilirsiniz. Tüm yurttaki çocuk etkinlikleri haberlerinden derlediğimiz bu yazımız, Flyista okurlarının içindeki çocuğa da hitap ediyor ve eğlenceli bir ayın kapılarını aralıyor.

Çocuk etkinlikleri-nisan

Nisan Ayı Tiyatro Etkinlikleri

Alis Harikalar Diyarında

Alis, zeki, şirin ve oynamayı seven bir çocuktur. Ailesiyle sürekli pikniğe gider ve çiçek toplamaya bayılır. Günlerden bir gün yine ormandan çiçek toplarken konuşan bir tavşan görür. Meraklı Alis, tavşanın peşinden gider ve kendisini Alis Harikalar Diyarı’nda bulur. Tavşan ve arkadaşlarıyla oyunlar oynar, çok güzel vakit geçirir. Fakat asıl tehlike kendisini uzun zamandır bekleyen Kırmızı Kraliçe’dir. Miniklerin seveceği dünyaca ünlü tiyaro oyunu görsel bir şovla şimdi tiyatro sahnelerine taşınıyor. 

Tarih: 10 Nisan Pazar, 13:00, 15:00
Yer: Torium Sahne, İstanbul
Bilet: Biletinial

Sevimli Panda

Penguenler, Eskimolar, kutup ayısı ve sevimli bir pandanın yer aldığı bu oyunda, kahramanlar kutuplarda bir köyde yaşarlar. Eskimolar yıllardan beri tartışma haline gelen “Öküz çayırı hangi kraliyete aittir?” sorusuna bir türlü cevap bulamazlar ve kendi aralarında bir anlaşmazlığa düşerler. Bu arada köye bir gece, farklı bir iklime ait olan davetsiz bir misafir gelir. Köyde büyük bir paniğe neden olan bu sevimli misafirin yardıma ihtiyacı vardır. Sevimli Panda, küresel ısınmayla nasıl baş edeceklerine tanık olacağınız eğlenceli ve sevimli bir kutup masalı.

Tarih: 13 Nisan Çarşamba, 15:00
Yer: Cevahir Sahne, İstanbul 
Bilet: Biletinial

Çekirdek Prens

Meraklı, cesur ve iyi yürekli bir insana dönüşerek bir yunusun kalbinde can bulan karpuz çekirdeğinden oluşan Çekirdek Prens’in masalına şahit oluyoruz. Çekirdek Prens, yola çıktığı bu masalda kahramanımız yolun öğretmeni olmasına izin veriyor. Yolda işittiği, gördüğü ve duydukları ile masal anlatımı üzerinden çocukları bir farkındalık yolculuğuna çıkarıyor. 

Tarih: 9 Nisan Cumartesi, 14:00
Yer:  Boyoz Akademi Sanat Merkezi (Büyük Salon), İzmir 
Bilet: Biletinial

Çocuk etkinlikleri-nisan-2

Küçük Kara Balık

Çocuklarla buluşacak olan Samed Behrengi'nin unutulmaz eseri "Küçük Kara Balık" oyunu, farklı dünyaları görmek ve değişik yaşamlar tanımak isteyen küçük kara balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunu anlatıyor. Bu küçük balığın yolculuk sırasında bir sürü maceraya atıldığı oyun, küçük balığın yaşam hakkında öğrendiği pek çok kavramı çocuksu bir bakış açısı ile ele alıyor.

Tarih: 9 Nisan Cumartesi, 13:00, 15:00
Yer: Podyum Sanat Mahal, Bursa
Bilet: Biletix

Küçük Prens

"İnsan ancak yüreğiyle baktığı zaman gerçeği görebilir..."

Antoine De Saint Exupery'in eserinden uyarlanan ve Tiyatro Bozok tarafından 6 sezondur kapalı gişe oynayan Küçük Prens çocuk oyununda kahramanımız kendi küçük gezegeninde tek bir gülü ile diğer gezegenleri seyahat etmeye karar verir. Sahra çölünde karşılaştığı Pilot'a kendi gezegeninden bahseden Küçük Prens'in aradığı cevap evcilleştirdiği tilkide gizlidir.

Tarih: 9 Nisan Cumartesi, 13:00
Yer: Denizli Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi, Denizli
Bilet: Biletinial

Pembe Panter

Dedektif Pembe Panter, başı dertte olan tavşandan haber alır ve sevgi ormanına doğru yola çıkar. avcının tuzağına kim düşecektir? Yoksa avcı kendi kazdığı kuyuya kendi mi düşecek? Pembe Panter'in yaptığı çeşitli planlar yapacağı maceranın sonu bakalım nasıl olacak?

