Kültür Seyahat

9 Mayıs 2022

Şişli ilçesinde bulunan Nişantaşı, İstanbul’un en önemli ve gösterişli cazibe merkezlerinden biri niteliğindedir. Şehrin en eski yerleşim yerlerine ev sahipliği yapan yer, ünlü markaların butikleriyle, canlı sokaklarıyla ve oturup soluklanabileceğiniz görkemli mekânlarıyla şehrin en nadide köşesi. Nişantaşı aynı zamanda eski dönemlerden kalan sanat eseri misali evleriyle de dikkat çekmekte. Lükslüğün yanı sıra samimi ve hoş havasıyla sizi içine çeken Nişantaşı’nı gezilecekler listenize eklemeniz için birçok gezilecek yer var. Size rehberlik etmesi aracılığıyla bölgede uğramadan gidilmeyecek mekânların listesini yazıda bulabilirsiniz.

Harbiye askeri

Harbiye Askeri Müzesi

Nişantaşı’nda uğramadan dönmemeniz gereken yerlerden biri olan Harbiye Askeri Müzesi, temeli 15. Yüzyıla dayanan bir bina olsa da çağdaş anlamdaki ziyarete açılışı 1993 yılındadır. Müzede 13. yüzyıldan günümüze kadar gelen geniş bir askeri kültür mirası mevcuttur. Vitrinlerde çeşitli eşyaların sergilenmesi haricinde, Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti veya İstanbul’un Fethi gibi çeşitli dioramalara da yer veriliyor. Kendi tarihime biraz daha yakından bakabilmek adına Harbiye Askeri Müzesi ziyaret edilmeye değer bir miras.

Ihlamur Kasrı

Nişantaşı’nda mutlaka gitmeniz gereken bir diğer yapı ise 1849-1855 yıllarında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan Ihlamur Kasrı. Neo-Barok tarzın benimsendiği kasır, İstanbul’un en önemli tarihi mesire yerlerinden biri. Padişahların günübirlik gelip dinlenmesi ve atış talimleri yapmaları amacıyla inşa edilmiş olan yeri I. Abdülhamid, III. Selim ve II. Mahmud gibi pek çok padişah ziyaret etmiştir. Yeşillikler arasında bulunan kasır, şehrin karmaşasına biraz ara vermek için de çok uygun bir yer. Aynı zamanda oradayken, günümüzde kafe olarak kullanılan Maiye Köşkü’nde de oranın meşhur kahvaltısını yapma şansı da yakalayabilirsiniz. Hem mimari dokusuyla hem de geniş tarihiyle bizleri büyüleyen bu mekânı ziyaret etmelisiniz.

Teşvikiye Camii

Teşvikiye Camii, Nişantaşı’nda bulunmanız gereken tarihi yapıların en önemlilerinden biri. Osmanlı Dönemi’nin son zamanlarından olan Camii de Ihlamur Kasrı gibi 1854 yılında Sultan Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır. III. Selim’in önceleri mescit olarak kullandığı yerin üzerine yapılmıştır. O dönemlerde Osmanlı padişahlarının genellikle spor aktiviteleri için ziyaret ettiği bölgeye girişler ise ücretsiz. Bölgenin adını da veren ve III. Selim ve II. Mahmud’a ait olan iki nişan taşı da Teşvikiye Camii’nin giriş kısmında ve avlusunda bulunuyor.

demokrasi park

Maçka Demokrasi Parkı

Şehir kalabalığından uzaklaşıp yeşillikten uzaklaşmadan gidebileceğiniz yerlerden bir diğeri ise Maçka Demokrasi Parkı. Büyük bir alana yayılan park dinlenmek için şehrin en çok tercih edilen noktalarından biri. İçinde çocuk oyun alanları ve sizin için ve köpeğinizle yürüyüş yapabilmeniz için yürüyüş parkurları da olan parkta, belki de en dikkat çeken etkinlik ise teleferikle Boğaz manzarasını izleyebilmeniz.

Maçka Sanat Galerisi

Nişantaşı’ndan yaklaşık olarak 2 kilometre uzaklıkta bulunan sanatın doruklarına ulaşacağınız muazzam bir sanat galerisi. Galeride çağdaş sanat adına birçok eser sergilenmekte. 1976 yılında kapılarını ilk defa açmış olan galeri, ünlü sanatçılar ve onların eserlerini sergiliyor. Birden çok serginin ve etkinliklerin yapıldığı galeride giriş ücreti yapılan etkinliğe göre değişiklik göstermektedir.

