Kültür Seyahat

14 Şubat 2024

Filipinler’in en renkli, en kalabalık aktiviteleri ile en heyecan verici adası Boracay Adası. Bembeyaz kumsalları ve turkuaz renkte suları ile adeta bir cennet köşesi. Üstelik bu cennet adaya vizesiz gitmek mümkün. Bu sebeple yurtdışında özellikle deniz, kum, güneş üçlüsünü en keyifli şekilde yaşamak, tadını doya doya çıkarmak isteyenler için Boracay Adası oldukça ideal. Türkiye’den direkt uçuş olmasa da aktarmalı olarak adaya ulaşmak mümkün. Şimdi Boracay Adası’nda ne yapılır, ne yenir, nereler görülmelidir bunları tek tek ele alalım. 

Boracay Adası-1

Boracay Adası Hakkında Önemli Bilgiler

  • Boracay Adası ismini yerli halk arasında kullanılan “pamuk” kelimesinden alır. Bembeyaz uzun kumsalları nedeniyle bu ismin verildiği söylenir. 
  • Boracay Adası toplamda 10 km’lik bir alanda konuşlanır. 30 bin üzeri nüfusa sahiptir ve son derece sıcakkanlı insanlardır.
  • Adanın en popüler plajı White Beach adındaki plajdır. Turistlerin en yoğun olduğu bu plaj 4 km boyunca uzanır. 
  • Adada konaklama seçenekleri oldukça fazladır. Her bütçeye uygun bir konaklama söz konusudur. 100’ü aşkın otel, 200’den fazla restoran ve 300’den fazla bar, gece kulübü vardır. Bu yönüyle de ziyaretçileri için oldukça eğlenceli bir tatil sunar.
  • Boracay Adası festivalleriyle de ünlüdür. Her sene "Ati-Atihan Festivali" ve "Kadayawan Festivali" gibi birtakım renkli sahnelere konu olan festivaller düzenlenir. Bu festivaller turistlerin de çok ilgisini çeker. 
  • Boracay Adası ile ilgili ilginç bir bilgi de 1990’lara kadar bu adanın doğru dürüst bilinmemesidir. 1990’lara kadar sadece yerli halk yaşıyor ve sadece bu halk tarafından biliniyordu. Keşfedilmesi ise 1997 senesinde olmuştur. Bir gezginin rastgele keşfettiği bu ada sonradan popüler bir hale gelmiş bugün en çok turist çeken adalardan bir tanesidir. 
  • Boracay Adası’nın suyu son derece güzeldir. Burada pek çok su sporu yapılır. Turistler rüzgâr sörfü, uçurtma sörfü, dalış gibi aktivitelere katılır. Su sporu yapanların favori lokasyonlarından bir tanesidir. 
  • Turist sayısının 2000’li yıllarda çok artması ve adaya verilen zarar neticesinde turist sayısına bir sınırlandırılma getirilmiştir. Bu çevreyi korumaya yönelik mantıklı bir sınırlanmadır. 
Boracay Adası-2

Boracay'a Ne Zaman Gitmeli?

Boracay her ne kadar deniz ve güneş sevenlerin favorisi olduğundan yaz aylarında dolup taşsa da kasım ve nisan arasında herhangi bir zamanda gidilebilir. Bu aylar ziyaret açısından son derece uygundur. Bunun sebebi ise bu aylarda ortalama sıcaklığın 28 derecede seyretmesidir. Mayıs ve ekim aylarında ise yağmur sezonu denen sezona girilir ve sık sık yağmur yağar. 

Boracay'a Nasıl Gidilir?

Boracay Adası’na ülkemizden direkt uçuş yoktur. Bu nedenle adaya ulaşmak isteyenler mutlaka aktarma yapmalıdır. Aktarma Manila ya da Cebu üzerinden yapılır. Havalimanında uçaktan indikten sonra adaya kalkan tekne ya da feribotlarla ulaşım mümkündür. 

Boracay Adası-3

Boracay'da Nerede Kalınır?

