Kültür Seyahat

31 Ocak 2023

Suudi Arabistan Umre ziyareti ile ilgili merak edilenlere bir göz atalım. Umre vizesi için hangi evraklarla, nasıl ve hangi yollarla başvuru yapılabiliyor? Umre vizesi çıkarabilmek için ne kadar süre önceden başvuru yapılmalıdır? Bu vizeyi veren şirketler, nereye bağlıdır ve güvenilir midir? Vize hakkında bilmeniz gereken önemli noktaları, bu yazımızda kısaca özetledik.

Umre Vizesi Gereken Evraklar ve Zamanlama

İlk olarak gidilecek tarihten çok önce ya da çok geç bir zamanlama ile başvuruda bulunmamak gerekiyor. Yaklaşık 3 ile 5 gün arasında sonuçlanan Umre vizesi için gitme tarihinizden en geç 15 gün öncesinde başvurunun yapılmış olması şartı bulunuyor. Suudi Arabistan Umre gezisi için, turistik vize verilmemektedir. Gereken evraklar arasında, eksiksiz doldurulmuş ve kişi tarafından imzalı vize başvuru formu, seyahat bitim sonrası en az 1 yıl geçerli olan pasaport, TC numarasının bulunduğu kimlik fotokopisi ve 2 adet biyometrik fotoğraf, vukuatlı nüfus kayıt örneği gibi evraklar bulunmaktadır. Özellikle eğer haç dönemlerinde gidilecek, bu zamanlarda artan yoğunluk mutlaka ama mutlaka göz önüne alınmalı ve zamanlama olarak geç olmayacak şekilde başvuru yapılmalıdır. Fakat hac döneminde Umre ziyaretinin yapılmadığını da belirtmeden geçmeyelim.

Kabe-1

Umre Vizesinde Başvuru Formunun Önemi

Her türlü vize alırken, başvuru formunu en doğru şekilde doldurmak, kurumlara karşı güven sağlamak adına oldukça önem taşımaktadır. Her türlü bilginin doğru olup olmadığı, kurumlarca kontrol edildiği için başvuru formunda verilen sorulara cevapların doğruluğu son derece mühimdir. Çünkü kişisel ve resmi bilgilerin sorgulandığı ve bilgilerin doğru olması şartı bulunan başvuru formunda, her bir bilginin detayla ve titizlikle doldurulması gerektiği unutulmamalıdır.

Umre Gezi Programları

Suudi Arabistan, Umre ziyaretleri konusunda hassasiyete ve yoğunluğa göre Müslümanların dini görevlerini yerine getirebilmelerine yardımcı olabilmek amacıyla Umre Turizm programları düzenlemektedir. Müslümanların, Umre dini ziyareti amacıyla geldiklerinde ülkenin dini mekanlarını ve tarihi noktalarını görebilmeleri için Umre turizm gezileri olarak planlamışlardır. Böylece ziyarette bulunan Müslümanlar, hem dini anlamda ziyaretlerini tamamlarken aynı zamanda da Suudi Arabistan’ın kültürünü, gezilecek yerlerini görerek daha uzun konaklama imkanları olacaktır.

Umre Vizesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Suudi Arabistan’a 45 yaş altındaki kadınların 1. derece akraba ya da eşleri yanlarında olmadan ülkeye girişleri yasak olduğundan dolayı, Umre ziyaretinde bu kural da aynı şekilde geçerlidir. Bu konuya özellikle dikkat etmek gerekmektedir. Suudi Arabistan, Umre vizesi daha hızlı çıkabilmesi adına pasaport ve evraklar ile Suudi Arabistan konsoloslukları ve Suudi Arabistan’a online şekilde başvuru da gönderilebilmesi mümkündür. Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre vizesi başvuruları, Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığı veya bu vize konusunda yetkilendirilmiş acenteler vasıtası ile yapılabilmektedir.

Suudi Arabistan Konsolosluğu Umre ziyareti, bakıldığında dini öncelikli olduğundan, çok farklı bir kategoride bulunmaktadır. Umre’ye, herhangi bir zaman kısıtlaması olmadığından istenildiği zamanda ziyaret gerçekleştirmek mümkündür. Bu arada Suudi Arabistan Umre ziyareti yapmak isteyen vatandaşlar, Suudi Arabistan umre vizesi almak zorundadırlar.