CITY’S Nişantaşı

CITY’S Nişantaşı, bölgenin en ünlü alışveriş merkezi olarak görülüyor. Meşhur Abdi İpekçi Caddesi’nin arkasında bulunan bina, ulaşması oldukça kolay olan bir yer. İçinde ünlü markaların dükkânları bulunan alışveriş merkezinde, aynı zamanda yemek yiyebilir veya Nişantaşı’nda bir de film izleyeyim derseniz geniş sinema salonlarında film de izleyebilirsiniz. Buluşmalar için en önemli mekan haline gelmiş olan alışveriş merkezi, spesifik olarak ise alışveriş yapabileceğiniz sayısız ve lüks mağazalarından dolayı oldukça tercih edilmekte. Siz de Nişantaşı’na uğramışken, imkânınız varsa ünlü markalardan alışveriş yapma şansı yakalayabilirsiniz.

carrot

Carrot

Nişantaşı’nda sağlıklı beslenme vizyonuyla yeni açılmış bir mekân olan Carrot özellikle kahvaltısıyla çok meşhur. Genelde sağlıklı beslenmek için kafe bulmakta zorlanırız fakat bu yer günün her saatine uygun geniş ve sağlıklı bir menü seçeneği sunuyor. Binbir çeşit yulaf ezmesinden, lezzetli açık sandviçlere, smoothielerden protein içeceklerine kadar her türlü beslenme seçeneği sizi bekliyor.  Gluten yemeyenler için de glutensiz seçenekler mevcut. Küçük bir mekân olan Carrot’ da eğer yer bulamazsanız, elinizde alıp götürebileceğiniz cleanse veya detox amaçlı lezzetli ve sağlıklı içecek seçenekleri de bulunuyor.

Lucky and Friends

Eğer Nişantaşı’nda hayvanınızla beraber bir mekânda dinlenmek, eğlenmek ve bir şeyler içmek isterseniz Lucky and Friends tam size uygun bir yer. Lucky adlı sevimli bir köpeğin kanseri yenmesiyle ve Duygu Çay tarafından bu hikâyenin herkese ulaşması amacıyla kurulan cafe şimdi 28 ülkede bir marka olmuş durumda. “Save the animals” temasıyla yola çıkılan kafe ve kokteyl barda, evcil hayvanlarınızla birlikte vakit geçirebilirsiniz.

Başköşe

Nişantaşı’nın en gözde yemek mekânlarından Başköşe. Türk mutfağını tatmak isteyenlere burası Nişantaşı’ndaki en makul yerlerden biri haline gelmiştir. Başköşe’de pide, kebap, döner, ızgara ve çeşitli farklı mezeleriyle Türk yemeklerinin tadına varacaksınız. Sevdiklerinizle keyifli vakitler geçirebileceğiniz mekânda tatlı yemeyi de unutmayın.

Spago İstanbul by Wolfgang Puck

Eğer daha elit ve lüks bir yerde bir akşam yemeğiyle Nişantaşı gezinizi sonlandırmayı tercih ederseniz, Spago kriterleriniz için uygun olabilir. Dünyaca ünlü ödüllü şef Wolgang Puck restoranlarının bir şubesi olan Spago İstanbul, size muazzam bir manzarayla birbirinden lezzetli yemekleriyle harika bir restoran deneyimi yaşatacak. Dünya mutfaklarından bir menüyle karşımıza çıkan Spago İstanbul, mümkünse Nişantaşı’nda gidilecek yerler listenize eklenmeli.

spago

Tema Parklar-00
İyi Yaşam

Çocuklara Özel: Eğlencenin Adresi Tema Parklar

Nisan, çocukların en sevdiği ay! Çocuk Bayramı'nın coşkusunu katlamak ve onlara eğlenceli bir gün armağan etmek için İstanbul'un…

Devamını Oku
Kadıköy-0
Kültür Seyahat

Kadıköy'ün Gezilecek Yerleri

Modern kültürün ve sanatın kalbi Kadıköy, Anadolu yakasının en gözde ilçesi. Kadıköy'de bizimle birlikte sanal bir tura çıkıp görülmesi gereken…

Devamını Oku
Karaköy-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Yeni Yüzü: Karaköy

İstanbul'un bütün yüzleri birbirinden güzel ve rengarenk ama Karaköy'ü özel yapan sebepler o kadar çok ki hepsini bir yazıya nasıl…

Devamını Oku