Kültür Seyahat

4 Nisan 2023

Havalar ısındı artık, bahar sezonu geliyor hatta geldi bile. Festival adına ne varsa normal şartlarda müzikten tiyatroya ya da kahveden müzikale, ülkemizde hep bizlerle birlikte olurdu. Bahar vakti, normalde festival zamanı demektir, bu sene yaşadığımız deprem felaketi sonrası bazı festivaller farklı yöntemlerle yardımcı olmaya çalışıp yaraları sarmaya yardımcı olacak. Kadın Oyunları Festivali’nden, Uluslararası İstanbul Film Festivali’ne kadar ne ararsanız Nisan'da ülkemizde. Birbirinden özel ve eğlenceli, kültür dolu festivallere gelin beraberce bir göz atalım.

IF-2023

Gözdelerin Gözdesi: Uluslararası İstanbul Film Festivali 2023

Kültür ve sanata değer veren şehir İstanbul, yine bir kültür etkinliği ile karşımızda. Senelerdir düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali, bu sene de meraklılarını ağırlamayı bekliyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın düzenlediği bu önemli festival, 7 ile 18 Nisan tarihleri arasında 42. kez, sinemaseverlere kapılarını açıyor. Birbirinden özel filmler, Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde kültür meraklılarını bekliyor olacak.

Ankara’da Bir Tiyatro Festivali: Kadın Oyunları Festivali 2023

Başkentte bir satan ve kültür festivalimiz var sırada. Öylesine özellikli bir tiyatro festivali ki bu, ülkemizde ve Avrupa’da düzenlenen ilk tiyatro temalı festival özelliğini taşımaktadır. Bu sene, üçüncü kez düzenlenen Kadın Oyunları Festivali, 3 ile 7 Nisan tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. Kadın Oyunları Festivali ile de bilinen etkinlik, aynı zamanda sosyal sorumluluk projesi olarak, Nisan festivallerimiz arasındaki yerini almayı başarıyor.

Klasik Müziğe Doyun: Show of Hands Uluslararası Müzik Festivali 2023

12 - 13 - 14 - 15 Nisan tarihlerinde İstanbul Arter’de düzenlenen Show of Hands Uluslararası Müzik Festivali, birbirinden özel müzisyenleri ağırlıyor. Programda yer alan müzisyenler ise şu şekilde: Alman Çello Anja Lechner, Solo İsviçreli piyanist Nik Bärtsch, Alman bas klarnetçi Klaus Gesing, Hollandalı solo piyanist Wolfert Brederode, bas solo İsveçli Björn Meyer, İran solo piyanist Mazyar Youensi, saksafon solist Tamer Temel, İtalyan piyanist Stefano Battaglia.

Muhteşem İkili: Bodrum Çikolata-Kahve Festivali 2023

Bu sene ikincisi düzenlenen Bodrum Çikolata-Kahve Festivali, 14 ile 16 Nisan tarihleri arasında düzenleniyor. Oasis Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek olan festival, Bodrum’un ilk çikolata ve kahve festivali olma özelliğini taşıyor. Kahvenin türlü çeşitlerine ve çikolata deryalarına doyacağınız festival, tam anlamıyla kahve tutkunlarına hitap eder değerde. DJ performanslar, çikolata ve kahve stantları, tadımlar ve söyleşiler gibi etkinlikler, bu festivalde buluşuyor.

coffee fest

En Özel Etkinliklerden: Çanakkale Kadın Oyunları Festivali 2023

Geliri Çanakkale Belediyesi tarafından karşılanacak olan Çanakkale Kadın Oyunları Festivali, 11 ile 16 Nisan tarihleri arasında organize ediliyor. Bu festivalin gelirinin, komite tarafından depremzede kız çocukları için kullanılacağını da belirtmeden geçmeyelim. Etkinlik kapsamında Begül Erhan tarafından Klasik gitar Resitali, 11 Nisan tarihinde düzenlenecektir. Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan organizasyon, ücretsiz olarak misafirlerine açıktır.

