Kültür Seyahat

22 Aralık 2023

Söz konusu üniversite olduğunda insanların eğitim kalitesi ile birlikte ilgisini yönlendirdiği bir başka durum da kampüsünün ortamıdır. Üniversite hayatını doya doya yaşamak, üniversitenin sağladığı avantajlardan faydalanmak isteyen gençler üniversite araştırması yaparken üniversitenin konumu ve çevresini de dikkatli bir şekilde inceliyorlar. 

Ülkemizde olduğu kadar dünyada da hem eğitimi hem de kampüsü ile ilgi odağı olan üniversiteler mevcut. Hemen her sene ülkemizden yüzlerce öğrenci yurt dışına öğrenim görmeye gidiyor. Giderken elbette üniversitenin kampüslerine de bir göz gezdiriyor. Biz de sizler için kampüsleri ile dünyanın en ilgi çeken üniversitelerini sıralamak istedik. 

Duke Üniversitesi (Amerika Birleşik Devletleri)

Times’ın en iyi üniversiteler sıralamasında 20. sırada olan bu üniversite Kuzey Carolina’da yer alıyor. Hem tarihi dokusu hem de doğal yaşam ile iç içe alanları ile dikkat çeken bu üniversiteye her yıl farklı ülkelerden sayısız öğrenci başvuruda bulunuyor. Binanın şaheser niteliğindeki görüntüsü “Gotik eser” olarak değerlendiriliyor. Üniversitenin simgesi ise Duke Şapeli. Gördüğünüz anda sizleri büyüleyecek nitelikteki bu üniversite ve kampüsüne göz atmak isteyebilirsiniz. 

Duke

Otago Üniversitesi (Yeni Zelanda)

Kuruluşu oldukça eskiye, 1869’a dayanan bu köklü üniversite Yeni Zelanda’nın şahane doğası ile bütünleşmiş durumda. Otago Üniversitesi’ne her yıl dünya genelinde sayısız öğrenci başvuruda bulunuyor. Yeni Zelanda’nın meşhur yeşili ve mavisini bilmeyen yoktur. İşte bu üniversite tam da bu iki güzel unsuru buluşturuyor denebilir. Ayrıca mimari olarak da 1800’lerin tarzını günümüze taşımayı başarıyor. Yılda hemen hemen 20 bin öğrenciyi kabul eden bu yüzyıllık üniversiteyi ve kampüsünü incelemek isterseniz Google’a girmek yeterli. 

Sydney Üniversitesi (Avustralya)

Yine muhteşem doğal alanları ve köklü tarihi ile dikkat çeken bir üniversite. Avustralya’da bulunan Sydney Üniversitesi yılda ortalama 50 bin öğrenciyi kabul ediyor. Oldukça köklü bir tarihi olan bu üniversitenin de kuruluşu 1850 senesinde. Her bakımdan bir cazibe merkezi olan bu üniversite Times sıralamasında ise 56. sırada yer alıyor. Üniversitede bulunan ve görenlerin şaşkınlığa uğradığı Great Hall ise Westminster Sarayı’ndan (Londra) ilham alınarak yapılmış. Neden bu kadar ilgi çekiyor derseniz ufak bir araştırma ile nedenini kendi gözlerinizle görebilirsiniz. 

University of Sydney

Oxford Üniversitesi (İngiltere)

Belki de hepimizin adını en çok duyduğumuz yurt dışı üniversitelerinden bir tanesi Oxford. Elbette eğitim kalitesi su götürmez ancak onun göz alabildiğine uzanan göz kamaştırıcı kampüsü de ayrı bir cezbetmiyor değil. Times’ın yaptığı sıralamada ikinci sırada olması da tesadüf olamaz. Tıpkı diğer saydığımız üniversitelerde olduğu gibi bu üniversitenin de geçmişi oldukça köklü. Tam 902 yıldır öğrenciler eğitim-öğretim görüyor. Dünyanın en eski ikinci üniversitesi unvanına sahip. Tarihle doğayı buluşturan muhteşem manzarası, geniş alanları ve büyüleyici atmosferi ile Oxford Üniversitesi her daim ilgiyi üzerinde tutuyor. 

