İyi Yaşam

15 Aralık 2022

Günümüz dijital dünyasında öne sürülen popüler uygulamalar oldukça rağbet görüyor. TikTok uygulaması da bu kategoriye giriyor diyebiliriz. İçinde birbirinden farklı konuları ve içerikleri barındıran bu platformda takip edebileceğiniz onlarca faydalı hesap bulunuyor. Dilerseniz gelin, hep birlikte TikTok’ta takip edebileceğiniz en faydalı hesapları inceleyelim.

TikTok-1

Minyatür Heykellerle Şaheserler Yaratan Eşsiz Bir Sanatçı: Salavat Fidai

Salavat Fidai, Rus asıllı bir heykeltıraş olarak biliniyor. Onu, diğer meslektaşlarından ayıran en önemli özelliği ise sanat eserlerini, işlemesi oldukça zor olan nesneler üzerine yapması denilebilir. Fidai, 25 yılı aşkın avukat olarak faaliyet gösterdiği kariyerine, Rusya'da başlayan ekonomik kriz sonrasında tam zamanlı bir sanatçı olarak devam etme kararı alarak hayatına farklı bir yön verdi.

Bu noktada Fidai, bir süre boyunca dijital fotoğrafçılık yolunda natürmort tarzında eserlere odaklandı. Akabinde ise minyatür sanata ilgisi oldukça arttı. Bu bağlamda kabak çekirdeği, pirinç taneleri gibi işlemesi fazlasıyla zor olan şeyler üzerine minyatür resimler yapmaya başladı. Fakat tüm bu sürecin en sonunda TikTok gibi bir sosyal mecrada dahi tanınır hale gelmesini sağlayan yeni bir yol keşfetti: Kurşun kalem uçları.

Fidai, oldukça kırılgan bir yapıya sahip olan kurşun kalem uçlarına, bazen saatler bazen de günler süren emekleri sonucunda mikro heykeller çıkarmayı başardı. Tüm bunların yanında mikro heykelleri dünya çapında sanat müzelerinde sergilenen ünlü sanatçının tanınır hale gelmesinde sosyal medyadaki aktifliğin önemli ölçüde rol oynadığını söyleyebiliriz.

İşaret Dili Öğrenmek İsteyen Bireyler İçin: Aleyna Kılıç

Son videoları biraz daha dans ya da sohbet içerikli eğlence üzerine olsa da TikTok'a oluşturmuş olduğu ilk içerikler işaret dili kullanımıyla ilgiliydi. Gündelik hayatımızda sürekli olarak kullandığımız belli başlı kelimeleri, cümle kalıplarını işaret dilinde nasıl gösterebileceğimizi anlatan videoları çeken Aleyna Kılıç, bazen kendi hayatından ya da sevdiği şarkı sözlerinden de doğru işaret dili kullanımını öğreten videolar çekerek birçok kişiyi bilgilendiriyor.

İngilizcenizi Geliştirmenize Yardımcı Olabilecek Eğlenceli Bir Hesap: 1 Dakikada İngilizce

Bilindiği üzere İngilizce, dünya dilleri arasında yer alıyor. Dolayısıyla işverenlerin de oldukça dikkat ettiği bir konu olan İngilizce, hemen hemen herkesin bilmesi gereken diller arasında yer alıyor. Bu bağlamda TikTok’ta, günlük hayatta kullanılan birbirinden farklı deyimleri, cümle kalıplarını ve kelimeleri kısa videolar halinde öğrenmenizi sağlayan bir hesap var: 1 dakikada İngilizce. İngilizcesini geliştirmek isteyen bireyler mutlaka bu hesabı takip etmeli!

TikTok-2

"Neden?" Sorusuna Aradığımız Merak Dolusu Cevaplar: Evrim Ağacı

‘Karanlığı bilimle fethet!' sloganıyla birlikte 2010 yılında ODTÜ Biyoloji ve Genetik Kulübü üyeleri tarafından kurulmuş olan Evrim Ağacı, oldukça popüler ve rağbet gören bir bilim platformu olarak biliniyor. Bilimsel makalelere dayanarak aktif bir şekilde paylaşım yaptıkları sitelerinin haricinde de TikTok uygulaması da dahil çoğu sosyal medya platformunu kullandıklarını söyleyebiliriz. TikTok hesaplarında mide guruldamasının neden oluştuğundan tutun Güneş'i suyla söndürülebilme olasılığına kadar, belki de gündelik hayatta aklımıza gelen ama cevabını hiçbir zaman bilmediğimiz sorulara, kısa ve ilgi çekici videolarla birlikte cevap aradıklarını belirtelim.

