Kültür Seyahat

7 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Koko Green – Vegan and Raw Food

Nice şehrinde vegan bireyler için ideal restoranlardan biridir. Bu restoran, sağlıklı beslenme ve gurme lezzetlerin meraklısı olan Nicholas ve Mélina ikilisinin eseridir. Dünyanın dört bir yanında bulunan farklı bitki türlerine ve çeşitli mutfak kültürlerine hakim olan şefler, vegan dostu bu restoranda konuklarını ağırlıyor. Sağlıklı beslenmenin önemine değinen ikili, farklı tekniklerle kendilerini geliştirerek leziz ve sağlıklı vegan lezzetler ortaya koyuyor. Lezzetli ve sağlıklı beslenmenin peşinde olan vegan bireyler Koko Green'de aradıklarını bulacaklar.

Vegan lezzetleri ile konuklarını ağırlayan Koko Green'de fiyat aralığı 156-208 TL bandındadır. Restoran konum olarak ise Old Town'a 0.1 mil uzaklıkta bulunuyor.

1

La Veranda

 Ağırlıklı olarak Çin, Asya ve Tayland mutfağı ürünlerinin bulunduğu La Veranda, Fransa'nın Nice şehrinde gidilebilecek vegan restoranlardan bir diğeridir. Vegan restoranı La Veranda'da glutensiz menüler ve pek çok farklı lezzetler de bulunuyor. Restoranda fiyatlar 104-261 TL aralığında değişiyor. Asya mutfağının derinliklerine inebileceğiniz vegan restoranı La Veranda, Place Maccena'ya 0.8 mil uzaklıktadır.

Royal Kashmir

 Nice'nin vegan dostu restoranlarından biri olan Royal Kashmir'de ziyaretçiler Hint ve Pakistan mutfağından lezzetler deneyimleyebilir. Glutensiz yiyeceklerin de bulunduğu restoranın helal sertifikası da bulunmaktadır. Vegan dostu lezzetlerin adresi RoyalKashmir'de fiyat skalası ise 94-177 TL aralığındadır. Bu açıdan diğer seçeneklere kıyasla da daha uygun bir seçenek olmakta. Royal Kashmir, konum olarak PlaceMaccena'dan 0.5 mil uzaklıkta bulunuyor.

Cooper Brunch

2014 yılında Montreal Kanada’da kurulan Cooper Brunch’ın, Amerika ve Fransa’da şubeleri vardır. Kahvaltılar, sandviçler ve burgerlerin de yer aldığı zengin menüleri bulunan işletme, sebze ağırlıklı seçenekleri ve vegan dostu menüleriyle de beğeni topluyor. Vegan, Amerikan, Fast-Food ve Füzyon mutfakları Cooper Brunch’da tercih edebileceğiniz seçeneklerdir.

2

La Dameau Cerf

Nice’deveganların uğraması gereken bir diğer yer de La Dameau Cerf’tir. Özellikle günlük vegan öğle ve akşam yemeği menüleri sunan mekan günün her saatinde vegan bireyler için uygun seçeneklerle dikkat çekiyor. Saağlıklı ve lezzetli organik ürünlerin sunulduğu mekanda tatlılar da bulunmaktadır.

Not Dog

İlginç ismiyle öne çıkan Not Dog, Nice’de denenmesi gereken veganretsoranlar arasındadır. Ekmekler dahil olmak üzere çoğunlukla ev yapımı ürünlerin servis edildiği vegan restoranında bira sunumu da yapılıyor. 

Restaurant Pékin

Köklü bir Asya restoranı olan Restaurant Pékin, 2012 yılı itibariyle tamamen vegan olmuştur. Tren istasyonuna yakın konumuyla da kolay ulaşılabilen restoranda çeşit çeşit vegan yiyecekler sunuluyor.

The Healer

Soğuk sıkılmış meyve suları, smoothie'ler, çiğ kekler ve buzdolabından servis edilen farklı lezzetler ile TheHealervegan konuklarını bekliyor. Sağlıklı ve bir o kadar da lezzetli seçenekleri ile hafif atıştırmalıklar ve leziz ara öğünler arayanlar TheHealer’de aradıklarını bulabilir.

Utopia

Vegan bireyler için Nice sokaklarındaki ütopya Utopia restoranı. Utopia’da glutensiz seçeneklerin de yer aldığı İtalyan ve Amerikan menüleri konukları karşılayacak. Sıcak içecekler, organik şaraplar ve tatlılar da sizlere ütopyayı yaşatacak.

3

Badaboom

2016 yılından beri hizmet veren Badaboom, soğuk içecekler ve vegan yiyecekler ağırlıklı restoranlardandır. Organik ekmeklerle yapılan sandviçler, salatalar, ev yapımı kombucha ve haziran çayının yanı sıra pişmiş ve çiğ ikramlar da Badaboom’da vegan konukları karşılayacak seçeneklerdir. Nice’de vegan dostu restoranlar arayanlar için pratik ve lezzetli seçenekleri ile Badaboom güzel bir alternatiftir.

1
Kültür Seyahat

Nice'deki En İyi Vegan Restoranlar

Vegan beslenme modelini benimseyenler için seyahat etmek artık eskisi kadar zor değil çünkü artık hemen her şehirde vegan restoranlar bulmak mümkün.

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Nice'de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Tipik Fransız atmosferinin aranan tüm güzelliklerini sunan Nice, her mevsimde ziyaretçileri mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. Peki Nice…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Nice'de Mutlaka Tadılması Gereken Lezzetler

Fransa denince akla ilk gelen şehir şüphesiz başkent Paris’tir. Ancak tarih boyunca çeşitli güzellikleriyle dikkat çeken Fransa’da Paris dışında…

Devamını Oku