Kültür Seyahat

22 Aralık 2022

Star Wars hayranlarının filmlerin çekildiği gerçek ve benzersiz olan yerleri görmek için çok çok uzaktaki bir galaksiye ışınlanmalarına gerek yok. Her ne kadar görsel efektlerle zenginleştirilseler ve başka bir galakside geçen fantastik bir hikayeye uygun bir hale getirmiş olsalar da Yıldız Savaşları’nın çekildiği lokasyonların her biri birbirinden eşsiz diyebiliriz. O halde gelin, hep birlikte Star Wars efsanesinin çekildiği mekanlar ve ülkeleri inceleyelim!

TataouineGüney Tunus

Star Wars 1. Bölüm: Gizli Tehlike ve Star Wars 4. Bölüm: Yeni Bir Umut

Star Wars evreninde oldukça önemli bir yere sahip olan Skywalker ailesinin belki de en dikkat çekici üyesi olan Anakin Skywalker’ın doğduğu ve büyüdüğü gezegen Tatooine, ismini Tunus’taki Türkçede Tatavin olarak geçen Tataouine şehrinden almış.

Star Wars-Tunus

İster Harry Potter evreninde, ister Game of Thrones’da, isterseniz de Star Wars serisinde olalım, “seçilmiş kişi” olmanın, fazlasıyla acı bir çocukluk geçirmeyi ve yaşanan haksızlıklardan erdemli bir şekilde sıyrılmayı gerektirdiğini söylesek yalan olmaz.

Tüm bunların dışında köle olarak doğduğu keşmekeş dolu ve fakir bir gezegen olan Tatooine’den kendi imkanlarını yaratarak hızlı bir şekilde kurtulmak, Anakin Skywalker’ın hayatını değiştirmiş ve 1978 yılından itibaren tüm dünyaca izlenen serinin başlangıcını oluşturmuş. Bu bağlamda Tataouine’in oldukça önemli bir konumda olduğunu söyleyebiliriz.

Sevilla, İspanya

Star Wars 2. Bölüm: Klonların Saldırısı

Padmé Amidala’nın Kraliçesi olarak faaliyet gösterdiği Naboo gezegeni, jeolojik açıdan Tatooine’den keskin ve gözle görülür bir şekilde ayrılıyor. Ayrıyeten Tatooine bir çöl bölgesiyken, Naboo, benzersiz bir güzellikte olan ve bereketli topraklara sahip bir gezegen olduğunu söyleyebiliriz. Tüm bunların dışında gezegenin esinlendiği yerlerin bizzat Akdeniz coğrafyası olduğunu anlamak hiç de zor değil.

Star Wars-Sevilla

Serinin başlangıcından itibaren hep zenginlikleriyle ön planda olan gezegenle ilk olarak Star Wars II’de tanışıyoruz. Anakin ve Padmé’nin oldukça uzun bir tren yolculuğundan sonra ulaşmış oldukları nokta Sevilla’daki İspanyol Meydanı’ndan başka bir yer kesinlikle değil!

Etna Yanardağı, İtalya

Star Wars 3. Bölüm: Sith’in İntikamı

Star Wars hayranları adına filmden en sevilen sahneleri seçmek fazlasıyla zor. Ama hiç kuşkusuz ki herkesin ilk 3 listesinde bulunan muhteşem bir sahne var. Üstelik bu sahne belki de sinema tarihinin en etkileyici düellolarından bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor desek yalan olmaz.

Star Wars-Etna

Star Wars III: Sith’in İntikamı filminde iki ışın kılıcı ustasının becerilerini ve hünerlerini gösterdiği, fazlasıyla tehlikeli bir şekilde ilerleyen düellonun sahneleri için dünyanın en büyük aktif yanardağı olan Etna’dan esinlendiğini söyleyebiliriz. Etna, film çekimleri esnasında patlayınca serinin yaratıcısı ve yönetmeni olan George Lucas, sahnenin arka planında kullanmak adına Etna Yanardağı’na bir büyük bir ekip göndererek lav görüntüleri toplatmış. Bu görüntüler sonrasında ortaya muhteşem kareler çıkmış!

