Kültür Seyahat

7 Kasım 2023

Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin yürürlüğe girdiği tarih olan 20 Kasım, her yıl Dünya Çocuk Hakları Günü olarak kutlanıyor. Çocukların yaşam, sağlık, eğitim gibi temel haklarına vurgu yapmak için kutlanan Dünya Çocuk Hakları günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok önem verilen özel günlerden biri.

Biz de Flyista olarak, bu ay İstanbul’da çocukların keyif alacağı rotaları araştırdık ve ortaya şöyle bir liste çıktı. 

Vialand Eğlence Parkı

Tema parkları hangi çocuk sevmez ki? Yetişkinlerin bile çok eğlendiği tema parkların en keyiflilerinden olan Vialand, Türkiye’nin ilk alışveriş ve eğlence konseptli parkı. Eyüp’te 600 bin metrekarelik bir alana yayılmış olan bu yerli Disneyland’da Avrupa’nın en iyi rollercoaster’ı seçilen Nefeskesen başta olmak üzere birçok adrenalin dolu eğlence ünitesini bulabilirsiniz. Ara tatil indirimi avantajını da kullanarak bu kasımda çocuğunuzla birlikte eğlence dolu bir hafta sonu yaşamak Vialand’de mümkün.

Çocuklarla İstanbul-1

Rahmi Koç Müzesi

Haliç kıyısında yer alan bu tarihi müze, yetişkinler kadar çocukların da ilgi odağı çünkü Rahmi Koç Müzesi’nde çocuklar buharlı makinelerden gemilere, klasik arabalardan vapurlara, sinema makinelerinden gramofona kadar birçok aleti görme şansı buluyor. Ülkemizin ilk ve tek sanayi müzesi olan Rahmi Koç Müzesi, hem çok eğlenceli hem de eğitici konseptleriyle ailece vakit geçirmekten keyif alabileceğiniz sosyal bir mekan haline dönüşmüş.

Snowpark Torium

Ülkemizin kar temalı ilk eğlence parkı olan Snowpark, kış tatili için şehirden uzaklaşma fırsatı olmayan çocukları kayak keyfi ile buluşturuyor. Torium AVM bünyesinde yer alan Snowpark dört mevsim açık. Kar keyfinden sonra dilerseniz AVM içerisindeki Starpark’ta Korku Tüneli, Çarpışan Arabalar gibi eğlence ünitelerinde eğlenceye devam edebilir veya ailecek bir GoKart yarışı düzenleyebilirsiniz.

Çocuklarla İstanbul-2

Legoland Discovery Center

Legolar, geçmişte olduğu gibi bugünün çocuklarının dünyasında da çok önemli bir yere sahip. Rengarenk lego parçaları ile inşa edilmiş kocaman yapıların yer aldığı Legoland Discovery Center ise İstanbullu çocuklar için tam bir harikalar diyarı. Peki burada neler yapılabilir? Bir kere Galata Kulesi, Ayasofya, Sultanahmet gibi İstanbul ile özdeşleşmiş yapıların lego versiyonlarını Miniland’de gezebiliyorsunuz. Çocukların en favori yerleri ise Lego’nun macera filmini 4D izleyebildikleri sineması, lazer tabancaları ile zorlu bir göreve giriştikleri Krallık Macerası ve lego yapımına dair birçok püf noktasını öğrenebilecekleri kasabaları. 

Sea Life İstanbul

Palyaço balığından deniz anasına 500 farklı türe ve 15 binden fazla deniz canlısına ev sahipliği yapan Sea Life, çocukların maceranın içine tam olarak daldıkları büyülü bir mekan. Avrupa’nın en geniş köpekbalığı ailesini görebilir, Vatoz Koyu’nda çeşitli vatoz türleri ile tanışabilir, yeniden denize salınana dek tedavi gören sevimli kaplumbağaları Kaplumbağa Hastanesi’nde ziyaret edebilir, Dokunma Havuzu’nda akvaryumda gördüğünüz pek çok detayı hissetme fırsatı bulabilirsiniz.

Sea Life’ta yaşayabileceğiniz en güzel deneyimlerinden birini de sona sakladık. VR gözlükle yapılan bir kano macerası da akvaryumun çok sevilen bölümlerinin başında geliyor.

Çocuklarla İstanbul-3

İstanbul Oyuncak Müzesi

Şair ve yazar Sunay Akın tarafından 2005 senesinde ülkemize kazandırılan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde 1700’lü yıllardan günümüze dek oyuncakların geçirdikleri evrimi izlemek oldukça keyifli. 40’ı aşkın ülkedeki antikacılardan ve açık artırmalardan alınan oyuncakların sergilendiği bu özel müze, çocukların olduğu kadar yetişkinlerin de ilgisini çekiyor. Bütün kuşakların bir arada eğlenceli vakit geçirebilecekleri nadide yerlerden bir tanesi olan İstanbul Oyuncak Müzesi’nde her hafta hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik atölyeler düzenleniyor. Keşif, Duyu Oyun Atölyesi, Masal Fabrikası, Yetişkinler İçin Sanat Terapisi, Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi ve Yaratıcı Drama, kasım ayının öne çıkan etkinlikleri arasında.

İstanbul Kelebek Çiftliği

Doğanın en güzel detaylarından olan kelebekler, istisnasız herkes tarafından sevilir. Peki İstanbul’da, ülkenin ilk kelebek çiftliğinin yer aldığını kaçımız biliyor?

Kelebek Çiftliği’ne vardığınızda önce sizi bir sinevizyon gösterisi karşılıyor. Bu sevimli canlıların biyolojik yapılarını ve yaşam döngülerini öğrendikten sonra iklim kontrollü kelebek seralarında harika bir gezintiye çıkıyorsunuz. Kelebeklerin üzerinize konduğu bu gezinti, ailece keyif alacağınız ve her daim hatırlayacağınız bir gün geçirmenize neden olacak. Beykoz’da yer alan İstanbul Kelebek Çiftliği’ni pazartesi hariç her gün 10-18 saatleri arası ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklarla İstanbul-4

Darıca Hobbit Evleri

Çocuğunuz henüz Hobbit’lerle tanışmamış olabilir ama bir çizgi filmden fırlamış gibi görünen rengarenk Hobbit evlerine bayılacağına eminiz. Yemyeşil bir alanda, sahil yolu, bisiklet ve yürüyüş parkurları, piknik ve oyun alanları ile dolu bir sahil parkı içerisinde yer alan Hobbit Evleri, birbirinden güzel aile fotoğraflarınız için de harika bir fon olacaktır. Üstelik girişler de ücretsiz.

Aşiyan Müzesi-0
Kültür Seyahat

İstanbul'un Şairi: Aşiyan Müzesi

Edebiyatımızın önemli şairlerinden biri olan Tevfik Fikret'in sanatseverlere bıraktığı en önemli eserlerinden biri, planını kendisinin…

Devamını Oku
Retro Teknolojiler – Plak ve Plakçalar
Teknoloji

Retro Teknolojiler – Plak ve Plakçalar

Plaklar, tutkunları tarafından müziğin ya da sesin en saf hâli olarak tanımlanır. Plakçalarlar ve plaklar dünya çapında milyonlarca insanın evinde…

Devamını Oku
Mayıs 2023-0
İyi Yaşam

Mayıs İstanbul Kültür- Sanat Rehberi

Sanat dolu bir baharın kapılarını aralayan mayıs, kültürün ve sanatın başkenti İstanbul’da bir başka yaşanacak. Tiyatrodan müzikale, gastronomi…

Devamını Oku