Kültür Seyahat

27 Şubat 2024

2024 senesinde konser, festival, tiyatro, workshop, stand-up gibi etkinlikler tüm hızıyla devam edecek. Geçtiğimiz sene oldukça yoğun bir kültür-sanat programı vardı. 2024’e girdiğimiz şu aylarda ise yeni programlar tek tek açıklanmaya başladı. 

Mart ayında yediden yetmişe herkese hitap edecek renkli etkinlikler sanat severleri bekliyor. İşte 2024 Mart ayının öne çıkan kültür sanat etkinlikleri.

Konser Mart 2024

Konserler

Yüksek Sadakat

Rock müziğin sevilen grubu Yüksek Sadakat en sevilen parçaları ile hayranlarına unutulmaz bir gece yaşatacak. 

Tarih: 1 Mart 2024

Saat: 20:00

Yer: Dorock XL Venue Beyoğlu

Bilet: Biletino

Manuş Baba

Pop, rock ve deneysel müziği birleştirerek ortaya benzersiz şarkılar çıkaran Manuş Baba Kadıköy’de hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Tarih: 8 Mart 2024

Saat: 21:30

Yer: Dorock XL kadıköy

Bilet: Biletix

Sertab Erener

Türk pop müziğinin en nitelikli seslerinden Sertab Erener kariyerinin en sevilen şarkılarını hayranları için seslendirecek.

Tarih: 10 Mart 2024

Saat: 20:00

Yer: AKM Turk Telekom Opera

Bilet: Bubilet

Mazhar & Fuat

Geçmişten günümüze MFÖ üçlüsünün nostaljik parçalarını seslendirecek olan grup, bu kez iki kişilik kadrosuyla tüm sevenlerini bekliyor.

Tarih: 16 Mart 2024

Saat: 21:00

Yer: Bostancı Gösteri Merkezi

Bilet: Biletix

Vega

Türk rock müziğin en köklü gruplarından bir tanesi olan Vega, 23 Mart akşamı Dorock XL sahnesinde sevilen parçalarını seslendirecek.

Tarh: 23 Mart

Saat: 21:30

Yer: Dorock XL Kadıköy

Bilet: Passo

Tiyatro Mart 2024

Tiyatro

Cimri

Moliere’in ünlü eseri “Cimri” oyunu Semaver Kumpanya ile yeniden sahnelere geliyor. Tansu Biçer’in yorumu ve Serkan Keskin’in muhteşem performansını canlı seyretmek için mutlaka tarihi not alın.

Tarih: 5 Mart 2024

Saat: 21:00

Yer: Maximum Uniq Hall

Bilet: Biletix

Uğur Yücel – Neyzen Tevfik “Hiç”

Uğur Yücel’i yıllar sonra sahnelere döndüren oyun “Neyzen” hiciv ustası Neyzen Tevfik’in, Bektaşi tekkesinden akıl hastanesine giden yolda yaşadıklarını gözler önüne serecek.

Tarih: 6 Mart 2024

Saat: 21:00

Yer: Maximum Uniq Box

Bilet: Biletix

Aydınlıkevler

Demet Akbağ, Salih Bademci, Burak Dakak, Sinem Ünsal gibi birbirinden yetenekli tiyatro oyuncularının sahne aldığı Aydınlıkevler, “dar gelirli ancak zengin bir öykü” vadediyor.

Tarih: 15 Mart 2024

Saat: 21:00

Yer: Maximum Uniq Hall

Bilet: Biletix

Zengin Mutfağı

Ülke tarihinin en büyük işçi hareketi olan 15-16 Haziran 1970 olayları döneminde bir ailenin mutfağında yaşananları konu edinen ve kapalı gişe oynayan Zengin Mutfağı şimdi Maksimum Uniq Hall’da sahneleniyor. Şener Şen’in efsane oyunculuğu ile devleşen bu özel tiyatro oyununa herkes davetli.

Tarih: 26 Mart 2024

Saat: 21:00

Yer: Maksimum Uniq Hall

Bilet: Biletix

Sergi Mart 2024

Sergiler

Leyla Emadi, “Kolektif Bağ” 

Sanatçı Leyla Emadi’nin Kolektif “Bağ” adlı sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında İBB Kültür ve İBB Miras tarafından sanatseverlerle buluşturuluyor. 