Redwood Ulusal Parkı, ABD

Star Wars VI: Jedi’ın Dönüşü

İlk üçlemenin sonuna yakışır bir doğal alandan bahsedeceğiz. Bu bağlamda devasa ağaçların gökyüzünü kapladığı Redwood Ormanı keşfedilmeyi bekliyor.

Seride var olan Endor gezegeni sahnelerinin çekildiği Redwood Ulusal Parkı, Californiya eyaletinde bulunuyor. Redwood Ulusal Parkı’na San Francisco’dan ya da Los Angeles‘tan ulaşabileceğiniz gibi ülkenin kuzeybatısında yer alan Portland veya Seattle şehirlerinden de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Oldukça yağış alan bir iklimde yer alan bu ormana giderken doğal koşullara mümkün mertebe uyum sağlayacağınıza emin olmanız gerekiyor. Orman, kamp için de oldukça ideal bir merkez.

Redwood

Ormana yakın olan diğer turistik noktaların Smith Nehri ve Devler Bulvarı adı verilen otoyol olduğunu söyleyebiliriz. Bu bölgede bulunan ağaçların da 1000 yıla yaklaşan yaşlarının olduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Grindelwald, İsviçre

Star Wars Bölüm III: Sith’in İntikamı

Prenses Leia’nın yetişmiş olduğu gezegen için İsviçre’nin büyüleyici dağlarından ve eşsiz doğasından esinlenildiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Filmde bulunan görüntüler ise genel olarak stüdyoda ve bilgisayar animasyonuyla yaratılan karelerden oluşuyor.

Gerçek bir çekim bu bölgede gerçekleşmemiş ve bunun dışında filmde oldukça kısa bir süreliğine bu bölgenin coğrafyasından izlere rastlanmış olsa da İsviçre’nin bu güzelliğini görebilmek adına her türlü sebep kabul edilebilir sayılıyor.

Grindelwald

İsviçre’nin oldukça önemli bir kayak merkezi olarak faaliyet gösteren Grindelwald’da bahar aylarında ise İsviçre doğasını keşfe çıkarak kendinizi şımartabilirsiniz.

Finse, Norveç

Star Wars V: İmparator’un Dönüşü

Birçok Star Wars hayranının açısından gerek senaryosu gerek de aksiyon sahneleriyle 5. Film olarak karşımıza çıkan İmparator’un Dönüşü, serinin en iyi filmi olarak ön planda tutuluyor. Tüm bunların dışında filmin başlangıcında görebileceğiniz buzul Hoth gezegeni sahneleri de Norveç’in Finse bölgesinde çekilen karelerden oluşuyor. Distopik bir macera serisi arayanlar için adeta özel olarak tasarlanmış olan Star Wars serisi, birçok kişinin ayaklarını yerden kesecek türden sahnelere hitap ediyor. İzlerken oldukça keyif alacağınız bu serinin her bir filminde sizlere ayrı bir ülkeyi hatırlatacağını söylemeden geçmeyelim

Finse

1
Yeme İçme

Endülüs Başkenti Sevilla'nın Gece Hayatı ve Yeme-İçme Rehberi

Çingene sanatının asilzadesi Flamenko dansının doğduğu Sevilla, gece hayatının nabzının attığı kulüpleri ve ışıklandırılmış mimarileriyle görülmeye…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Sevilla'da Yapılabilecek En İyi 10 Aktivite

Flamenkosu, Tapas'ı, tarihi kiliseleri ve sarayları ile İspanya'nın en güzel şehirlerinden olan Sevilla'da sıkılmak gerçekten mümkün…

Devamını Oku
1
Yeme İçme

Endülüs Başkenti Sevilla'nın Gece Hayatı ve Yeme-İçme Rehberi

Çingene sanatının asilzadesi Flamenko dansının doğduğu Sevilla, gece hayatının nabzının attığı kulüpleri ve ışıklandırılmış mimarileriyle görülmeye…

Devamını Oku