Kültür Seyahat

1 Nisan 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2022

Baharın gelişiyle gözümüzün gönlümüzün açıldığı bu güzel günlerde haliyle İstanbul da planladığı etkinliklerle cıvıl cıvıl bir hal almaya başladı sevgili okuyucular. Her ay olduğu gibi sizler için dans gösterilerinden tutun atölyelere, tiyatro oyunlarından konserlere kadar farklı kategorilerde farklı etkinliklerden oluşan bir içerik hazırladık. Tavsiyemiz not defterinizi yanınızda hazır bulundurmanız yönünde zira bu güzel etkinlikler içinden seçim yapmaya çalışmak biraz zor olabilir. Sizlere şimdiden bol etkinlikli, bol güneşli, harika bir Nisan ayı diliyoruz!

Dans-nisan

Dans

Anadolu Ateşi İstanbul

Tarih: 1 Nisan Cuma 2022

Saat: 20:30

Mekan: Mall of İstanbul Moi Sahne

Listemize Nisan ayının ilk günü seyircisiyle buluşacak olan  Anadolu Ateşi İstanbul ile başlayalım. Hepimizi gururlandıran başarıları ve taşıdıkları evrensel mesajlarla gönlümüzde oldukça değerli bir yer tutan Anadolu Ateşi Mall of İstanbul Moi Sahne’de seyircisiyle buluşacak.

Onlarca ülkede sayısız gösteri yapmış ve yapmaya devam etmekte olan grubun biletleri ülkemizde de oldukça hızlı bir şekilde tükeniyor, kaçırmayın deriz.

Tango Bardo

Tarih: 10 Nisan Pazar 2022

Saat: 20:00

Mekan: Atatürk Kültür Merkezi

Bu ayın ikinci dans gösterisi ise TANGO BARDO orkestrasından geliyor. Aşkın dansı tangoyu, kendilerine has ritmik eklentilerle seyircilere sunan ve dünyanın birçok yerinde sahne gösterileri yapan orkestra “tanGO TO” festivali kapsamında ülkemize geliyor. Son teknoloji ile yenilenmiş Atatürk Kültür Merkezi’ndeki bu gösteri asla unutamayacağınız bir deneyim olabilir.

Konser

maNga 

Tarih: 2 Nisan Cumartesi 2022

Saat: 21:00

Mekân: Zorlu PSM

Hepimizin çok yakından tanıdığı ve şarkılarına pek çok kez yüksek sesle eşlik ettiği ve ülkemizi Eurovision’da da başarıyla temsil etmiş maNga grubu Zorlu’da sevenleriyle bulaşacak. Konser için kapıların 20:00’da konserin ise 21:00’da başlayacağını söylemiş olalım. Eski, yeni pek çok şarkısını severek dinlediğimiz grubu bir de canlı deneyimlemek için bu hafta sonu harika bir fırsat!

Tiyatro-Nisan

Tiyatro

Kaçış 3: Kıyamete Çağrı

Tarih: 5-8 Nisan Cuma 2022

Saat: 20:30

Mekan: Üsküdar Tekel Sahnesi

Biraz gerilimli bir oyunla karşınızdayız şimdi. Çocuk için olduğu kadar ebeveynler için de oldukça zorlu geçen ergenlik dönemi, video oyunlarına bağımlı gençler ve ailelerin pasif yaklaşımları, çocukların hayatlarına ne kadar müdahale etmek gerekir, ve işler kontrolden çıkarsa neler olur sorularına yaklaşmaya çalışıyor Kaçış 3. Ayrıca oyunun 13 yaş izleyici ve üzerine hitap ettiğini belirtmekte fayda var.

Deli Bayramı

Tarih: 8 Nisan Cuma 2022

Saat: 20:30

Mekan: Zorlu PSM

Yönetmenliğini usta oyuncu Metin Akpınar ve Mert Fırat’ın üstlendiği bu oyun Turgut Özakman’ın “Deliler” oyununun günümüze uyarlanmış versiyonu. Özellikle komedi tutkunları mutlaka notunu alsın deriz. Birbirinden farklı ve mükemmel oyunlarıyla meşhur DasDas’ın bu yeni eseri için bizler de oldukça heyecanlıyız. Herkese iyi seyirler şimdiden!

