Kültür Seyahat

2 Ocak 2024

Kış mevsimi, soğuk havaları ve kısa günleri ile pek çok kişi için zorlu bir dönem olabilir. Ancak, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler, bu kış aylarını daha sıcak ve daha eğlenceli hale getirmek için her yıl kış festivalleri düzenliyor. Kış festivalleri, müzik, dans, yemek, sanat ve kültür gibi çeşitli etkinliklerle doludur. Bu festivaller, hem yerli halk hem de ziyaretçiler için sosyalleşmek ve yeni insanlarla tanışmak için harika bir fırsat! İşte dünyadan ve ülkemizden kış aylarını renkli hale getirecek festivaller.

Portland Işık Festivali, Amerika Birleşik Devletleri

İkliminin gül yetiştirmek için oldukça elverişli olmasından dolayı “Güller Kenti” olarak da bilinen Portland, Oregon, kış aylarında da bu sefer “ışıklar kenti” oluyor. Portland Işık Festivali, adından da anlaşılacağı gibi, Portland şehrinde düzenlenen ve her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan popüler bir ışık festivali. Festival, ışık ve teknolojiyi kullanarak Portland’ın bilinen mekânlarını etkileşimli harika oyun alanlarına dönüştürüyor. 

Portland Lİght

Festival boyunca, ziyaretçiler devasa ışıklı heykeller, ışık gösterileri ve diğer etkinlikleri de görebiliyorlar. Ayrıca bu festival, her yaştan ziyaretçi için uygun. Yani, aileler, arkadaş grupları ve çiftler için harika bir etkinlik. Üstelik katılmak da ücretsiz. 2-10 Şubat tarihleri içinde yapılacak olan festival 2024 yılı için bu sefer tek bir lokasyon seçmemiş. Festival, Pioneer Meydanı, Portland Dünya Ticaret Merkezi ve Electric Blocks gibi Portland’ın meşhur destinasyonlarında yapılacak. 

Sapporo Kar Festivali, Japonya

Bu yıl 74. düzenlenecek olan Sapporo Kar Festivali, Japonya'nın Hokkaido adasında bulunan Sapporo şehrinde düzenlenen ve dünyanın en büyük kar ve buz festivallerinden biridir. Festival, her yıl şubat ayında yaklaşık iki hafta boyunca düzenlenmektedir. Bu yıl ise festival 4-11 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Sapporo ice

Festival, 1950 yılında yerel ortaokul ve lise öğrencilerinin Odori Park'ta altı kar heykeli yapmasıyla başladı. O zamandan beri festival, her yıl daha da büyüyerek dünyanın her yerinden ziyaretçileri ağırlayan bir etkinliğe dönüştü. Festivalde, devasa kar ve buz heykelleri, ışık gösterileri, buzdan kaleler, buzdan barlar ve diğer etkinlikler yer almaktadır. Festivalin en popüler etkinliklerinden biri, Odori Park'ta düzenlenen Uluslararası Kar Heykeli Yarışması'dır. 2023 yılında yapılmamasına rağmen bu yıl düzenlenecektir. Bu festivale katılmak da ücretsizdir.

Hwacheon Sancheoneo Buz Festivali, Güney Kore

Güney Kore'nin Gangwon eyaletinin Hwacheon ilçesinde her yıl düzenlenen Hwacheon Sancheoneo Buz Festivali, kış aylarında ziyaret edilebilecek en popüler festivallerden bir diğeri. Öyle ki festival, 2011 yılında CNN tarafından "Yedi Kış Harikası"ndan biri olarak bile seçilmiştir. Festivalde yapılabilecek pek çok etkinlik var fakat en meşhuru festivalde balık tutmaktır. Kimileri için sıradan bir aktivite olsa da festivalin ana etkinliği olan buzda balık tutma, donmuş Hwacheoncheon Çayı üzerinde yapılmaktadır. 

