Kültür Seyahat

31 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2022

Büyülü şehir St. Petersburg’u ziyaret etmek için sayısız sebep bulunuyor. Aslına bakarsanız St. Petersburg, inanılmaz tarihi mimarisi, birinci sınıf müzeleri, sanat galerileri, katedralleri ve sarayları, kemerli köprüleri ve kanalları, asil parkları ve bahçeleri, renkli kulüpleri ve gece hayatı ile her gezginin görmek isteyeceği bir şehir. Pandemi öncesinde her sene yaklaşık 8 milyon turistin, bu şehri ziyaret etmesi kesinlikle bir tesadüf değil.  

Ermitaj Müzesi, Peterhof Sarayı, Mariinski Tiyatrosu, Saint Isaac Katedrali, tarihi St. Petersburg’u ziyaret etmek için sebeplerden sadece bir kaçı

Ermitaj Müzesi, Rus imparatorluk ailelerinin köşkleri, Avrupa güzel sanatları ile Yunan ve Roma antika koleksiyonlarına ev sahipliği yapan dünyanın en büyük ve en eski müzelerinden biridir. Sadece Ermitaj Müzesi bile bu şehre ziyaret için en önemli gerekçelerden biridir. St. Petersburg’un en can alıcı turistik noktalarından bir diğeri de UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Peterhof Sarayı’dır. Özellikle yazın saray bahçesindeki çeşmeler faal durumda olduğunda, kaçırılmayacak manzaralara şahit olmaya hazır olun. 

Seyahat planınızı Mariinski Tiyatrosu’nda bir organizasyona denk getirecek şekilde planlamanızda büyük fayda var çünkü dünya çapındaki kaliteli tiyatroları, bale ve opera etkinliklerini bu mekanda izlemeniz mümkündür. Ayrıca şehrin en büyük ve en gösterişli dini binalarından biri olan Saint Isaac Katedrali de St. Petersburg turunuza renk katacaktır. Dünyanın en büyük beş kubbesinden sayılan katedral, altın, bronz ve değerli taşlarla tasarlanmıştır ve bu katedralden şehrin en harika manzaralarından birine eşlik edebilirsiniz. 

1

St. Petersburg’un nehirleri, kanalları ve açılıp kapanan köprüleri, şehri keşfetmek için farklı yöntemlerden

‘Kuzeyin Venedik’i’ olarak nam salan St. Petersburg’u, Mayıs ve Ekim ayları arasında ziyaret ediyorsanız, şehrin merkezi nehirlerine ve kanallarına bir tekne turu organize etmeyi ihmal etmemeniz gerekiyor. Nehir turu olarak Nevsky Prospekt iskelesinden kalkan farklı alternatifler bulunuyor. Bazı turlar İngilizce alternatifler sunarken bazı küçük teknelerde kendi içecek ve yiyeceğinizi yanınıza alarak kendi rotanızı yaratmak bile mümkün olabiliyor. Hemen hemen çoğu tur, Fontanka ve Moyka Nehirleri, Griboedov ve Kryukov kanallarının bir bölümünü de bünyesine dahil ediyor. Bazı turlar da Neva Nehri’ne doğru seyir yaparken özellikle gece yarısında Neva’nın açılıp kapanan köprüsünü de görme şansınız olabiliyor. Rotası ya da formatı ne olursa olsun nehir turları, bu çekici şehrin mimari güzelliklerini ve romantikliğini farklı açılardan gözlemleyebilmek için en muazzam yöntemlerden birisidir. 

Kaçırılmayacak efsane güzellik ‘Beyaz geceler’

Mayıs sonundan hemen hemen ağustos ayına kadar süren beyaz gecelerde, gökyüzü hiç kararmaz ve yaklaşık 19 saate kadar gündüz yaşanır. Bu dönemlerde güneş, ufuktan batar ve asla tam olarak yüzünü göstermez. Böylece St Petersburg’ta rüya gibi beyazımsı gri geceler başlamış olur. Yılın bu döneminde St Petersburg halkı, yerli ve yabancı turistler, tüm gece boyunca süren eğlencelere ve lise mezuniyet kutlamaları denilen ‘Scarlet Sails’ festivaline şahitlik eder. Bu etkinliklerde, konserler, havai fişekler, su gösterileri, sanat festivalleri kesinlikle kaçırılmayacak aktivitelerden sadece bir kaçıdır. 

2

St Petersburg ve bitmeyen gece hayatı, şehre misafir olmak için bir diğer neden

Belki Moskova kadar olmasa da St Petersburg şehri de çatı katı barları, dans kulüpleri, lounge barları, caz kulüpleri ile göz dolduracak niteliktedir. Rus votkasının tadını çıkarabileceğiniz farklı barlar, St Petersburg’un gece hayatı nabzını tutabileceğiniz yaratıcı kokteyl barlar, eğlenceli karaoke barlar, underground barlar, meraklılarını bekliyor. Ayrıca Rus votka tarihine merakınız var ise farklı votka çeşitlerini tadabileceğiniz Rus Votka Müzesi’ne uğramayı ihmal etmeyin deriz.

 

 

1
Kültür Seyahat

St. Petersburg’a Gitmek İçin Nedenler

İnanılmaz mimarisi, müzeleri, katedralleri, kemerli köprüleri ve kanallarıyla, her gezginin mutlaka görmek istediği büyülü bir şehir St. Petersburg.

Devamını Oku
1
Yeme İçme

St.Petersburg'ta Tadılması Gereken Lezzetler

Rusya’dayken Ruslar gibi yiyin, lezzetli tatlılarla ve meyve suları ile dondurulmuş, kalori yüklü bir mutfağın doyurucu porsiyonlarına kendinizi…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

St. Petersburg’taki En Lüks Restoranlar

Birbirinden özel ve güzel, muhteşem ST Petersburg semalarındaki restoranlarına göz atmaya ne dersiniz? Ünlü şeflerden, en geleneksel restoranlara…

Devamını Oku