Yeme İçme

1 Mart 2024

İstanbul’da deniz manzarası eşliğinde yemek yemek isteyenler için pek çok alternatif bulunuyor. Hem arkadaşlarınız hem sevdiklerinizle Anadolu ya da Avrupa yakasında farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Elbette her restoranın fiyat aralığı birbirinden farklı olabiliyor. Bu nedenle hesaplı bir yemek düşünüyor ancak manzaranın da keyfini çıkarmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız bu liste oldukça işinize yarayacaktır. İşte İstanbul’da hem ekonomik anlamda sizi zorlamayacak hem de yemek yerken İstanbul’un eşsiz manzaralarına tanık olabileceğiniz yerler:

İstanbul manzaralı restoran (2)

1) Karaköy Balıkçısı (Karaköy)

İlk durağımız elbette Boğaz'a nazır bir yemek düşünenler için. Karaköy Balıkçısı yıllardır aynı yerinde insanlara en zengin menü çeşitleri ile hizmet veriyor. Karaköy Balıkçısı sadece balık değil farklı deniz mahsulleri ile yapılmış lezzetler de sunuyor.  

2) Cafe Privato (Galata)

Tarihi Galata Kulesi’nin göz alıcı ışıklandırmaları eşliğinde bir yemek düşünürseniz Cafe Privato sizi oldukça memnun edecektir. Kafe özellikle hafif atıştırmalıklar ya da kahvaltı için oldukça ideal. Uygun menüsü ile dikkate almaya değer bir mekân. 

3) Şehir Teras (Kadıköy)

Moda sahiline nazaran uzanan bu güzel mekân, Anadolu yakasının en özel lokasyonlarından bir tanesi. Öyle ki hem Boğaz manzarası eşliğinde yemek yiyebilir, kahve içebilir hem de sevdiklerinizle unutulmaz bir gece geçirebilirsiniz. 

4) Mangerie (Beşiktaş)

Boğaz’ın panoramik manzarası eşliğinde kusursuz bir gece yaşatan Mangerie, bulunduğu ortama göre oldukça uygun fiyatlı bir mekân. Menüsünde hem Türk hem de dünya mutfağından özel seçkilere ve lezzetlere yer veriliyor.

5) Kıyı Restaurant (Üsküdar)

Anadolu yakasının bir diğer dikkate değer mekânlarından Kıyı Restaurant, deniz ve Kız Kulesi'ne karşı meşhur lezzetleri deneyebileceğiniz bir yer. Bu mekânda pek çok farklı deniz mahsulü deneyebilirsiniz. Fiyat olarak da çok zorlamayan bir mekân olduğundan hafta sonu arkadaş grubu ya da ailenizle gitmeyi düşünebilirsiniz.

İstanbul manzaralı restoran (3)

6) Mia Mensa (Ortaköy)

Ortaköy’deki bu keyifli mekân özellikle pizza ve makarna sevenleri mest edecek türden bir yer. Ortaköy Meydanda yer alan restaurant muhteşem bir Boğaz manzarasına sahip.

7) Çınaraltı Çay Bahçesi (Çengelköy)

Eğer daha havadar daha samimi ve denizle iç içe bir yer arıyorsanız tarihi Çınaraltı Çay Bahçesine mutlaka uğramalısınız. Boğaza nazır çay simit ikilisinin tadını çıkarmak isteyenlerin daimi adresi olduğunun da altını çizelim.

8) Filizler Köftecisi (Salacak)

Köfte, piyaz, salata, ayran sizin içi çok şey ifade ediyorsa üstüne bir de deniz manzarası var ise Filizler Köftecisi tam rüyalarınızdaki yer. Boğaz manzarası eşliğinde mekânın meşhur köfterlerinin tadına bakabilir, arkadaşlarınızla unutulmayacak bir lezzet deneyimine ortak olabilirsiniz. 

9) Beykoz Korusu Sosyal Tesisi (Beykoz)

Hem ekonomik hem de oldukça lezzetli yemekleri yiyebileceğiniz bu sosyal tesis yeşillikler içerisinde sizleri karşılıyor. Üstelik hem Boğaz manzarası hem yeşili buluşturan bu yerde bahar ve yaz aylarında teras keyfi de yapabilirsiniz.