Aşk Listesi

Tarih: 12 Nisan Salı 2022

Saat: 21.00

Mekan: Mall of İstanbul Moi Sahne

İlk gösterimini açacak olan Aşk Listesi 20 Mayıs’a kadar farklı sahnelerde izleyiciyle buluşacak. Hayallerinizdeki kadın veya erkek nasıl olurdu diye düşünüp bir liste yapsaydınız ve sonra o listeden 10 tane madde seçip karıştırsaydınız ne olurdu? Cevabı oyunda saklı!

Monica Belluci: Maria Callas “Mektuplar & Anılar”

Tarih: 22 Nisan Cuma 2022

Saat: 21:00

Mekan: Zorlu PSM

Evet doğru okudunuz. Dünyanın en güzel ve yetenekli kadınlarında olan Monica Belluci ülkemizde bir oyun sahneleyecek. Tom Volf’un yazdığı ve yönettiği bu oyun Maria Callas’ın hayatına dair detayların ve hikayelerin aldığı tek kişilik bir oyun olacak. Yaklaşık 80 dakika sürecek oyun, İngilizce sahnelenecek fakat Türkçe alt yazı da mevcut olacak. Sinemadaki yeteneğini ve başarısını birçok filmde kanıtlamış olan Belluci’yi sahnede canlı izlemek çok ilginç ve harika bir deneyim olacak.

Film

Her Şey Her Yerde Aynı Anda/Everything Everywhere All at Once

Tarih: 6 Nisan Çarşamba 2022

Saat: 20:45

Mekan: Beyoğlu Sineması

Eleştirmenlerden tam not alan Everything Everywhere All at Once ülkemizde de gösterimine bu ay başlıyor. Sinemada son yıllarda hak ettiği değere kavuşmaya başlayan Asyalı sanatçıların baş rolde olduğu bir film bu. Kısaca bahsetmek gerekirse kocasıyla Çin’den Amerika’ya göç etmiş bir kadının tek başına farklı evrenleri kurtarmaya çalışmasını gösteriyor. Russo kardeşlerin yönettiği film, aynı tarihte başka salonlarda da gösterimde olacak, dilerseniz size daha yakın bir mekan da tercih edebilirsiniz.

Opera-Nisan

Opera

Cosi Fan Tutte İstanbul DOB

Tarih: 8-9 Nisan Cuma-Cumartesi 2022

Saat: 20:00

Mekan: Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi

Mozart’ın komik operası izleyiciyle buluşuyor. Fransız Devrimi sırasında yazılan opera, kadınların sadakatini ve bağlılığını sınamak isteyen erkeklerin gülünç duruma düşmesini konu ediniyor. İtalyanca seslendirilecek opera İstanbul  Devlet Opera ve Balesi Orkestrası tarafından sahnelenecek. Tutkunları için de henüz bir opera deneyimi yaşamamış olanlar için de harika bir etkinlik

Festival

Live From İstanbul Fest

Tarih: 16 Nisan Cumartesi

Saat: 18:00 (Kapı açılış)

Mekan: İstanbul Kongre Merkezi

Alternatif ve Rock türlerinin tanınmış isimlerini ağırlayacak festival yalnızca bir gün sürecek. Gripin, Teoman, Seda Şener İstanbul Kongre Merkezi Harbiye Oditoryumu'nda müzik severlerle buluşacak. İndirimli biletler için son gün ise 4 Nisan.

Herkese iyi seyirler!

antikor-antijen
İyi Yaşam

İstanbul Havalimanı’nda Antikor ve Antijen Testleri

Hem sahip olduğu benzersiz mimari ve üstün teknolojisi ile hem de sunduğu üst düzey yolculuk deneyimiyle küresel bir aktarma merkezi olan İstanbul…

Devamını Oku
Seyahat Etmeyi Sevenler için En iyi 10 Yol Şarkısı
İyi Yaşam

Seyahat Etmeyi Sevenler için En iyi 10 Yol Şarkısı

Kıyafetler valizlere yerleştirildi, biletler satın alındı ve rezervasyonlar tamamlandı. Şu an her şey gitmek için hazır gibi görünüyor. Peki ya yolda…

Devamını Oku
İstanbul’da Doğa İçinde Küçük Ama Şirin Tatil Mekânları
Kültür Seyahat

İstanbul’da Doğa İçinde Küçük Ama Şirin Tatil Mekânları

İstanbul her şeyiyle cennet bir şehir. İsteyenler için müthiş bir eğlence ve yaşam yeri, isteyenler içinse mükemmel kariyer şehri.

Devamını Oku