Bakterileri Çok Daha Yakından Tanımak İsteyenlere Özel: Pinky Pearly

Mikrobiyolog bir araştırmacı olarak faaliyet gösteren ve TikTok'ta renkli saçlarıyla uyumlu olan Pinky Pearly adıyla video içerikleri çeken Deniz Periz; çalıştığı laboratuvarda yaptığı deneylerle birlikte oldukça yüksek bir beğeni sayısına ulaşmayı başardı. Buzdolabından marula, saç derisinden bulaşık süngerine kadar çevremizde gördüğümüz birbirinden farklı şeyin bakteri seviyesini ölçen Pinky Pearly, tüm bunların yanında antibakteriyel olduğu iddia edilen ürünleri de inceliyor. Mikrobiyoloji hakkında bilgisi olmayan insanların dahi eğlenceli anlatımı vesilesiyle ilgisini çekebilen Pinky Pearly, TikTok'ta takip edilmeye değer hesaplardan bir tanesi olarak öne çıkıyor.

Kreatif Çekim Teknikleri Öğrenmek İsteyenlere: Jordi Koalitic

Yaratıcı fotoğrafçı ve kameraman olarak aktif olarak faaliyet gösteren İspanyol asıllı Jordi Koalitic, yaptığı benzersiz çekimleri kolaylıkla viral olan bir sanatçı olarak karşımıza çıkıyor. Başarılı işleri vasıtasıyla Mercedes Benz, Nikon, Pepsi gibi dünya çapında nam salan markalarla çalışan Jordi Koalitic, TikTok'ta geniş bir kitleye hitap etmeyi başardı. Kreatif çekim tekniklerini kısa videolar olacak şekilde takipçilerine sunarak kitlesini büyütmeye devam eden Jordi Koalitic, gün geçtikçe takipçi kazanmaya devam ediyor.

TikTok-3

Stop-motion animasyon yapım sürecine dair: Ben Treat

Oldukça genç olmasına rağmen stop-motion animasyon işinde olukça iyi ve başarılı işler çıkaran Ben Treat; Amazon, Netflix, Warner Music gibi dünya çapında nam salan büyük şirketlerle ortak projeler yapan bir animatör olarak karşımıza çıkıyor Bu bağlamda Ben Treat, okumak yerine yaratıcı bir işte kariyer yapmayı tercih eden sanatçılardan bir tanesi diyebiliriz. Tüm bunların yanında TikTok'ta, animasyon sürecine dair oldukça eğlenceli ve keyifli videolar paylaşan Ben Treat, oldukça büyük bir kitlenin ilgisini çekmeyi başardı. TikTok’ta hem eğlenceli hem de yaratıcı bir hesap takip etmek istiyorsanız Ben Treat tam size göre.

1
Kültür Seyahat

Gezginlerin Sevebileceği Kitaplar

Seyahat tutkunu olunca uzun yolculuklarda ya da dinlenme sırasında mutlaka kitaba sarılmak adeta bir ritüeldir. Gezginlerin, sevebileceği kitap…

Devamını Oku
İlk uçak yolculuğu-0
Tips

İlk Uçak Yolculuğunuzdan Önce Bilmeniz Gerekenler

Konforlu, keyifli ve hızlı... Ancak bunca iyi özelliğine rağmen uçak yolculukları bir parça tedirginliğe de yol açabilir. Özellikle de ilk…

Devamını Oku
Bükreş Gezilecek Yerler-0
Kültür Seyahat

Bükreş'te Gezilecek En Güzel Yerler

Romanya'nın başkenti Bükreş, Doğu Avrupa dendiğinde akla gelen ilk şehirlerden. Doğal güzellikleri ve kültürel mirasları ile öne çıkan Bükreş…

Devamını Oku