Kültür Seyahat

1 Şubat 2024

Tıpkı Ocak ayında olduğu gibi Şubat ayının da etkinlik takvimi hayli dolu. Birbirinden farklı sanatçıların performanslarını izleyeceğimiz Şubat ayında konserler, sergiler, fuarlar, tiyatrolar, stand-up şovlar İstanbulluları bekliyor. Kışın en güzel aylarından bir tanesi olan Şubat’ta, soğuk havanın iliklere kadar işlediği bir ortamda içinizi ısıtacak etkinlikler sizleri bekliyor olacak. İşte “Şubat ayında ne yapsak, hangi etkinliklere katılsak?” diyenlere özel hazırladığımız Şubat ayı kültür sanat rehberimiz.

İstanbul Şubat 2024 Kültür Sanat

Konserler

Ozan Musluoğlu Quintet

Ünlü kontrabas sanatçısı Ozan Musluoğlu en sevilen caz parçaları ile sevenlerine unutulmaz bir gece yaşatacak.

Tarih: 3 Şubat 2024 

Saat: 21:00

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Hadise

Türk pop müziğinin sevilen ismi Hadise 10 Şubat akşamı İstanbullu müzikseverler ile buluşacak.

Tarih: 10 Şubat 2024

Saat: 20:30

Yer: İstanbul Kongre Merkezi

Bilet: Passo

Büyük Ev Ablukada Akustik Matine

Son yılların en sevilen alternatif gruplarından Büyük Ev Abluka’da en popüler parçalarını hayranları için seslendirecek.

Tarih: 11 Şubat 2024

Saat: 17:00

Yer: Ses Tiyatrosu

Bilet: Passo

İstanbul Filarmoni Orkestrası

“Romantik Eserlerden Kış Masalı” konseptiyle klasik müzik severlere adeta bir şölen yaşatacak olan İstanbul Filarmoni Orkestrası, 11 Şubat’ta sahne alacak.

Tarih: 11 Şubat 2024

Saat: 19:00

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Jamal Aliyev & Ece Dağıstan “Dünya Şarkıları”

Son yılların hızla yükselen ve çok büyük ilgi toplayan ikilisi Jamal Aliyev ile Ece Dağıstan, Zülfü Livaneli’nin ölümsüz eserlerini yeni formda hayranlarına sunacak. Kendilerine özgü çello ve piyano ile eserleri yorumlayacak olan ikili “Dünya Şarkıları” isimli konserleri ile Zorlu PSM’de sahne alacak.

Tarih: 24 Şubat 2024

Saat: 20:30

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Tiyatro-2024 şubat

Tiyatrolar

Timsah Ateşi

Kuzey İrlanda’nın bir kasabasında sevgisiz büyüyen kötürüm bir baba, hapisten yeni çıkan asi kızı ve dindar ablası ile yaladığı ilişkinin sahneleneceği Timsah Ateşi isimli oyun 10 Şubat’ta Maximum UNIQ Hall’da sergilenecek.

Tarih: 10 Şubat 2024

Saat: 20:30

Yer: Maximum UNIQ Hall

Bilet: Passo

Kibritin Ucunda

30’lu yaşlarda bir plaza çalışanı adamın geçmişi, yaşantısı, çelişkileri ile hesaplaşmasını konu edinecek oyun “Kibritin Ucunda” 13 Şubat’ta tiyatro severler için sahnelenecek.

Tarih: 13 Şubat 2024

Saat: 20:30

Yer: Zorlu PSM

Bilet: Passo

Zengin Mutfağı

15-16 Haziran 1970 olaylarını arka planına alan ve bir ailenin mutfağında yaşananları gözler önüne seren kült eser Zengin Mutfağı bu sefer tiyatro oyunu olarak sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Tarih: 16 Şubat 2024

Saat: 21:00

Yer: Maximum UNIQ Hall

Bilet: Passo

Serkan Keskin - Saatleri Ayarlama Enstitüsü

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın kült eserinin uyarlandığı oyunda Serkan Keskin tek başına onlarca karakteri canlandırıyor. Bu çağdaş uyarlamanın müziklerini ise Tuluğ Tırpan besteliyor. Sahnelenmeye başladığı günden beri yoğun ilgi gören performans Maximum Uniq Hall’da izleyicilerini bekliyor olacak.

