Kültür Seyahat

11 Eylül 2023
Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2023

Latin Amerika denildiğinde ilk akla gelen, dünyanın en eski medeniyetleri olan Aztek ve Mayaların tarihi izlerini taşıyan Meksika her yıl sayısız turiste ev sahipliği yapıyor. Söz konusu Meksika olunca tarihinden yemeklerine, doğal güzelliklerinden kültürüne kadar pek çok şey saymak mümkün. Kuzey Amerika’nın güney yarısında yer alan Meksika hem Atlantik hem de Pasifik Okyanusuna kıyısı olması sebebiyle bile apayrı bir yerde. Nüfusu ortalama 120 milyona varan ülke nüfus yoğunluğu açısından dünyanın en büyük 11. ülkesi olarak bilinir.

Özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğrayan ülkede gezilecek, görülecek çok fazla yer bulunuyor. Bu anlamda önceden bir gezi rehberi hazırlamak bu konuda fikir sahibi olmak açısından oldukça faydalı olabilir. Sizler için hazırladığımız Meksika’nın cazibe noktalarına göz atarak ülkede görülmesi gereken yerler hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. İşte Meksika’nın turistik anlamda merkezi konumdaki yerleri.

Güneş Piramidi

Dünyanın en büyük üçüncü piramidi olan Güneş Piramidi yaklaşık 90 metre yüksekliğinde. Piramidin yayıldığı alan ise 223 metre karedir. Heybetli bir görünüme sahi olduğundan görenlerin ağzını açık bırakacak nitelikte. UNESCO tarafından Dünya Mirası olarak ilan edilen bu piramit hiç şüphesiz Meksika’nın turistik cazibe merkezlerinin başında geliyor.

The Pyramid of the Sun

Tepito

Kültür turlarının en uğrak noktalarından bir tanesi olan Tepito, Mexico City’de yer alıyor. Özelliği ise buralarda çok fazla sayıda arkeolojik kazı yapılarak çok sayıda tarihi eserin gün yüzüne çıkarılmasıdır. Buradaki kalıntıların Aztek dönemine kadar uzandığına inanılıyor. Kültür turizmi kapsamında çok fazla sayıda hediyelik eşyanın da alınabileceği bölgede büyük pazarlar çevreleniyor. Çevreden çıkarılan tarihi kalıntıların sembolik figürlerinin sergilendiği pazara turistler büyük ilgi gösteriyor.

Xcaret

Riviera Maya’nın merkezinde bulunan ekolojik tema parkı turistlerin gitmekten epey zevk aldığı bir park. Parkın özelliği içerisinde birbirinden farklı tematik oyunların ve aktivitelerin bulunması. Özellikle tematik doğa parkları sevenlerin mutlaka görmesi gereken park küçük büyük herkesin ilgisini çekecektir.

Xcaret

Frida Kahlo Müzesi

Eserleriyle günümüzde bile hala konuşulmaya devam eden tarihin en ünlü ikonik kadınlarından Frida Kahlo’ya dair her şeyi bulabileceğiniz bu müzeyi gezmeye doyamayacaksınız. Ünlü ressamın eserlerini de görebileceğiniz müze adeta bir zaman yolculuğu vaat ediyor. Müzenin duvarlarının masmaviye boyanmış olması nedeniyle buraya “Mavi Ev” de deniliyor. Frida Kahlo’nun evi 1958 yılında müzeye dönüştürülmüş ve ziyaretçi almaya başlamıştır.

Cancun

Bir diğer adı Meksika'nın Karayipleri olan Cancun özellikle bembeyaz kumlar ve mavi denizin çevrelediği müthiş manzarası ile ön plana çıkıyor. Adından da anlaşılacağı üzere Karayipler’e kıyısı bulunan Cancun hem su altı hem de deniz yaşamanın zenginliklerini keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak doğal bir güzellik. Yaz aylarında turistler tarafından oldukça ilgi gören Cancun yaz tatilini Karayipler’de geçirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsat.