Tarih: 12 Nisan Salı, 16:00
Yer: Nergiz Gösteri Merkezi, Ankara
Bilet: Biletix

Nisan Ayı Atölye ve Gösteri Etkinlikleri

Çocuklar İçin Masal Atölyesi

Çocukların hayal dünyasını keşfetmelerine, özgüvenlerini geliştirmelerine yardımcı olan masal atölyesi, çocukları mutlu etmek, farkındalığı arttırmak, özgüvenli bir bakış sağlamak, çocukların özgürce yaratma gücünü destekleyecek şekilde tasarlanmıştır. Yeni keşiflerle çocukların mutluluğuna katkı sağlayan bu atölye,  4- 6 yaş aralığı grubu çocuklar için çok iyi bir etkinlik seçeneği olabilir.

Tarih: 09-10-16-17-23-24-30 Nisan Cumartesi, Pazar, 13:15
Yer: AKM Çocuk Sanat Merkezi, İstanbul
Bilet: Biletinial

Çocuk etkinlikleri-nisan-3

Phyton ile Kodlamaya Giriş

Günümüzde en popüler programlama dilinden biri olan Python, çocuk yaşlarda kodlamayı merak eden öğrenciler için yazılım dünyasına başlangıç olan atölyede konular en temelden en ileri seviyeye kadar detaylı olarak anlatılmaktadır. 11-15 yaş grubu için önerilmektedir.

Tarih: 09-16-23-30 Nisan Cumartesi, 14:30
Yer: Mindio Akademi, İstanbul
Bilet: Biletix

The Illusionist - Enver Ertaş

Yaş sınırı 4+ olan İllüzyonist Enver Ertaş’ın  The Illusionist isimli gösterisinde nefes kesici, büyüleyici ve kahkaha dolu bir gösteri sizleri bekliyor.  Kimi zaman sahnede uçan bir kadın görecek, kimi zaman da bir anda ortadan kaybolan nesnelere hayret edeceksiniz. Akıl ve hayal gücü sınırlarının zorlandığı bu gösteride büyülenmeye hazır mısınız? 

Tarih: 9 Nisan Cumartesi, 12:00, 18:00
Yer: Türkan Şoray Kültür Merkezi, Antalya
Bilet: Biletix

Nisan Ayı Gastronomi Etkinlikleri

MSA - Küçük Gurme 1 Aşçılık (5-9 Yaş)

MSA, evinizin küçük şefleri için oldukça doyurucu bir menü hazırladı. Bu keyifli workshop menüsünde fırında çıtır tavuk parçaları, mantarlı kremalı el yapımı fettuccine yer alırken, tatlı ikram olarak verilir. Ayrıca workshop süresince yapacağınız yemeklerin fazlasını eve götürmek için saklama kaplarınızı yanınızda getirebilirsiniz. 

Tarih: 24 Nisan Pazar, 11:00
Yer: Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), İstanbul 
Bilet: Biletix

Çocuk etkinlikleri-nisan-4

USLA Genç Şefler Mutfakta (8-12 yaş)

USLA’nın 8- 12 yaş aralığındaki geleceğin şeflerine yönelik hazırlanan ve 4 gün sürecek olan “Genç Şefler Mutfakta” atölyesinde çocuklarınız eğlenceli zamanlar geçirip sosyalleşirken; schnitzel’den fettuccine’ye, mantarlı risotto’dan cupcake ve cookie’ye kadar birbirinden lezzetli yemekleri yapabilecekleri ve tadabilecekleri bir eğitim programına da katılma fırsatı bulacaklar.

Tarih: 11-12-13-14 Nisan Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, 14:00 - 16:00
Yer: USLA Akademi
Bilet: USLA

Balayı-0
Kültür Seyahat

Kış Mevsiminin En Güzel Balayı Şehirleri

Kışın evlenenler ve mutluluğa yeni bir adım atanlar için ülkemizde cennet misali balayı yapılacak pek çok güzel lokasyon bulunuyor. Kış mevsiminde…

Devamını Oku
butik otel-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En İyi 15 Butik Oteli

Butik oteller, her şey dahil tatil anlayışından uzak, daha dingin bir konaklama deneyimi sunan işletmeler. Bu yazımızda bu anlayışa uygun en özel 15…

Devamını Oku
navi-0
Teknoloji

Şehir Hayatını Kolaylaştıracak Mobil Aplikasyonlar

Yanımızdan ayırmadığımız cep telefonumuzu gündelik yaşantımızı organize ederken en iyi asistanımız olarak kullanabileceğimizi biliyor muydunuz?

Devamını Oku