Yeme İçme

7 Haziran 2021
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Fransa denince akla ilk gelen şehir şüphesiz başkent Paris’tir. Ancak tarih boyunca çeşitli güzellikleriyle dikkat çeken ve günümüzde de turist yoğunluğunun oldukça fazla olduğu ülkelerden biri olan Fransa’da Paris dışında güzel şehirler de bulunuyor. Bunlar arasında sayabileceğimiz keyifli şehirlerden birisi olan Nice, farklı güzelliklerinin yanı sıra çeşitli lezzetleriyle de misafirlerini mutlu ediyor. Öyleyse Fransa’nın incilerinden Nice’i ziyaret edecekler için Nice’de mutlaka tatmanız gereken lezzetlere yakından bakalım.

1

Socca; Bir çeşit sokak yemeği olan Socca, Nice’de tadılacak lezzetler sıralamasında başlarda olmayı hak ediyor. Nitekim Nice denince akla ilk gelen lezzetlerden birisi bu keyifli gözleme çeşdidir. Zeytinyağı ve nohut ile şekillenen Socca, odun ateşinde pişirilmektedir. Farklı seçenekleri ile tüketilebilen Socca, çocukların da okul sonrası favori atıştırmalıklarından biridir. Leziz Fransız şarapları ile de uyumlu olan Socca, dileyenler için birayla da tüketilebilir.

Salade Niçoise; Domates, turp, soğan, siyah zeytin, haşlanmış yumurta, ton balığı ve genellikle zeytinyağı ile servis edilen hamsi ile muhteşem ve bir o kadar da doyurucu olan bu salata Nice’de severek tüketilen karışık salata çeşitlerindendir. Pek çok farklı yiyeceğin yanı sıra Salade Niçoise de bu listeye girmeyi hak ediyor.

Le Pan Bagnat; Salade Niçoise’de bulunan malzemelerin hemen hepsini enfes bir sandviç arasında tatmak isteyenler için Le Pan Bagnat güzel bir seçenek. Genellikle tam buğday ekmek ile yapılan bu leziz sandviçle Nice sokaklarında keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz.

1

Les Petits Farcis; Nice’de denenebilecek lezzetli spesiyallerden birisi de Les Petits Farcis’tir. Patlıcan, domates, kabak, kıyma ve ekmek kırıntıları ile hazırlanan spesiyal hem sıcak hem de soğuk olarak servis edilebilmektedir.

La Daube Niçoise; Lezzetli sokak atıştırmalıklarının ötesinde biraz daha doyurucu lezzetler arayanlar için La Daube Nçoise harika bir seçenek. Kırmızı şarapta birkaç saat yavaş yavaş pişirilmiş sığır etinin havuç, soğan ve çeşitli otlarla harika birleşiminin ürünü olan bu yemek makarna ile beraber servis edilmektedir.

Raviolis Niçois; Şimdi sıra mantı ve türevleri sevenler için lezzetli bir raviolide. Kızarmış sığır eti, ince kıyılmış pazı ve parmesanın karışımıyla harika bir harmoni ortaya çıkaran bu ravioli Nice gezginleri için keyifli seçenekler arasındadır.

Soupe au pistou; Şimdi de sıra çorbada. Pistou ile zenginleştirilmiş popüler bir Provençal fasulye çorbası Nice’de tadılacak lezzetler listesinde çorba sınıfında yerini alıyor. Pistou, sarımsak karanfil, taze fesleğen ve zeytinyağı bu çorbayı ortaya çıkaran bileşenler.

Ratatouille; Nice’e ait olan yemeklerden birisi de Ratatouille’dir. Malzemeler değişiklik gösterebilir ancak genel manada defne yaprağı, kekik, mercanköşk, soğan, sarımsak, havuç, soğan, domates, patlıcan ve kabak gibi sebze ve baharatların eşsiz karışımından bahsetmek mümkün. Tavuk etiyle yapılabilen yemeğin dana etiyle yapılan versiyonu da bulunmaktadır.

2

Rosé Wine; Nice’de tadılması gereken lezzetler listemizi leziz atıştırmalıklar ve ana yemeklerden sonra finali eşsiz Nice şarabı ile yapıyoruz. Özellikle yaz aylarında her yaz yemeğinin olmazsa olmaz eşlikçisi olan Rosé Wine, üretimi de kolay bir şarap çeşididir. Bunun nedeni ise Nice’de yerli gülün ucuz olmasıdır.

1
Kültür Seyahat

Nice'de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Yer

Tipik Fransız atmosferinin aranan tüm güzelliklerini sunan Nice, her mevsimde ziyaretçileri mutlu edebilecek özelliklere sahiptir. Peki Nice…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Nice'deki En İyi Vegan Restoranlar

Vegan beslenme modelini benimseyenler için seyahat etmek artık eskisi kadar zor değil çünkü artık hemen her şehirde vegan restoranlar bulmak mümkün.

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Nice'deki En İyi Vegan Restoranlar

Vegan beslenme modelini benimseyenler için seyahat etmek artık eskisi kadar zor değil çünkü artık hemen her şehirde vegan restoranlar bulmak mümkün.

Devamını Oku