Kültür Seyahat

31 Mayıs 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Neredeyse her mahallesinde birden fazla yoga stüdyosunun bulunduğu San Francisco için modern dünyanın yoga merkezi demek yanlış olmaz. Seçenek arttıkça karar vermenin de giderek zorlaştığı bu merkezde, kullanıcı deneyimini, kullanılan yöntemleri ve sunulan imkanları baz alarak en iyi 10 yoga stüdyosunu tespit ettik. 

Laughing Lotus (Gülen Lotus)

2008 senesinden beri hizmet veren stüdyo yerel bir marka olmasıyla öne çıkıyor. Geleneksel yoga felsefesini nefes farkındalığı, hizalama ve müzikle birleştiren Vinyasa yoganın yapıldığı merkezde aylık ve yıllık olmak üzere ayrı ayrı paketler sunuluyor. Sadece hafta sonları katılabileceğiniz atölyelerde ise aile yogası, farkındalık toplantıları gibi etkinlikler mevcut. Dilerseniz bireysel yoganın yanı sıra bu toplu etkinliklere de katılabilirsiniz. 

Maiden Lane

Yine yerel bir işletme olan Maiden Lane Stüdyoları’nda yoga ve pilates derslerinin yanı sıra fasiyal germe terapisi de uygulanıyor. Kişiye özel oluşturulan fitness programlarının beslenme, zihin sağlığı gibi yaşam tarzını geliştirici tekliflerle desteklendiği stüdyo, son teknoloji ekipmanlarla donatılmış. Buradaki eğitmenler hem eğitimli hem de tecrübeli. Onların tecrübelerine dayanarak size oluşturacakları programlara uymanızda fayda var. Çünkü pilates insan sağlığı için çok önemli olsa da yanlış yapıldığında birçok sorunu beraberinde getirebilir. Esneklik, denge, dayanıklılık becerileriniz pilates sayesinde artış gösterir. Metabolizmanız hızlanır ve kaslarınız çalışır. Sırt, kol, karın, bacak gibi bölgelerinizde yağ yakımına yardımcı olur. Tüm bunları Maiden Lane’deki uzmanlarla beraber yapmanız elbette çok daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır. 

Satori Yoga

San Francisco’nun finans bölgesinde yer alan Satori Yoga, özellikle çalışan kesimin rahatlamasına odaklı programlarıyla öne çıkıyor. Bu yüzden özellikle öğle saatlerinde stresten uzaklaşmak isteyenlerin kaçış noktası olan stüdyoda her seviyeye uygun yoga ve pilates derslerinin haricinde meditasyon, masaj terapisi, sağlık koçluğu ve kişisel eğitim koçluğu gibi programlar da mevcut.

Being Yoga (Yoga Olmak)

Vinyasa, Flow ve Power gibi aktif yogadan, Yin gibi terapötik stillere kadar çok çeşitli yoga stillerinin uygulandığı stüdyoda grup derslerinin haricinde özel ders alabileceğiniz programlar da mevcut. Dersler seviyeye göre ayrı ayrı yapılıyor, yeni başlayanlar için de özel bir sınıfları var.

Integral Yoga Enstitüsü

1970 yılından beri hizmet veren Integral Yoga Enstitüsü, bilgeliği ile tanınan yoga ustası Swami Satchidananda tarafından kuruldu. Çeşitli kursların, atölyelerin ve özel etkinliklerin düzenlendiği stüdyoda başlangıçtan ileri seviyeye kadar Hatha Yoga dersleri yapılıyor. Bazı etkinliklerin ücretsiz ve halka açık olduğu stüdyonun en çok rağbet gören derslerinin arasında uzun grup meditasyonları var.

Moxie

Bir zihin-vücut fitness stüdyosu olan Moxie, diğer stüdyolardan biraz daha farklı olarak, yogadan ilham alan benzersiz bir yaklaşım olan Moxie tekniğini kullanmasıyla öne çıkıyor. İzometrik güçlendirmenin ve direnç gerdirmenin ön planda olduğu pilates dersleri, yeni başlayanlar için oluşturulan seviyeden ileri seviyeye dek farklı seviyelerde Power Yoga dersleri sunan stüdyo, kızılötesi ısıtma panelleri ve son teknoloji bir ses sistemi ile donatılmıştır.

The Pad Studios

Butik bir stüdyo olan ThePad, nefes senkronizasyonu ve hareketli bir müzik eşliğinde 70 dakika kadar süren Power Yoga alanlarında uzmanlaşmıştır. Hamile yogası, çocuk ve aile yogası gibi programları da mevcut. 

Yoga Flow SF

Hızlı ve tempolu VinyasaFlow Yoga derslerine katılabileceğiniz Yoga Flow, San Francisco’da iki ayrı stüdyosu ile karşımıza çıkıyor. Daha küçük olan stüdyosu, küçük gruplar için günlük temel derslere ayrılmıştır. Yoga Flow SF’de ayrıca haftanın yedi günü çocuk bakım hizmeti, şifa seansları, masaj terapisi ve akupunktur hizmetleri de sunuluyor. 

2
1
Yeme İçme

San Francisco'da Mutlaka Uğramanız Gereken 7 Restoran

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul’a benzettiği San Francisco aynı zamanda güzel yemekler yiyebileceğiniz şehirlerden de bir tanesidir. Örnek mi…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

San Francisco'nun En Eğlenceli Festivalleri

Kalabalığıyla, yokuşlarıyla, köprüsü ve tramvaylarıyla İstanbul’u andıran San Francisco, dünyanın en güzel ve sofistike kentlerinden biridir.

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

San Francisco'daki En iyi Yoga Stüdyoları

Neredeyse her mahallesinde birden fazla yoga stüdyosunun bulunduğu San Francisco için modern dünyanın yoga merkezi demek yanlış olmaz. İşte en iyi 8…

Devamını Oku