Kültür Seyahat

28 Şubat 2024

Malezya'nın başkenti ve aynı zamanda ülkenin de en büyük şehri olan Kuala Lumpur hem doğal güzellikleri hem de kültürel miraslarıyla göz dolduran bir destinasyon. Şehir hem geleneksel hem de modern tonları aynı potada buluşturmayı başarmış. Öyle ki bir tarafta tapınaklar bir tarafta modern AVM’ler görmek mümkün. Bu da turistlerin hem kültürel anlamda görmek istedikleri yerleri gezerken aynı zamanda alışveriş yapmalarına da olanak tanıyor. 

Şehirde tarihi pazarlar, camiler, Malay ve Çin kültürünün etkileriyle şekillenmiş yapılar ve sanat eserleri görmek mümkün. Ülkemiz vatandaşları için vize zorunluluğu olmayan bu güzel şehri sizlere biraz daha yakından tanıtmak istedik. İşte Vizesiz Keşif: Kuala Lumpur hakkında merak edilenler.

Kuala Lumpur-1

Kuala Lumpur Nasıl Bir Şehir?

Şehrin gelişime çok açık olduğunu söylemek gerek. Öyle ki Kuala Lumpur Güneydoğu Asya'nın en hızlı büyüyen kenti konumunda. Şehre girdiğiniz andan itibaren pek çok yeni bina ya da yapım aşamasında olan inşaatlar görmeniz mümkün. Şehrin bir diğer önemli özelliği ise multi-kültürel bir merkez olması. Şehirde Hint, Çin, Makay kültürlerinin izleri her yere yayılmış durumda. Bu nedenle sadece bir uygarlık değil birden fazla medeniyetin özelliklerini bir arada görebiliyorsunuz. 

Bunca etnik yapının arasında modern ve gelişmiş bir şehri de yansıtıyor. Birçok gökdelen, alışveriş merkezi beş yıldızlı lüks oteller görmek mümkün. Burada konaklama açısından pek sorun yaşamayacağınız kesin. Her bütçeye uygun bir konaklama seçeneği bulunuyor. Kuala Lumpur'da bir dakikanız bile boş geçmeyecek diyebiliriz. Çünkü şehirde yapılacak görülecek çok fazla şey var. Günün 24 saati renkli ve canlı. Kafeler, barlar, gece kulüpleri sabahlara kadar hizmet veriyor. Dolayısıyla insanlar eğlencenin de dibine vurabiliyor bu şehirde. Özellikle canlı gece hayatı olan noktaları önceden bilmeniz sizin açınızdan daha iyi olacaktır. 

Şehrin havası ise genellikle sıcak ve nemlidir. Yani yanınızda mutlaka yeterli miktarda su taşımanızı öneriyoruz. Ayrıca güneşten etkilenmemek için hem kendinize hem de varsa yanınızdaki bebek ya da çocuklar için güneş kremi taşımayı da ihmal etmemelisiniz. Kentin en güzel özelliklerinden bir tanesi de çok sık toplu taşıma aracına rastlıyor olmanız. Ayrıca toplu taşıma ücretleri de son derece ucuz. Bu sayede dilediğiniz yeri rahatlıkla ve ucuza gezip görebilirsiniz. Bölgenin dili her ne kadar Malayca olsa da ağırlıklı olarak İngilizce konuşuluyor. Bu sebeple iletişim konusunda da herhangi bir zorluk çekmiyorsunuz. 

Kuala Lumpur-3

Kuala Lumpur'da Görülecek Yerler

Şehirde mutlaka görülmesi gereken özel noktalar bulunuyor. Genellikle tarihi yapılar ve tapınaklar turistlerin ilgisi alanında oluyor. Şehrin en önemli tarihi yapılarından bir tanesi Petronas İkiz Kuleleri. Bu kulelerin özelliği dünyanın en yüksek iki ikiz kulesi olması. Kuala Lumpur kalesi ise özellikle şehrin manzarasını tepeden izlemek isteyenler için son derece güzel bir nokta. Şehirde bulunan bir diğer önemli alan antik zamanlardan kalan Batu Mağaraları. Himdu tapınaklarının bulunduğu ve pek çok mağaradan oluşan bu kompleks ilginizi epey çekecektir. 