10) Hünkâr Köşk Restoran (Kandilli)

Fiyatları oldukça makul ve meşhur Kandilli’de sizleri en iyi şekilde ağırlayacak olan mekân Anadolu yakasının popüler yerlerinden. Boğaz'ın panoramik manzarasının keyfini sürerken birbirinden farklı lezzetleri deneyebilirsiniz.

11) Sabancı Öğretmenevi (Anadoluhisarı)

Boğaz manzarasına nazır hem kahvaltı hem öğlen hem de akşam yemeği yiyebileceğiniz bu yer tam size göre. Uygun fiyatlı menüsü ve sıcak, samimi personeli ile oldukça keyif alabileceğiniz bir mekân. 

İstanbul manzaralı restoran (1)

12) Pierre Loti Tepesi (Eyüp)

Meşhur Pierre Loti Tepesi'nde hem manzaranın keyfini çıkarabilir hem de çayınızı, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Buradaki mekânlar hem uygun hem de atıştırmalık olarak çok farklı seçenekler sunabiliyor.

13) Ali Ocakbaşı (Karaköy)

Eğer et yemekleri ile aranız iyiyse ve uygun fiyatlı bir ocakbaşı arıyorsanız Ali Ocakbaşı’na bir şans vermelisiniz. Galata Kulesi’ne karşı lezzetli et yemekleri yiyebileceğiniz bu güzel mekânda ayrıca birbirinden farklı mezeleri de tadabilirsiniz. 

14) Aziziye Cafe & Restaurant (Beyoğlu)

Hem Galata Kulesi hem de İstiklal Caddesi manzarasına sahip bu yeri kahvaltılarda, öğlen ve akşam yemeklerinde tercih edebilirsiniz. Uygun fiyatlı seçenekleri ile bulunduğu lokasyona bakıldığında oldukça ideal. 

15) 360 İstanbul (Beyoğlu)

Yine bir İstiklal Caddesi manzarası ile farklı lezzetleri uygun fiyata deneyebileceğiniz bir mekân. 360 İstanbul, adına yaraşır şekilde panoramik bir atmosfer sunuyor. Fiyatları hem bulunduğu konum hem de diğer mekânlarla karşılaştırıldığında gayet uygun. 

İstanbul manzaralı restoran (4)

16) Sunset Grill & Bar (Beşiktaş)

Beşiktaş’ın en güzel noktalarından bir tanesinde yer alan bu hoş mekân barbekü, deniz mahsulleri ve birbirinden farklı kokteylleri ile misafirlerini en iyi şekilde ağırlıyor. Boğaz manzarası ise en keyifli bonusu.

17) Dragos Sosyal Tesisi

Fiyatları oldukça uygun olan bu sosyal tesis ayrıca Marmara Denizi’nin muazzam manzarası ile görenleri büyülüyor. Sosyal tesiste kahvaltı, öğlen ve akşam yemekleri için özel menüler bulunuyor. Günün her saati gidebileceğiniz, oldukça keyifli atmosfere sahip bir mekân.

18) Hıdiv Kasrı Restoranı

Osmanlı mutfağı ve deniz mahsullerinin en iyi örneklerini tadabileceğiniz restoran Boğaz’ın heyecan verici manzarası eşliğinde sizlere unutulmaz bir gece yaşatıyor. Fiyatlar diğer saydıklarımıza göre bir iki tık yüksek olsa da hem zengin menüsü hem de muhteşem manzarası ile buna değdiğini en iyi şekilde ispatlıyor. 

Mart-Etkinlik-0
İyi Yaşam

İstanbul Mart-Kültür Sanat Takvimi

Yurdun dört bir yanında tüm sanatçılar depremden etkilenen bölgelere yardım için sahnelere geri döndü. Biz de bu yazımızı yalnızca İstanbul ile…

Devamını Oku
Burgazada-0
Kültür Seyahat

Ada Sahillerinin En Güzeli: Burgazada

“Bir gün doğup büyüdüğüm topraklardan ayrılmak zorunda kalsaydım, vatan diye en çok yüreğim sızlayarak özleyeceğim yer Burgazada olurdu…

Devamını Oku
Büyükada Gezi Rehberi-0
Kültür Seyahat

Büyükada Gezi Rehberi

İstanbul’un yanı başında, iklimi, doğası ve tarihi ile bambaşka bir diyardır Büyükada. Bilenler bilir, ada kültürü de iklimi de şehirdekinden bir…

Devamını Oku