Kültür Seyahat

8 Nisan 2022

Airbnb kalacak yer arayanlar için en ideal konaklama yöntemlerinden bir tanesi. Bir geceliğine başınızı sokacak bir oda mı arıyorsunuz? Hemen resmi internet sitesinden kiraya verilmiş odaları inceleyerek kendinize en uygun olanı seçebiliyorsunuz. Ya da güzel bir tatil yapmak için konforlu bir ev mi arıyorsunuz? Bu durumda da airbnb hemen devreye giriyor ve size fırsatlar sunuyor. Dünyada oldukça yaygın olan airbnb evleri artık Türkiye’de de revaçta. Peki sistem nasıl işliyor? Evini veya bir odasını kiraya vermek isteyen insanlar sitede ilanlarını açıyor. Fiyat listesini ve kurallarını kullanıcıya sunuyor. Ev arayan veya konaklamaya ihtiyacı olan insanlar da bu açılan ilanlardan kendilerine en uygun olanı seçerek iletişime geçiyor. Böylece her iki taraf için de faydalı bir alışveriş gerçekleştirilmiş oluyor.

Ama gelin biz sizlerle sıradan kiralık airbnb evler yerine dizi veya filmlerde kullanılmış evlerin konaklama hizmetlerine bakalım. Evet, yanlış duymadınız. Bazı ünlü film veya dizilerde kullanılan evlerde siz de kalabilirsiniz. Airbnb aracılığıyla bunu deneyimlemek ne kadar keyifli öyle değil mi? Hadi gelin adeta dizi setinde gibi hissedeceğiniz evlere bir bakış atalım.

Cobblestone

De Vere House / Harry Potter

Harry Potter’ın çocukluk evi olarak bildiğimiz De Vere House’u kiralamak mümkün. Seride Godric’s Hollow olarak geçen köyün gerçekteki ismi Lavenham. Bu köy İngiltere’nin önemli yerleşim yerlerinden bir tanesi çünkü köyde  bu ev dışında 300'den fazla dereceli mirasın listelendiği yer var. Hatta öyle ki Lavenham, Britanya’nın en iyi Ortaçağ köyü olarak bilinir. Yani anlayacağınız sadece De Vere House’ta kalmakla yetinmeyecek, köydeki kırsalın ve oranın değerlerinin tadını da çıkaracaksınız. Peki gelelim bu evin sunduğu imkanlara. Evin; en-suite banyolu iki adet sayvanlı yatak odası, TV, wifi internet erişimi, şömineli ve avlu bahçesi olan özel misafir oturma odası, tam İngiliz kahvaltısı (ana evin yemek odasında verilir) gibi özellikleri bulunuyor. Evin yaşı ve yerleşim düzeni nedeniyle evcil hayvanlar, çocuklar ve engelliler için uygun olmadığını söyleyebiliriz. 18 yaşından küçük misafirleri kabul etmeyen ev sahibi ilanında daha ayrıntılı bir bilgi veriyor. Eğer siz de bu evi merak ediyorsanız ve kalma imkânınız varsa bunu değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

Evde Tek Başına / Home Alone

Hepimizin keyifle izlediği komedi filmi olan Home Alone’da Kevin McCallister’ın maceralarına tanıklık etmiştik. ABD'nin Illinois eyaletinin Winnetka kentinde bulunan evi yalnızca bir geceliğine kiralayabilirsiniz. Yalnız dikkat! Kevin'in filmdeki maskaralıklarına benzer tuzaklarla karşılaşabilirsiniz, bizden söylemesi. 4 dönümlük arazi içinde bulunan evin 14 odası var. Evde 4 yatak odası ve 3 de banyo bulunuyor. Kevin’ın tıraş losyonu ve diğer eşyalarını evde bulabileceksiniz. Burada siz de Kevin gibi televizyon izlerken pizzanızı yiyebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

St. Oreste

Tenuta Verzano Casale /  Normal People

Küçük bir kasabada hayatını sürdüren Marianne ve Connell'ın lisede başlayan aşklarını izlediğimiz 12 bölümlük dizinin çekildiği ev insanlar tarafından çok ilgi gördü. Bu sebeple airbnb sayesinde kiraya verilen bu İtalyan villasında konaklamak mümkün. Roma’nın kuzeyinde, Sant’Oreste köyünde bulunan evin içinde iki adet yatak odası, bir banyo, yemek odası, oturma odası, mini mutfak var. Aynı anda 6 kişiyi ağırlayabilen evdeki havuzda yüzmek de mümkün. 150 yıldır aynı ailede olan evin güzel ve ferah bir bahçesi de var. Eğer diziyi izleyip de bu evde kalabilme hayalini kurduysanız işte o hayali gerçekleştirmek için size güzel bir fırsat.