Oxford

Toronto Üniversitesi (Kanada)

Kanada’da olduğu kadar dünyada da oldukça meşhur olan bu üniversite her ne kadar merkezi, şehir içinde bir konumda olsa da hem çevre düzenlemesi ile hem de göz alıcı mimarisi ile popüler olmayı her daim başarıyor. Times’ın yaptığı sıralamada 19. sırada yer alan Toronto Üniversitesi dünyanın en prestijli okullarından birisi olarak görülüyor. Her ne kadar şehir yaşamıyla iç içe bir eğitim sunsa da Toronto özellikle gotik mimarisi, göz alıcı kampüsü ile öğrencilerin favorilerinden bir tanesi olmayı sürdürüyor. 

Toronto

Queen’s University Belfast (İngiltere)

Bir başka İngiltere üniversitesi olan Queen’s University Belfast’a 1800’lere dayanan geçmişi ile tarihi bir miras demek doğru olacaktır. Times’ın yaptığı sıralamada 200. sırada yer alan bu köklü üniversite Belfast şehir merkezine oldukça yakın. Üniversitede hemen her alanda eğitim söz konusu olduğundan farklı dallarda bölümler seçen öğrencileri bir arada görmek mümkün olabiliyor. Göz alabildiğine büyük kampüsü, imkânları ve rahatlığı ile yine öğrenciler tarafından en çok ilgi gösterilen üniversitelerinden bir tanesi Queen’s University Belfast oluyor. 

Queen’s University Belfast

ETH Zürih Üniversitesi (İsviçre)

Zürih’in tam kalbinde yer alan bu üniversitede teknik dallardaki bölümler bulunuyor. Sadece İsviçre’de değil dünyada da büyük bir üne sahip olan bu üniversite her ne kadar soğuk bir iklimde olsa da göz kamaştırıcı bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Dünyanın refah seviyesi en yüksek ülkelerinden bir tanesi olan İsviçre’de son derece kaliteli bir eğitim almanın yanı sıra İsviçre’nin kendisine has doğal güzellikleri ile de tanışmak mümkün oluyor. Kampüs içerisinde ve çevresinde öğrencilerin hoşça vakit geçirebileceği pek çok alan bulunuyor. 

Edinburgh Üniversitesi (İskoçya)

En köklü üniversitelerin başında gelen Edinburgh Üniversitesi 1583 senesinde kurulmuş. 40 binin üzerinde öğrenciye ev sahipliği yapan bu tarihi öğretim kurumu dünyanın en eski üniversitelerinden bir tanesi. Her branştan öğrenciyi kabul eden üniversitenin hem kapsamlı hem de oldukça göz alıcı bir kampüsü de bulunuyor. İskoçya’nın tarihi dokusu ve doğal güzellikleri içerisinde yer alan bu üniversitede okumak bir ayrıcalık olsa gerek. 

university of Edinburgh

Amsterdam Üniversitesi (Hollanda)

Özgürlükler ülkesi Hollanda’nın başkentinde bulunan bu meşhur üniversite ülkenin en iyi öğretim sunan okulu. Kuruluşu 1632 yılına dayanan bu köklü üniversitede dünya standartlarında bir eğitim verdiğini söylemeye gerek yoktur sanırım. Yaklaşık 30 bin civarında öğrencisi ile geniş kapsamda bir eğitim veren üniversitenin kampüsü ve doğal yaşam alanları da oldukça güzel. Kampüste hem kültürel hem de sosyal anlamda pek çok tesis bulunuyor. Buraya gelen öğrencilerin kampüs içerisinde mutlu olmamalarına imkân yok dersek abartmış olmayız herhalde. 

Oxfordshire-0
Kültür Seyahat

İngiltere'den 14 Masalsı Köy

Yeşillikler içinde, rengarenk çiçeklerle bezeli bahçelerin, geçmişin izlerini taşıyan eşsiz mimarilerin yükseldiği köyler, İngiltere'nin…

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Son Zamanların Efsane Netflix Dizisi The Witcher'ın Çekildiği Yerler

İlk sezonunda izleyicilerini Macaristan’dan Kanarya Adaları’na, ikinci sezonunda ise İngiltere’ye efsanevi bir olay örgüsü eşliğinde yolculuğa…

Devamını Oku
Asgari ücretler-0
İyi Yaşam

Yurtdışındaki Asgari Ücretler

Asgari ücret, o ülkedeki yaşam standardına işaret eden en önemli göstergelerden. Dünyada durum nasıl, hangi ülke vatandaşlarına ne kadar asgari ücret…

Devamını Oku