Cancun

Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi

Müze gezmeyi, ülkenin geçmişten günümüze uzanan tarihi yapısını incelemeyi sevenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken yer Meksika Ulusal Antropoloji Müzesi olacaktır. Mexico City’de yer alan bu müze hem Amerikan hem de Meksika tarihi açısından önemli parçalara ev sahipliği yapmaktadır. Yılda 2 milyonun üzerinde turist alan bu müzeye mutlaka uğramak isteyeceksiniz.

Meksika Metropolitan Katedrali

Bu katedral Amerika kıtasının en büyük katedrali olarak biliniyor. 1813 yılında İspanyol mimar Claudio de Arciniega tarafından inşa edilmiş olan kale 110 metre uzunluğunda. Meksika'nın kültürel ve tarihi dokularını yakından inceleyebileceğiniz kale 55 metre genişliğinde olup yine turistlerin en sık ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir.

Anayasa Meydanı Mexico City

Meksika’nın sembolik meydanlarından bir tanesi olan Anayasa Meydanı Mexico City ülkenin merkezinde yer alır. Bu meydan şehrin en önemli meydanlarından bir tanesidir. Meydanın geçmişi Azteklere kadar dayandığından ayrı bir önemi vardır. Aztekler zamanında meydan geleneksel tören ve kutlamaların yeriymiş. Şehirde hala çoğu etkinlik, kutlama ve tören için bu meşhur meydan kullanılmaya devam ediliyor.

Zocalo

Benito Juarez Parkı

Turistlerin en çok ilgi gösterdiği parklardan bir tanesi olan Benito Juarez Parkı Meksika’nın önde gelen meşhur adalarından Cozumel’de yer alıyor. Kusursuz bir manzara ve birbirinden farklı, eğlenceli etkinliklerin yer aldığı ada ziyaretçilerin hoşça vakit geçirebileceği bir yer. Ayrıca geceleri görülebilecek göz alıcı ışıkları ve tarihi alanları ile de ayrıca dikkat çeken bir park.

Chankanaab Plajı Macera Parkı

Yine eğlenceli ve bol aktivitelerin olduğu bir park. Meksika’nın en çok rağbet edilen parklarından Chankanaab Beach Adventure Park yüzme havuzları, oyun parkları ve aktiviteleri ile ziyaretçilerin pek çok anı biriktirebileceği bir yer. Küçük büyük herkesin zevk alabileceği birbirinden farklı etkinlikler bulunuyor. Gün boyunca dalış eğitimlerinin verildiği parkta güneşlenmek ve denizin tadını çıkarmak mümkün.

Chapultepec Kalesi

Ulusal Tarih Müzesi olarak hizmet veren ve turistlere kapılarını açan Chapultepec Kalesi, Meksika2nın başkenti Mexico City’de yer alır. Bu ünlü yapıt 1788 senesinde inşa edilmiş. Gotik mimari tarzının en iyi temsilcilerinden bir tanesi olan kalenin toplam yüksekliği 2325 metre. Yapı inşa edildikten sonra uzun süre Meksika İmparatoru I. Maximilian'ın ikametgâhı olarak kullanılmış. Ayrıca gözlem evi, kara harp okulu gibi amaçlarla da kullanıldığı bilinmektedir. 

Chapultepec

Cruise Oteller-0
Kültür Seyahat

Yüzen Dev Oteller: Cruise Gemileri

Dev bir gemide okyanuslar aştığınız, birbirinden güzel ülkeler gördüğünüz, dünya mutfaklarından seçkin örnekleri tattığınız bir tatil düşleyin. Size…

Devamını Oku
Interrail (0)
Tips

Interrail Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

Özgürlük ve sonsuz tren yolculukları, belki de Interrail’i anlatmaya başlamak için ideal ama anlatmaya yeter mi? Kesinlikle yetmez. Bu, bir tren…

Devamını Oku
Disney Plus
Teknoloji

Herkes Onu Konuşuyor: Disney Plus'ta Neler Var?

14 Haziran'da ülkemizde yayın hayatına başlayan ve Türk izleyicileriyle buluşan Disney+, bir online dizi platformundan çok daha fazlası. Peki…

Devamını Oku