Tarih: 1-11 Mart 2024

Yer: Bebek Sarnıcı, Bebek

Cihan Öncü, “Motus” 

Fotoğraf sanatçısı Cihan Öncü’nün çalışmalarının yer alacağı “Motus” sergisi varoluş ve duyguların estetikle birleştiği anları gözler önüne seriyor. Gündelik yaşamı sanatsal bir keşfe dönüştüren fotoğraflar Matt FineArt kâğıda basılmış formuyla seyircilerin beğenisine sunuluyor.

Tarih: 8 Şubat-3 Mart 2024

Yer: Dirimart Pera, Pera

Ekrem Yalçındağ, “Natures”

Ekrem Yalçındağ’ın farklı teknikler kullanarak ürettiği kişisel çalışmaların yer aldığı sergi aynı zamanda Yalçındağ’ın daha önce gün yüzüne çıkmamış yeni işlerini de gözler önüne serecek.

Tarih: 13 Şubat-18 Mart 2024

Yer: Sevil Dolmacı İstanbul, Beşiktaş

Osman Dinç, “Göz Kuşak’ı Altında”

Osman Dinç’ in solo sergisi Göz Kuşak’ı Altında, çelik, cam ve ahşap heykeller aracılığıyla soyut fikirleri şekillendiriyor. Bir damla Çini Mürekkebi kullanarak oluşturduğu görüntülerle insanları bilim ve kuramsallık arasında bir yolculuğa davet ediyor. 

Tarih: 3 Şubat-23 Mart 2024

Yer: Pi Artworks İstanbul, Piyalepaşa

Karma Sergi, “Gelecek Hatıraları”

Karma sergi bünyesindeki Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyonu; gelecek, geçmişte biriktirilen tanıdık nesneler ile hatırlanabilir mi sorusuna cevap arıyor. İnsanların hafıza ile gelecek arasında bir bağ kurmasına olanak sağlayan eserler, kültürel ve sembolik anlamları ile kişisel bir tecrübeye dönüştürüyor.

Tarih: 26 Ekim 2023-24 Mart 2024

Yer: Pera Müzesi, Pera

Atölye Mart 2024

Atölye ve Workshop

Kemal Akçay ile Film Analizi Atölyesi: Banshees of Inisherin

2022’nin en çok konuşulan filmlerinden Martin McDonagh’ın yönettiği, Colin Farrell ve Brendan Gleeson’ı bir araya getiren “Banshees of Inisherin” filminin okumasının yapılacağı atölyede semboller, temalar, hikâye ve metaforlar üzerine kapsamlı bir söyleşi yapılacak.

Tarih: 12 Mart

Saat: 20:00

Yer: Werkstatt Akademi

Bilet: Biletinial

Kruvasan Workshop

Lezzetiyle yediden yetmişe herkesin damak zevkine hitap eden Fransız menşeli Kruvasan'ın nasıl yapıldığı, hangi malzemelerle, hangi teknik kullanılarak doğru kıvama getirildiğine dair kapsamlı bir workshop sizleri bekliyor. 

Tarih: 2 Mart 2024

Saat: 11:00

Yer: Cooking Class Academy Ümraniye

Helin Kutlan ile Yogaya Başlangıç Atölyesi

Yogaya başlamak isteyip bir türlü fırsat bulamayanlar için YogaŞala’nın Bağdat Caddesi’ndeki stüdyosunda gerçekleştirilecek olan ve toplamda 4 hafta (Sadece Pazar Günleri) sürecek olan eğitim her yaştan ve her seviyeden kişiyi kabul edecek.

Tarih: 10-17-24-31 Mart 2024

Yer: YogaŞala Bağdat Caddesi

Saat: 09:00

Bilet: Telefon ile ya da mekândan rezervasyon yapılacaktır.

Vegan restoran-kapak
Yeme İçme

Türkiye'nin En Ünlü Vegan Restoranları

En iyi vegan burger nerede yenir, sütsüz çikolatadan yapılmış supanglenin tadına nerede bakılır merak edenlere, Türkiye'nin en iyi ve en ünlü…

Devamını Oku
Burgazada-0
Kültür Seyahat

Ada Sahillerinin En Güzeli: Burgazada

“Bir gün doğup büyüdüğüm topraklardan ayrılmak zorunda kalsaydım, vatan diye en çok yüreğim sızlayarak özleyeceğim yer Burgazada olurdu…

Devamını Oku
gokart0.jpg
Kültür Seyahat

Adrenalin Tutkunları İçin İstanbul'a Yakın 10 Heyecan Verici Aktivite

Klasik tatil kaçamaklarından sıkılmış olanların macera beklentisini adrenalin dolu saatler ile karşılayacak ve benzersiz deneyimler yaşatacak…

Devamını Oku