Malezya tarihi açısından son derece önemli bir meydan olan Merdeka Meydanı şehrin kalbi diyebileceğimiz bir yer. Bu meydan pek çok yere geçiş için ideal. Ayrıca buranın bir diğer önemi Malezya'nın bağımsızlığının ilan edildiği meydan olması. Petaling Caddesi şehrin en yoğun caddelerinden bir tanesi. Bu cadde üzerinden pek çok markanın mağazasını görmeniz mümkün. Eğer alışveriş yapmak istiyorsanız bu caddeye uğramanız yeterli olacaktır. 

Kuala Lumpur-4

Kuala Lumpur'da Nerede Kalınır?

Şehirde konaklama için pek çok seçenek bulunuyor. Dilerseniz 4-5 yıldızlı otellerde dilerseniz küçük motel ya da pansiyonlarda kalabilirsiniz. Konaklama açısından en uygun yer şehrin tam merkezi. Buradan dilediğiniz her yere rahatlıkla zaman kaybetmeden ulaşabilirsiniz.

Kuala Lumpur'da Ne Yenir?

Malzeya mutfağının en nitelikli ve lezzetli yemeklerini Kuala Lumpur'da tadabilirsiniz. Yöresel sebzeli, etli yemeklerin yanı sıra pek çok restoran dünya mutfağından örnekler de sunuyor. Restoranların yanı sıra şehirde bir şeyler atıştırabileceğiniz kafeler ve farklı kokteylleri deneyebileceğiniz barlar da bulunuyor. 

Kuala Lumpur-5

Kuala Lumpur Festivalleri

Şehrin renkli yapısına uygun olarak her sene düzenlenen belirli, eğlenceli festivaller düzenleniyor. Örneğin Thaipusam Festivali yöresel atmosferi gözler önüne seren hayli ilginç bir Hindu festivalidir. Chap Goh Meh Festivali ise Çin Yeni Yılı’nın son günü kutlanan bir diğer festivaldir. Hari Raya Puasa ise Ramazan Bayramı’dır. Deepavali Festivali ise renkli manzaralara tanık olabileceğiniz ışık festivalidir. 

Kuala Lumpur'a Ulaşım 

Kuala Lumpur'a uçakla ulaşım mümkündür. İstanbul’dan Malezya uçuşlu seferleri ile şehre ulaşmak mümkündür. Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı (KUL), şehrin merkezine yaklaşık 50 km mesafede bulunuyor. Şehre ulaşmak için otobüs, taksi ya da tren kullanabilirsiniz. Ülkeyi ziyaret etmek için en uygun zaman Kasım ve Ocak ayları arasındaki zaman dilimidir. Bu dönemde hava son derece kuraktır ve yağmur yok denecek kadar azdır. Kuala Lumpur Türk vatandaşlarını 90 güne kadar vizeden muaf tutmuştur. Bu sayede vize prosedürüne takılmadan dileyen herkes şehre turistik seyahat düzenleyebilir. 

Kuala Lumpur-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Kuala Lumpur

Malezya'nın başkenti ve aynı zamanda ülkenin de en büyük şehri olan Kuala Lumpur hem doğal güzellikleri hem de kültürel miraslarıyla göz…

Devamını Oku
Kuala Lumpur-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Kuala Lumpur

Malezya'nın başkenti ve aynı zamanda ülkenin de en büyük şehri olan Kuala Lumpur hem doğal güzellikleri hem de kültürel miraslarıyla göz…

Devamını Oku
Kuala Lumpur-0
Kültür Seyahat

Vizesiz Keşif: Kuala Lumpur

Malezya'nın başkenti ve aynı zamanda ülkenin de en büyük şehri olan Kuala Lumpur hem doğal güzellikleri hem de kültürel miraslarıyla göz…

Devamını Oku