Yeme İçme

24 Mayıs 2021
Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2022

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul’a benzettiği San Francisco aynı zamanda güzel yemekler yiyebileceğiniz şehirlerden de bir tanesidir. Bu nedenle San Francisco’nun dünyanın yemek için en iyi şehirlerinden biri olduğunu söylemek kesinlikle abartı olmaz. Şehirde yaşayanların büyük kısmı farklı milletlerden olduğu için San Francisco yemek kültürü açısından da oldukça geniş olanaklara sahiptir.

San Francisco öyle bir şehirdir ki her köşesinden adeta ayrı bir gastronomi harikası fışkırır. Huzurlu ve bir o kadar da dinamik bir şehir olan San Francisco’yu diğer Amerika şehirlerinden ayıran en önemli özelliği tam bir gastronomi cenneti olmasıdır. Şehirde pek çok farklı mutfağın kültürüne ait yemekleri deneme ve yemek bilginizi biraz daha genişletme şansına sahip olabilirsiniz.

1

İşte yolunuz San Francisco’ya düştüğünde mutlaka uğramanız gereken 7 restoran…

One65

UnionSquare’den bir blok uzaklıkta bulunan One65, altı katlı bir Fransız yemek mekanıdır. Her katı adeta farklı bir kışkırtıcı deneyime sahiptir. San Francisco’da kaliteli ve iyi yemek sunan bir Fransız restoranıysa tercihiniz, One65 sizi fazlasıyla mutlu edecektir. Zemin kat; tamamı homemade yapılan çikolatalar, kaliteli hamur işleri ve dondurmaların yanı sıra kahvaltı, öğle ve akşam yemeği seçenekleriyle de tüm gün açık bir kafe işlevi görmektedir. Restoranın ikinci ve üçüncü katlarını kaplayan bistro ise Kaliforniya ve Fransız yemekleriyle bezeli menüsüyle oldukça ilgi çekmektedir.

Zuni Kafe & Restoran

San Francisco’da bulunan Zuni Kafe & Restoran, OutstandingRestaurant kapsamında James Beard Foundation Ödülü’nü kazanan mekanlardan biridir. Mekan, günlük olarak değişen menüsüyle de oldukça ünlüdür. Zuni Kafe & Restoran’ın profesyonel aşçılarının, mevsimin en taze ürünlerini modern bir konseptle yorumladığı menüsü, misafirlerini adeta gastronomik bir yolculuğa çıkarıyor. Çeşitli mutfaklardan esinlenerek hazırlanmış menüde taş fırın pizzaları, el yapımı makarnalar ve zengin antre seçeneklerinin yanı sıra farklı mutfaklardan esintiler taşıyan tatlar yer almaktadır. Restorandaki en meşhur yiyecek ise ekmek, sarımsak ve nefis baharatlar içeren kavrulmuş tavuktur.

2

Birdsong

Profesyonel aşçıları tarafından hazırlanan Birdsong, iddialı lezzetleri ve sunumu ile de oldukça dikkat çeken mekanlardan biridir. Menüde seçim yapmakta zorlanırsanız seçimi rahatlıkla şefe bırakabilirsiniz. Birdsong, yemeklerde kullanılan malzemelerin doğal olmasına ve sezonunda üretilmesine çok önem veriyor. Bu yüzden de burada yediğiniz her şey oldukça lezzetli. A’laCard menüden vazgeçen yeni nesil bir şefe sahip olan bu restorana gitmeden şehirden kesinlikle ayrılmamalısınız.

Epic Steak

Palmiye ağaçlarının gölgesinde, Bay Bridge manzaralı bir restoranda şık bir akşam yemeği yemekisterseniz EpicSteaksizin için son derece keyifli bir alternatif olabilir. Yemek siparişinizi verdikten sonra masanıza iki çeşit aromatik tereyağı, trüflü zeytinyağı ve yanında kendi yaptıkları sıcacık ekmek geliyor. Ekmeğe sürüp sürüp yemeğe doyamayacağınız bu yağlar ne kadar lezzetli bir yemeğin sizi beklediğinin de habercisi niteliğinde. İstediğiniz ayarda pişen ve ağızda dağılan lokum gibi etlerinin lezzet patlaması yarattığını da ayrıca belirtelim.

La Mar

Farklı ülkelerin mutfaklarını keşfetmeyi seviyorsanız eğer okyanus manzarası eşliğinde Peru Mutfağı’nı deneyimleyebileceğiniz La Mar muhteşem lezzetleri ile sizi bekliyor. Ortama ayak bastığınız anda sizi kendine çeken birden fazla detay aynı anda yakalayabiliyorsunuz. Siz menüyü incelerken şef ve ekibi ise kafanızdaki tüm soru işaretlerini detaylıca cevaplandırıyor. Bu arada menüyü incelerken kullanılan malzemelerin uyumuna hayran kalacağınızı da ayrıca belirtelim.

3

Mijita

Meksika Mutfağı’ndan vazgeçemeyenlerdeniz FerryBuilding’dekiMijita’ya uğrayabilirsiniz. Taco, burrito ya da quesedilla ile lezzetli bir öğlen yemeği yiyebileceğiniz gibi sıcacık servis edilen çıtır çıtır cipsleri guacamole veya salsa gibi soslara bandırarak köprü manzarası eşliğinde keyifli bir akşam üzeri atıştırması da yapabilirsiniz.

Cotogna

San Francisco’da harika bir restoran arıyorsanız Kaliforniya – İtalyan melezi olan Cotogra sizin için ideal bir mekan olabilir. Restoranın iç kısmında büyük pencereler, açık tuğla duvarlar ve perdeli bir tavanı vardır. Cotogna’nın rüstik mönüsünü denemeniz için odun ateşinde pişen birbirinden lezzetli pizzalarının tadına mutlaka bakmalısınız. El yapımı makarna, ızgara balık ve kavrulmuş et iseCotogna’da önerilen lezzetlerden birkaçıdır. Değişik lezzetleri keşfetmek isteyenler için ideal bir adres.

1
Yeme İçme

San Francisco'da Mutlaka Uğramanız Gereken 7 Restoran

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul’a benzettiği San Francisco aynı zamanda güzel yemekler yiyebileceğiniz şehirlerden de bir tanesidir. Örnek mi…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

San Francisco'da Mutlaka Uğramanız Gereken 7 Restoran

Giden herkesin pek çok yönüyle İstanbul’a benzettiği San Francisco aynı zamanda güzel yemekler yiyebileceğiniz şehirlerden de bir tanesidir. Örnek mi…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

San Francisco'daki En iyi Yoga Stüdyoları

Neredeyse her mahallesinde birden fazla yoga stüdyosunun bulunduğu San Francisco için modern dünyanın yoga merkezi demek yanlış olmaz. İşte en iyi 8…

Devamını Oku