Ziyaretçiler, özel olarak hazırlanmış çubuklarla çaydan balık tutabilirler. Festival boyunca yakalanan balıklar, ızgara yapılarak ziyaretçilere sunulmaktadır. Festivalde buzda kızak, yarış kızağı, buz pateni, buzdan heykeller ve ışık gösterileri gibi çeşitli etkinlikler de düzenlenmektedir. Ziyaretçiler, bu etkinliklere katılarak kış aylarının tadını doyasıya çıkarabilirler. Festival 6-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Donmuş nehir

Ayder Kar Festivali, Rize

Karadeniz'in en güzel yaylalarından biri olan Ayder Yaylası, her yıl düzenlenen Ayder Kar Festivali ile kış aylarında da ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Bu yıl 16'ncı kez düzenlenecek olan festival, 27-28 Ocak 2024 tarihlerinde gerçekleşecek. Festival boyunca, ziyaretçileri birbirinden renkli ve heyecan verici etkinlikler bekliyor desek yalan olmaz. Kardan adam yarışması, kar mağarası yarışması, kayak ve snowboard yarışmaları hatta en iyi çorap örme yarışması bile düzenlenecek. Yarışmaların yanında konserler, tiyatro gösterileri ve daha birçok etkinlik, ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatacak. Festivalin en önemli etkinliklerinden biri ise kardan adam yarışması. Bu yarışma her yıl büyük ilgi görüyor. Yarışmacılar, kendi hayal güçlerini kullanarak en güzel ve en yaratıcı kardan adamları yapmaya çalışıyorlar. 

Ayder

Frozen Festival, Erzurum

Türkiye'nin en iyi kayak merkezi Palandöken, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış aylarını renklendirecek bir festivale ev sahipliği yapacak. 22-23-24-25 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenecek Frozen Festival, kayak, müzik ve sanatı bir araya getirerek katılımcılara unutulmaz bir kış deneyimi yaşatacak. Festival boyunca katılımcılar, Palandöken'in eşsiz kar kalitesine sahip pistlerinde kaymanın keyfini çıkarabilecek. Gün boyu kayaktan sonra ise Apres Ski ve Gece Etkinlikleri'nde dünya çapında tamamen buzdan yapılan DJ kabinindeki DJ performansları eşliğinde dans edip eğlenebilecekler. Festival kapsamında ayrıca, BtcTurk Frozen Cup ödüllü kayak ve snowboard yarışları, yoga seansları, buz heykelciliği ve benzersiz workshoplar düzenlenecek.

Palandöken

Bitexen Winterfest, Bursa

3 ayrı bölümden ve programdan oluşan Uludağ’daki Bitexen Winterfest Festival, 4 gün boyunca devam etmektedir. Festival bu yıl 4-8 Şubat, 8-11 Şubat ve 11-15 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Bitexen Winterfest Ace of M.I.C.E turizm ödülleri tarafından 5 sene üst üste en iyi gençlik festivali seçilmiştir. Gündüzleri kayak, snowboard, snowmobiling, snowshoeing, buz pateni gibi aktiviteler varken akşamları ise ünlü şarkıcıların verdiği konserler, DJ performansları ve after ski partileri var. Bu festival yukarıda listelediğimiz festivallerin aksine anlaşmalı otellerle rezervasyon yaptıracağınızdan dolayı ücretsiz değildir.

Deneyim Tatili-0
Kültür Seyahat

Seyahatin Yeni Trendi: Deneyim Tatili

Klasik bir tatil köyünde deniz-kum-güneş üçlüsü mü yoksa kültürün, doğanın ve gastronominin derinliklerine doğru uzanan bir keşif mi; sizin tatil…

Devamını Oku
Uçak Bileti Almak İçin En İdeal Zaman 0
Tips

Uçak Bileti Almak İçin En İdeal Zaman

Değişken uçak bileti ücretleri, seyahat planlaması yaparken gezginleri en çok zorlayan noktaların başında geliyor. Bazı püf noktalarına dikkat ederek…

Devamını Oku
1
Tips

Bir Gezginin Seyahat Çantasının Sahip Olması Gereken 6 Özellik

Bir gezginin çantasında bulunması gerekenler de oldukça önemlidir ancak ondan daha da önemlisi doğru çantayı seçmek. Bunun için ilk adım ihtiyacınızı…

Devamını Oku