Türkiye’nin En İyi Gençlik Festivali: Myfest 2023

28 Nisan ile 1 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan Myfest, Pegasos Resort Otel’de düzenleniyor. Ünlü DJ Süleyman Köfteci, Ceza, DJ Burak Yeter, Nezir Kara, müzisyen Kaan Deniz Ertürk gibi isimlerin yer alacağı festival, son derece renkli aktivitelere ev sahipliği yapıyor. Hizmet veren snack barlar ve restoranlar ile misafirlerini düşünen festival, Nisan ayı içerisinde gidilmesi gereken hareketli gençlik festivallerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Eğlencelin Diğer Adı: Magic Break Antalya 2023

Sihirli Bir Dünya mı istiyorsunuz? Ya da sihir size ait olan bir şey mi? Bu soruya inancınız ne olursa olsun, Magic Break Antalya, 20 – 23 Nisan tarihleri arasında dans, müzik, yeme, içme gibi eğlenceli aktiviteleri bünyesinde barındıran efsane bir etkinlik. Techno, house, afro gibi müzik türlerini sevenlerin asla bıkmayacağı festival, yoga, meditasyon, su terapisi ve çeşitli atölyelerle bezenmiş müthiş bir festival. Kaçırmayın…

Kuzeyin Festivali: O’Fest Çanakkale 2023

Sevilen sanatçıların sahne alacağı O’Fest Çanakkale, bu sene de renkli güzelliklere sahne olmaya hazırlanıyor. 27 - 30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan festival kapsamında birbirinden sevilen isimler yer alacak: Pinhani, Redd, Yaşlı Amca, Kukla, Manga, Fatma Turgut, Ozbi, Jargon, Athena, Gazapizm, Umut Kuzey, Pick-up, Cem Adrian, Madrigal, Sena Şener, Leva. Eğlencenin kalbi, O’Fest Çanakkale’de sizler için atacak.

Ofest

Sanatın Doğan Yüzü: Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri 2023

Hülya – Özdemir Nutku Uluslararası Tiyatro Festivali olarak anılan festivalde yer alacak oyunlar, öncelikle geçtiğimiz aylarda İzmirart’a başvurular yapılan oyunlar, arasından seçilmiş olanlar olacak. Yapılan seçimler ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı, Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı, Kültür ve Şube Müdürü, İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Şube Müdürlüğü temsilcisi, Zeynep Nutku, Semih Çelenk ve Ece Doğan gibi isimlerden gerçekleşen seçici kurul tarafından hayata geçirilecektir.

Şubat ayında ülkemizde yaşadığımız üzücü deprem felaketinin ardından, geçen senelerde düzenlenmesi planlanan pek çok festivalin de bu sene içerisinde iptal olduğunu belirtmeden yazımızı sonlandırmayalım. Düzenlenen festivallerin çoğunda da elde edilen gelirlerin, depremzede ailelere aktarılmasının planlandığına da değinelim.

iğneada-0
Kültür Seyahat

Hafta Sonu Kaçamağı: Huzurun Adresi İğneada

Birçok kişinin ufak bir kaçamak ya da huzurlu bir gezinti yapmak adına tercih ettiği İğneada, içinde barındırdığı güzellikleri sayesinde ayakları…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Dünyanın En Meşhur Yedi Tatlısı

Yedikçe mutlu olduğumuz, mutlu oldukça yediğimiz tatlılar var yazımızda. Aslında sadece mutlu olduğumuzda değil, üzgün ya da dertli olduğumuzda,…

Devamını Oku
butik otel-0
Kültür Seyahat

Türkiye’nin En İyi 15 Butik Oteli

Butik oteller, her şey dahil tatil anlayışından uzak, daha dingin bir konaklama deneyimi sunan işletmeler. Bu yazımızda bu anlayışa uygun en özel 15…

Devamını Oku