Tony Stark’ın Kulübesi / Avengers: Endgame

Marvel hayranlarının asla kaçırmak istemeyeceği bir fırsat! Tony Stark’ın kulübesinde kalmaya hazır mısınız? Gerçek hayatta ABD'nin Georgia şehrinde, Fairburn'de bulunan kulübeye Atlanta Uluslararası Havaalanı'ndan 20 dakika kadar kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Thanos'un ilk ölümünden sonra Tony Stark'ın Pepper ve kızıyla birlikte kaldığı kulübede siz de şöminenin karşısında oturmak istemez misiniz? Muhteşem göl manzarası ve doğal güzellikleriyle ünlü bu kulübeyi airbnb sayesinde kiralayabilirsiniz.

oregon

Bella Swan'ın Evi / Twilight

Bir zamanlar hepimizin vampir sevdasına tutulmamızın müsebbibi işte bu Alacakaranlık serisidir. Bella'yı da Edward'ı da çok sevdik ve şimdi hep ekrandan izlediğimiz mekanlarda bizzat bulunma ve hatta bir geceliğine de olsa konaklama imkanımız var. Aslında serinin hayranları her bir sahneyi avuçlarının içi gibi biliyorlar ama biz yine de biraz hatırlatalım. Bella'nın babasının St. Helens, Oregon'da yer alan evi içindeki aksesuarlara birlikte hala yaşatılıyor. 1930'lardan kalma bu evde bir gece konaklayıp Bella'nın yatağında uyumak isteyenler için ise Airbnb devreye giriyor.

Twilight

Tamam, Bella'nın mütevazı evi güzeldi ama benim aklım muhteşem Cullen malikanesinde kaldı diyorsanız, ne yazık ki orası özel bir mülk ve kiralanmıyor (bazı dönemlerde ücretli turlar düzenliyorlar sadece) ama güzel haberi sona sakladık. Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1'de Edward ve Bella'nın balayını geçirmek üzere gittikleri villayı anımsıyorsunuzdur. Hem villaya hem de önündeki özel plaja bakıp iç geçirdiğinizi de. Rio de Janeiro ve Sao Paulo arasındaki Paraty şehrinde yer alan bu villa tam altı yatak odasına ve sekiz banyoya sahip. Yalnızca tekneyle erişim sağlanabildiği için de misafirlerine tam bir inziva sunuyor. Tabi gecelik fiyatı biraz tuzlu ama yine de Alacakaranlık Efsanesi'nin bir parçası gibi hissedebilmek ve doğayla baş başa zaman geçirmek için değerlendirilebilir.

Eğlence Severlerin Vazgeçilmezi Festivaller
Kültür Seyahat

Eğlence Severlerin Vazgeçilmezi Festivaller

Gençliğimizin heyecanı ve enerjisi varken bizim için özel önemi olan gösterilere katılmak ve anılar biriktirmek hayattaki en önemli amaçlardan biri…

Devamını Oku
0
Teknoloji

Geleceğin Turizm Sektörü: Uzay Turizmi

Kulağa çılgınca gelse de dünyamıza dışardan bakabilmenin düşüncesi bile oldukça heyecan verici ama gelişen teknolojiyle birlikte bu bir hayal…

Devamını Oku
Amerika’da Birbirinden İlginç Konsept Oteller
Kültür Seyahat

Amerika’da Birbirinden İlginç Konsept Oteller

Konsept oteller, konaklamanıza anlam katmayı hedefliyorlar. Konaklamanız bittikten sonra da anlatmaktan sıkılmayacağınız türden otelleri sizler için…

Devamını Oku