Boracay Adası misafirlerine son derece konforlu konaklama seçenekleri sunar. Lüks otellerden motel ve pansiyonlara kadar pek çok seçenek söz konusudur. Erken rezervasyonlarda bazı indirimler de söz konusu olabilir. Hem aile hem de arkadaşlarla seyahat edenler için konaklama hiçbir şekilde sorun olmaz, seçenek boldur.

Boracay Adası-5

Boracay'da Ne Yapılır?

Boracay aktivite olarak turistlerine sınırsız seçenek sunan bir adadır. Dünyaca ünlü White Beach plajında bembeyaz kumların, turkuaz rengi denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca plaja yakın bar ve restoranlarda bölgeye özgü yeni lezzetleri de keşfedebilirsiniz. 

Adanın bir diğer önemli plajı da Bulabog Beach’tir. Özellikle rüzgâr ve uçurtma sörfü yapmayı sevenlerin favorisi bu plajdır. Burası bu sporlar için uygun şartlar sunar. Bu nedenle her sene sörf tutkunlarının ilgisiyle karşılaşır. 

D'Mall ise adada alışveriş yapmak için gidebileceğiniz bir merkezdir. Pek çok mağazanın yanı sıra yeme-içme, dinlenme alanları da vardır. 

Puca Shell Beach, adanın keşfedilmesi gereken bir diğer plajıdır. Bu plajın özelliği ise beyaz kumların yerine minik deniz kabuklarının olmasıdır. Özellikle fotoğraf tutkunlarının birbirinden güzel pozlar yakalayabilecekleri bir plajdır. 

Ilig-Iligan Beach ise nispeten daha sade, sessiz ve huzurlu bir ortam arayanların ideal plajıdır. Kalabalıktan sıkılanlar, kafa dinleyip deniz manzarasının tadını çıkartmak isteyenler mutlaka bu plaja uğramalıdır. 

Mount Luho, adanın manzarasını izlemek için çıkabileceğiniz bir yamaç, tepedir. Bu tepeden adayı izleyebilir ve fotoğraflar çekebilirsiniz.

Eğer adanın tüm çevresini görmek ve doğanın tadını çıkartmak isterseniz Island Hopping’de tekne turlarına katılabilirsiniz. Bu sayede çevredeki diğer adaları görme şansınız da olabilir.  

Boracay'da rengârenk, canlı bir gece hayatı sizleri bekler. Birçok bar, kulüp ve disko sabahlara kadar müşterilerine hizmet verir. 

Boracay Adası-4

Boracay Seyahatinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Boracay Adası oldukça eğlenceli ve renkli anların yaşanabileceği bir yerdir. Ancak adayı ziyarette birtakım hususlara dikkat etmek gerekebilir. Örneğin güneş ışınları dik bir açıyla geldiğinden güneşlenme saatlerinizi, denize girme saatlerinizi bu şartlara göre belirlemelisiniz. Özellikle çocuklu aileler çocuklarına şapka, güneş kremi ya da losyonu gibi önlemler almalıdır. 

Her ne kadar bir ada ortamı olarak hayal etseniz de Boracay’da pek çok ATM bulunur. Para çekmek kolaydır. Boracay’da tıpkı bizdeki gibi bir pazarlık kültürü vardır. Bu nedenle alışveriş yaparken pazarlık yapıp ürünleri daha uyguna alabilirsiniz. Ada içerisinde ulaşım taksi ve motorlu bisiklet ile yapılır. Herhangi birini durdurarak ada içerisinde bir yerden farklı bir noktaya rahatlıkla gidebilirsiniz. 

Filipinler-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Filipinler

Size ayaklarınızı yerden kesecek bir tatil önerisiyle geldik. Üstelik birazdan etraflıca tanıtacağımız bu ülkeye vize almadan gidebileceksiniz.…

Devamını Oku
Filipinler-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Filipinler

Size ayaklarınızı yerden kesecek bir tatil önerisiyle geldik. Üstelik birazdan etraflıca tanıtacağımız bu ülkeye vize almadan gidebileceksiniz.…

Devamını Oku
Boracay Adası-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Boracay Adası

2023 yılının en çok ziyaret edilen turistik destinasyonlarından olan Boracay Adası, bembeyaz kumsalları ve turkuaz renkli suları ile adeta bir cennet…

Devamını Oku