Kültür Seyahat

18 Nisan 2024

Güneydoğu Asya'da, Hindiçin yarımadasının tam ortasında yer alan Tayland, doğası, kültürü ve egzotik yaşamı ile son derece dikkat çeken ülkelerden bir tanesidir. Güneydoğu Asya bölgesinde en çok turist çeken yerlerin başında gelir. Ülkenin en büyük şehirlerinden Pattaya ise kültürel zenginliği, plajları, renkli gece hayatı ve yemek kültürü ile turistleri kendisine hayran bırakıyor. 

Pattaya’nın büyüsü esasen yüzyıllar öncesine dayanıyor. O zamandan beri şehirde pek çok yenilik, gelişmeler yaşansa da kültürel anlamda köklerine son derece sadık kalmış bir millet denebilir. Lüks otelleri de eski mabetleri de aynı şehirde bulmak mümkün. Peki Pattaya’da nereler görülmeli, neler yapılmalı? İşte sizler için hazırladığımız Pattaya dosyası.

Pattaya (4)

Pattaya Plajları

Pattaya’da çok fazla popüler plaj vardır. Denize girmek, serinlemek ve keyifli vakit geçirmek isteyen herkes bu plajların yolunu tutar. Özellikle turizm sezonu açıldığında plajlar dolup taşar. Şehirdeki en popüler plaj Pattaya Plajı’dır. Yüzmek, güneşlenmek ve su sporu yapmak isteyenlerin en ideal plajıdır. Bunun yanı sıra Jomtien Plajı da oldukça ilgi görür. Ancak Pattaya Plajı’na göre biraz daha sakin bir ortama sahiptir. Burada denize girmek ve aynı zamanda sakin bir ortamda güneşlenmek, kitap okuyup müzik dinlemek isteyenler için son derece uygun.

Pattaya’nın meşhur plajlarından bir diğeri Wong Amat Plajı’dır. Wong Amat Plajı, şehrin otel bölgesinde yer aldığından eğer yakın çevredeki otellerinden birinde ikamet edecekseniz burayı günün her saati kullanabilirsiniz. Şehrin sakin plajlarından biri olarak öne çıkan Wong Amat Plajı çevresinde pek çok kafe ve restoran da bulunuyor. Denize girdikten sonra Tayland mutfağından seçkileri denemeniz için büyük bir fırsat. Naklua Plajı özellikle su sporu tutkunlarının mutlaka görmesi gereken bir yer. Burada deniz sporları ile birlikte farklı aktivitelere katılmak da mümkün. 

Pattaya (5)

Pattaya Gece Hayatı

Pattaya renkli gece hayatı ile de bilinen bir şehir. Hatta bu konuda ülkenin en nam salmış şehri demek doğru olacaktır. Öyle ki gece dışarı çıkıldığında farklı kültürden insanları her zevke uygun ilgi çekici mekanlarda keyifli vakit geçirirken görmeniz mümkün. Pattaya’da gece dışarı çıktığınızda eğlenmemeniz imkansız denebilir. Canlı müziği de olan restoranlar, şık kafe ve barlar her türden zevke hitap edebiliyor. Gece müzik eşliğinde bir şeyler yudumlayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

Şehirdeki gece hayatı “Walking Street” olarak adlandırılan bölgede akıyor demek yanlış olmaz. Burada barlar, kulüpler, restoranlar bulmak mümkündür. Walking Street bölgesinde eğlence sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Eğlenceli vakit geçirdikten sonra dışarıda sokak lezzetlerini denemek isteyenler buradaki sokak satıcılarından yiyecek bir şeyler alabilirler. Tayland’a özgü yemeklerin yanı sıra bölgede farklı kültürlerin mutfaklarından lezzetler bulmak da mümkün. 

Pattaya (3)

Pattaya’nın bir diğer keyifli bölgesi “LK Metro” olarak adlandırılan yerdir. Burası nispeten daha sakin bir bölge. Ancak yine canlı müzikli mekanlar, spor temalı barları yan yana görmek mümkündür. 

