Kültür Seyahat

24 Mayıs 2021
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Kalabalığıyla, yokuşlarıyla, köprüsü ve tramvaylarıyla adeta İstanbul’u andıran San Francisco, eşsiz kültürü ve eğlenceli maceralarıyla dünyanın en güzel ve sofistike kentlerinden biridir. Şehir bir yarım ada üzerinde kurulmuş ve üç tarafı denizle çevrilidir. Teknoloji dünyasının merkezi sayılan Silikon Vadisi de bu şehrin toprakları içinde yer almaktadır. Amerika’nın en önemli eyaletlerinden biri olan San Francisco; Alcatraz Adası, Fisherman’s Wharf ve Golden Gate Köprüsü gibi noktalarıyla bilinmektedir.

1

Şehir, zengin kültürel çeşitliliği ve modern yapısıyla ziyaretçilere gezebilecekleri pek çok nokta sunar. Şehirdeki en popüler noktalardan biri de Fisherman’s Wharf’tır. Ülkenin en azılı suçlularının gönderildiği Alcatraz Adası’nda yer alan Alcatraz Hapishanesi ise şehirdeki en popüler noktalardan biridir. San Francisco dağlık alanları, Victoria dönem mimarisi, yaz sisleri ve kültürel çeşitliliğiyle oldukça ilgi çeken bir noktadır. Gece hayatı açısından da oldukça fazla seçenek sunan şehirde caz ve blues oldukça popülerdir.

Kaliforniya’nın batı kıyısında yer alan bu şehir, muhteşem iklimi ve büyüleyici manzarasının yanı sıra yıl boyunca düzenlediği festivalleriyle de oldukça ünlüdür.

İşte yıl içerisinde San Francisco’da gerçekleştirilen birbirinden güzel festivaller…

Cherry Blossom Festivali

Resmi olarak Kuzey Kaliforniya Kiraz Çiçeği Festivali (NCCBF) olarak bilinen bu bahar kutlaması, her Nisan ayında San Francisco’nun Japantown bölgesinde gerçekleşir. Bu festival, Kaliforniya’daki Japon geleneklerinin en büyük kutlamalarından da biridir. Festival, iki hafta sonuna yayıldığı için çeşitli eğlence, atölye çalışmaları ve etkinliklere de ev sahipliği yapar. City Hall’danJapantown’a kadar uzanan geçit töreni, Laguna ve Fillmore arasındaki Post Street’te gerçekleştir. CherryBlossom Festivali bağımsız sanatçıların Japon ve Asya esintili eserlerinden oluşan sanat ve zanaat alanına sahiptir. Etkinlik genel anlamda ücretsizdir.

2

Bay to Breakers

Bay to Breakers, mayıs ayının üçüncü pazar günü San Francisco’da düzenlenen bir koşu yarışı festivalidir. 1912’den bu yana düzenlenen festival, San Francisco’nun sembollerinden biri haline gelmiştir. Her yıl binlerce kişinin katıldığı bu festival, koşu yarışından ziyade adeta büyük bir partiyi andırır.

San Jose Caz Festivali

San Jose Caz Festivali; çağdaş ve latin caz başta olmak üzere R&B, blues ve funk gibi çok çeşitli caz türlerinde performans gösteren San Francisco’daki en büyük festivallerden biridir.

3

Outside Lands Festivali

San Francisco’daki Outside Lands Festivali, insanların aylar öncesinden planlamaya başladığı en heyecan verici etkinlik olarak kabul edilir. Yıl boyunca San Francisco’da gerçekleşen çok sayıda müzik festivali bulunmaktadır. Bunlardan en ikonik olanı ise Outside Lands Festivali’dir. San Francisco’nun en büyük festivallerinden biri olan Outside Lands, ülkedeki en geniş müzik festivallerinden de biridir. Festival, üç gün boyunca binlerce müzikseverle dolu olan Golden Gate Park’ta gerçekleşmektedir.

San Francisco Onur Kutlaması ve Geçit Töreni

San Francisco ve halkının gerçekten canlanmasını sağlayan “San Francisco Onur Kutlaması ve Geçit Töreni” eşitliği ve San Francisco’nun farklı LGBTQ topluluğu için sahip olduğu gururun da bir göstergesidir.

4

San Francisco Uluslararası Film Festivali

San Francisco Uluslararası Film Festivali, her baharda 50’den fazla ülkeden yaklaşık 200 filmin sunulduğu bir etkinliktir. İki hafta süren festival, henüz ABD dağıtımını sağlamamış çalışmalara vurgu yaparak, uluslararası film ve video prodüksiyonundaki güncel eğilimleri vurgulamaktadır.

Fillmore Street Jazz Festivali

Temmuz ayındaki Fillmore Caz Festivali, cazın en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmektedir. Müzik tutkunları yaz sonunda The Park’ta San Francisco Operası’nın sesini dinleyebilir. Fillmore Caddesi’nde düzenlenen festivale giriş ücreti bulunmamaktadır.

Aziz Patrick Günü

San Francisco 150 yılı aşkın bir süredir her Mart ayında Aziz Patrick Günü Geçit Töreni ve Festivali’ne ev sahipliği yaparak, batı kıyısında İrlanda tarihi ve kültürünü kutlayan en büyük etkinlik haline getirilmiştir. Etkinlik 2.Caddeden Civil Center Plaza’ya uzanan İrlanda dansçı ve gruplarına ek olarak 100’den fazla şamandıralı büyük bir geçit törenine sahiptir.

5

San Francisco Uluslar arası Hip-Hop Dans Festivali

San Francisco Uluslararası Hip-Hop Dans Festivali her yıl düzenlenen bir hip-hop dans ve müzik etkinliğidir. Rekabetin olmadığı bir ortamda gerçekleştirilen festivale dünyanın her yerinden profesyonel dans toplulukları katılarak, muhteşem performanslara imzalarını atarlar.

1
Yeme İçme

San Francisco'da Mutlaka Uğramanız Gereken 7 Restoran

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul’a benzettiği San Francisco aynı zamanda güzel yemekler yiyebileceğiniz şehirlerden de bir tanesidir. Örnek mi…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

San Francisco'da Mutlaka Uğramanız Gereken 7 Restoran

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul’a benzettiği San Francisco aynı zamanda güzel yemekler yiyebileceğiniz şehirlerden de bir tanesidir. Örnek mi…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

San Francisco'daki En iyi Yoga Stüdyoları

Neredeyse her mahallesinde birden fazla yoga stüdyosunun bulunduğu San Francisco için modern dünyanın yoga merkezi demek yanlış olmaz. İşte en iyi 8…

Devamını Oku