Tarih: 20 Şubat 2024

Saat: 20:30

Yer: Maximum Uniq Hall

Bilet: Bubilet

şubat 2024 stand up

Stand-Up Şovlar

TuzBiber 4’lü Stand Up

Doğu Can, Musti Kusti, Caner Omur, Dilara Erdemir’den oluşan kadrosu ile TuzBiber Hillside Live by Ing’de sevenlerine keyifli bir gece yaşatmaya hazırlanıyor: 

Tarih: 8 Şubat 2024

Saat: 21:00

Yer: Hillside Live by Ing

Bilet: Passo

Mustafa Sağır Stand Up

Son zamanın dikkat çeken isimlerinden Mustafa Sağır, tek kişilik gösterisi ile sevenlerini bekliyor.

Tarih: 15 Şubat 2024

Saat: 21:00

Yer: Zorlu Touché

Bilet: Passo

Buse Sinem İren Stand Up

Orijinal ve kendisine özgü üslubu, Karadeniz şivesiyle ilgi çekici gösteriler sunan Buse Sinem İren tek kişilik stand up gösterisi ile sevenlerini karşılıyor. 

Tarih: 29 Şubat 2024

Saat: 21:00

Yer: Zorlu Touché

Bilet: Passo

şubat 2024 sergi

Sergiler

Dirimart Pera – Cihan Öncü, “Motus”

Cihan Öncü’nün üçüncü kişisel sergisi “Motus” enerji ve duyguları bir araya getirerek hareketsizliğin bir yanılsama olduğunu gözler önüne seren fotoğraflar ile ilgi çekici bir deneyim sunuyor. Sergiyi 8 Şubat – 3 Mart 2024 tarihleri arasında ziyaret etmek mümkün.

Tarih: 8 Şubat – 3 Mart 2024

Yer: Dirimart Pera

Pera Müzesi – Karma Sergi, “Tam Yerinden”

İstanbul’un temsil tarihinin panoramik resim ve fotoğraflardan anlatacak olan sergi daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış olan on dokuzuncu yüzyıl panoraması ilk kez gün yüzüne çıkıyor. 

Tarih: 26 Ekim 2023 – 24 Mart 2024

Yer: Pera Müzesi

Anna Laudel – Serpil Yeter, “Başka Gör”

Sanatçı Serpil Yeter’in 2002 senesinde semt pazarlarında yaptığı gözlemlerden yola çıkaran çektiği fotoğrafların sergileneceği “Başka Gör” izleyicilere daha önce belki de hiç fark etmedikleri detayları anlatıyor. 

Tarih: 12 Ocak – 23 Şubat 2024

Yer: Anna Laudel

Gelecek Hatıraları

Küratörlüğünü Ulya Soley’in üstlendiği sergi, nesneler vasıtasıyla hafıza ve gelecekle ilgili bir bağ kuruyor. Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu’ndan yola çıkarak ortaya konan bu sergi dört bölümden oluşuyor; Nesnelerin Hafızası, Bölgenin Hafızası, Motiflerin Hatıraları, Geleceği Hatırlamak.

Tarih: 25 Şubat 2024’e kadar devam ediyor.

Yer: Pera Müzesi

Plajlar-0
Kültür Seyahat

İstanbul’a En Yakın Plajlar

Kim demiş İstanbullular deniz kaçamağı yapamazlar diye? Bilen biliyor ama biz bilmeyenler için hatırlatalım, İstanbul'un çok yakınında, tahmin…

Devamını Oku
İstanbul kasım-0
Kültür Seyahat

Kasım İstanbul Kültür-Sanat Rehberi

Kış kapıda ama dört mevsim yaşayan şehir İstanbul'da etkinlikler tam gaz devam ediyor. Bu ay kendinize mutlaka bir tiyatro oyunu, bir konser ya…

Devamını Oku
Paylaşımlı Ofisler-0
İyi Yaşam

İstanbul'daki 5 Paylaşımlı Ofis

Freelance ya da uzaktan çalışanların yeni gözdesi paylaşımlı ofislerin gerçekten de bir sürü avantajı var. Özellikle İstanbul'daki paylaşımlı…

Devamını Oku