Şehirdeki en ilginç bölgelerden bir tanesi de “Rus Mahallesi” olarak adlandırılan yerdir. Burası Rus turistler arasında oldukça popüler bir yer. Rus kültüründen izler görülebilecek bölgede Rus yemekleri hazırlayan restoranlar, Rus içkileri sunan barlar ve mağazalar görmek mümkün. Pattaya gece hayatının önemli bir parçasını oluşturan “Rus Mahallesi” de görülmeyi ziyadesiyle hak ediyor.

Pattaya’da Alışveriş

Tayland’a kadar gelmişken buraya özgü hatıra birkaç hediyelik eşya almadan gitmek olmaz. Bunun için şehrin en yoğun alışveriş bölgelerini seçebilirsiniz. Bunların başında Central Festival Pattaya Beach geliyor. Burası uluslararası marka ürünlerin de satışlarının yapıldığı devasa bir alan. Mağazalar, restoranlar, kafeler, sinema salonları kısaca alışverişe dair her şeyi bu büyük alanda bulabilirsiniz. Terminal 21 Pattaya ise yerel ürünleri ile meşhur bir alışveriş merkezidir. Buradaki mağazalar, dükkanlar, restoranlar ve eğlence mekanları Tayland kültüründen izler taşır. Bu sebeple de turistlerin oldukça ilgisini çeker. Mimosa Pattaya açık hava alışveriş merkezidir. Diğer alışveriş merkezlerinde olduğu gibi yine pek çok mağaza, restoran ve kafe görülebilir. Burası aynı zamanda bir eğlence parkıdır. Burada lunapark, hayvanat bahçesi gibi keyifli vakit geçirebileceğiniz yerler de vardır. 

Ancak hiç şüphesiz, Pattaya'ya gelen turistlerin gezmeyi en sevdikleri yer Yüzen Pazar. Burada teknelerle gezip alışveriş yaparken, nehir sefasının da keyfini sürebiliyorsunuz.

floating-market-3727499_1280

Pattaya Festivalleri

Pattaya turistik bir şehir olduğu için burada sosyal aktivite anlamında çok fazla şey bulmak mümkün. Pattaya'nın festivalleri de bunlardan bir tanesidir. Pattaya’da her sene düzenli olarak düzenlenen tematik pek çok festival vardır. Bu festivallerden en bilineni Songkran’dır. Bu festival "Tayland Yeni Yılı" olarak da bilinir. Festivalin teması insanların birbirilerine su dökmesidir. Bu, Tayland kültürüne özgü bir kutlamadır. 

Pattaya (6)

Pattaya’daki bir diğer dikkat çekici festival Vegetarian Festival’dir. Adından da anlaşılacağı üzere bir hafta boyunca et ve hayvansal ürünler tüketilmez. Dolayısıyla et ve hayvansal ürün olmayan pek çok farklı lezzeti bu festivalde denemek mümkündür. Pattaya Uluslararası Müzik Festivali ise dünyaca ünlü müzisyenleri ağırlayan ülkenin en renkli festivalidir. Kasım ayında düzenlenen festival oldukça keyifli görüntülere sahne olur. 

Phuket-0
Kültür Seyahat

Egzotik Cennet Phuket

Gidenlerin "Egzotik bir cennet" olarak tanımladığı Phuket, muazzam doğası ve kültürel mirasları ile olduğu kadar, canlı gece hayatı ile de…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Özetle Tayland’da Yapılması Gerekenler

İster bütçeyi kısıtlı tutmak isteyenlerden olun, ister tatilde lüks arayanlardan... Tayland her türlü isteklerinizi karşılayacak güzellikte.

Devamını Oku
0
Kültür Seyahat

Kış Buralara Uğramıyor: Her Zaman Yazı Yaşayan Ülkeler

Kışın buz gibi soğukta işinize, okulunuza giderken olmak istediğiniz en azından iki yeri sayabiliriz: sıcacık yatağınız ve stresten uzak, sıcak bir…

Devamını Oku