Suudi Arabistan

Umre Vize Süresi

Suudia Arabistan Devleti’nin düzenlemeye getirdiği prosedürler sonucunda, Umre Vizesi, Umre kapsamında değerlendirilip dini ve aynı zamanda turizm programı olarak geçmektedir. Böylece, aynı anda Umre ziyareti yanında Suudi Arabistan tarihi, kültür, yerel güzelliklerini görme imkanı da sağlanmaktadır. Umre Vizesi’nin normal süresi 30 gün olarak düzenlenmiştir. Böylece Umre vizesi esnasında dini görevler yerine getirilerek ülkeyi daha da yakından tanımak mümkün olmuştur.   

Suudi Arabistan Hakkında Genel Bilgiler

Doğusunda Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar bulunan Suudi Arabistan ülkesi, Asya kıtasının en büyük ülkelerinden biri konumundadır. Ülkede % 90 civarında Arap ve % 97’ye yakın Müslüman nüfus bulunmaktadır. Müslümanların ibadet etmek için ziyaret ettikleri kutsal mı kutsal Mekke ve Medine şehirlerinin bulunduğu Suudi Arabistan, her sene 4 milyonu aşkın misafir tarafından ziyaret edilmektedir. Buradaki en önemli dini olarak ziyaret edilen bölgelerden birisi ise ülkenin Mekke şehrindeki Mescid-i Haram’ın merkezinde yer alan ve İslam dünyasının en kutsal noktası olarak bilinen Kabe’dir. Başkenti Riyad olan Suudi Arabistan, ülkenin tam anlamıyla turizm ve ticaret şehri olarak bilinmektedir.

Suudi Arabistan Gezilecek Yerler

Müslümanlar için yine değer taşıyan noktalardan birisi Kuba Mescidi, ülkenin en büyüklerinden Abraj Al-Bait Gökdelenleri, İslam öncesi arkeolojik sit alanı olarak geçen ve ülkenin ilk UNESCO Dünya Mirası’na alınan Medain Salih, Medine şehrinde bulunan Müslümanlığın ilk mezarlığı olarak bilinen Al Baqi Cemetery (Cennetü’l Baki), Cidde’nin kuzey kısmında bulunan alışveriş merkezi Red Sea Mall, görülebilecek önemli noktalardan sadece bazılarıdır. Salam Parkı, Faysaliye Kulesi, King Abdullah Parkı, göl, yürüyüş yolları, palmiye ağaçları ile bezenmiş Jawatha Park, büyük hurma üreticilerinin bulunduğu Hufuf şehri, gezilecek diğer lokasyonlardan bazıları olarak öne çıkmaktadır.

Suudi Arabistan-2

Hac ve Umre Arasındaki Farklar

Kutsal ibadet ve İslam’ın beş şartından biri olan Hac, sadece Kurban Bayramlarında gerçekleştirilir. Anlamı ‘Ziyaret Etmek’ olan Umre’ye gidişte ise herhangi bir zaman kısıtlaması ve gidiş sayı kısıtlaması bulunmamaktadır. Sadece Umre’ye Hac zamanı gidilmemesi gerekmektedir.

1
İyi Yaşam

Valizinize Eklemeniz Gereken Cilt Bakım Ürünleri

Uzun uçuşlar, saatler süren gezmeler, kendimizi kaybederek güzellikleri görmek adına yaptığımız kilometrelerce yürüyüşler, seyahatlerimizde olmazsa…

Devamını Oku
İlk Kez Seyahat Edecekler için Bagaj Tavsiyeleri
Tips

İlk Kez Seyahat Edecekler için Bagaj Tavsiyeleri

Valiz toplamak çok kolay bir işlem gibi görülebilir fakat oldukça zor bir süreçtir. Hepimiz, hiç giymeyeceğimiz kıyafetler koyabilir, valizimizi…

Devamını Oku
Hediye-0
İyi Yaşam

Kendin Yap: El Emeği Yılbaşı Hediyesi Fikirleri

El yapımı hediyelerin değerinin hiçbir şeyle boy ölçüşemeyeceğini düşünüyoruz. İşte tam da bu yüzden, yılbaşı öncesinde sevdiklerinizi mutlu…

Devamını Oku