Kültür Seyahat

12 Mayıs 2023

Dünyaca ünlü Kaz Dağları, dünya üzerinde oksijeni en bol olan lokasyonlardan birisi olarak bilinmektedir. Yemyeşil ormanları ile efsane bir doğası bulunan Kaz Dağları, ülkemizde görülmesi gereken noktaların başında gelmektedir. Bölgedeki bungalov oteller ya da butik oteller, son zamanlarda oldukça değer görmeye başlamıştır. Kaz Dağları’na gitmişken gezilecek ve görülecek yerleri asla es geçmeyin ve Kaz Dağları’nın tadını doyasıya çıkarın. Eşsiz yürüyüşler, tertemiz doğada meditasyon, butik otellerin keyfi, sağlık ve huzur dolu bir atmosfer için Kaz Dağları, kesinlikle tatil ya da bir nefes alabilmek için doğru tercih olacaktır. Gelin, beraberce Kaz Dağları için sizlere özel hazırladığımız gezi rehberimize bir göz atalım.

Kaz Dağları Gezilmesi Gereken Yerler

Meşhur mu Meşhur: Hasan Boğuldu Göleti

Muhteşem doğası, şelalesi, ormanlık bol oksijeni ile kendine hayran bırakan Hasan Boğuldu Göleti’nin acıklı hikayesi, üzücü ve sonu ayrılıkla biten bir aşka dayanıyor. Alabalığı ile bilinen Hasan Boğuldu Göleti’nde, kendinizi bulacağınız ve şehri size unutturacak yürüyüşler yapmayı asla ihmal etmeyin. Acıklı hikayesinin yanında bir o kadar da doğal güzelliğe sahip olması, insanı düşündürse de, bu bölgeye gelince, havanızın değişmesinin an meselesi olduğunu unutmayın.

image-mount-ida-322509_960_720

Efsane Bir Doğa: Kazdağı Milli Parkı

Türkiye’nin en önemli ve en değerli bölgelerinden biri olan Kaz Dağları Milli Parkı, ülkemizden ve yabancı ülkelerden pek çok turistin haklı olarak ziyaret ettiği bir noktadır. Güzel mi güzel köyleri, yürüyüş parkurları, şelaleleri, butik otelleri ile gezginlerin favori bölgelerinden biri olmayı başarmıştır. Eski Güre, Zeytinli, Yeşilyurt, Çamlıbel gibi yemyeşil köylerinin tadını çıkarmadan asla dönmeyin. Olur da ziyarete gidersek, Balıkesir ve Çanakkale arasında kalan Kaz Dağları’nın, milli servetlerimizden biri olduğunu unutmayalım.

Böyle Bir Manzara Yok: Kaz Dağları Cam Seyir Terası

Şahinderesi Kanyonu üzerine yapılmış olan Kaz Dağları Cam Seyir Terası, 2021 senesinde hayata geçmiştir. Yaklaşık 830 rakım yükseklikteki Şahinderesi üzerindeki teras, inanılmaz manzarası ve insana kendini çok uzaklarda hissettiren atmosferi ile Kaz Dağları Cam Seyir Terası, kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir. Kaz Dağları’nın ruhunu hissetmek isteyen doğa tutkunu misafirler için Cam Seyir Teraasları, on numara.

seyir terası

Kampın Yeni Adı: Kaz Dağları Kamp Alanları

Kaz Dağları’nda bulunan kamp alanları, kamp ve doğanın sessizliğini sevenler için muhteşem yerlerdir. “Bir çadır ve bir manzara bana yeter” diyenlerdenseniz, Kaz Dağları’ndaki kamp alanları, tam size göredir. Çadır kurulup kamp yapılabilecek Mehmet Alan Köyü Kamp Alanında, ücretsiz orman kısımları bulunsa da ücretli olarak elektrik, su, duş gibi olanaklardan da yararlanabilmeniz mümkündür. Bir diğer alternatif olan Değirmen Kamp Kaz Dağları ise bünyesinde bulunan 100 senelik taş değirmeni ile dikkat çekiyor. Restoranı da bulunan Değirmen Kamp, karavan, çadır ve bungalovları ile misafirlerini ağırlamayı bekliyor.

Köylerin Güzeller Güzeli: Adatepe Köyü

Pek çok güzel köyü bulunan Kaz Dağları’nda, Adatepe Köyü, şirin mi şirin bir köy olarak göze çarpıyor. Kaz Dağları’na bir buçuk saatlik mesafede yer almasına rağmen, minnoş sokakları, yemyeşil Arnavut sokakları ile görülmezse olmazlardan şeklinde, listemizdeki yerini alıyor. Sokaklarındaki dondurmacılardan, dondurma yemeyi ve Arnavut sokaklarda, umarsızca yürümeyi kendinize bir görev olarak görün ve Adatepe Köyü’nün tadını çıkarmaya bakın.

adatepe

Kaz Dağları Gezi Rehberi İçin Tadılması Gereken Lezzetler

Kaz Dağları eteklerinde, fazla oksijen havasında, özellikle kabak çiçeği dolması, Ege otları, Ege mezeleri, kızılcık şurubu, kırmızı ve beyaz et yemekleri, özellikle Balıkesir yöresi peynir ürünleri, yine Balıkesir’in zeytin ve zeytinyağları, kesinlikle yemeden dönmemeniz ve hatta yanınızda götürebiliyorsanız, kendinize ya da dostlarınıza alabileceğiniz leziz tatlardandır. Mantı, börek, ekmek gibi hamur işlerinin yanında keşkek, tavuklu mantı, saç kavurma, özellikle tatlı olarak höşmerim, Balıkesir kaymaklısı, unutulmayacak lezzetlerdendir.

Kaz Dağları’nda Yapılmadan Geri Dönülmeyecekler Listesi

Efsanelerin efsanesi Kaz Dağları, yoganın sonsuz huzurunu yaşayabileceğiniz, jeep araçlar ile bölgede safari turları yapabileceğiniz, kamp atma ile ve termal sularda rahatlayabileceğiniz, göz alıcı manzaralarda hiç bitmesini istemeyeceğiniz yürüyüşler yapabileceğiniz bir bölgedir. Ayrıca muhteşem Kaz Dağları mutfağını tatmadan, kesinlikle bu bölgeyi terk etmeyin, yoksa pişman olursunuz.

image-kazda9FlarB1-yolu

Kaz Dağları Konaklama Alternatifleri

Etkisinden kolay kolay kurtulamayacağınız Kaz Dağları’nda, ister birbirinden özel butik otellerde, eşsiz doğada kamp yapabileceğiniz kamp alanlarında ya da son zamanlarda oldukça revaçta olan Bungalov otellerde, konaklamaya ne dersiniz? Konaklama alternatiflerini, tamamen tercihinize göre belirleyebileceğiniz bir lokasyon Kaz Dağları. Sizin seçeceğiniz alternatifler doğrultusunda, kendinizi ister doğanın koynunda, isterse termal suların ortasında bulun, ne olursa olsun, Kaz Dağları, kesinlikle doğru bir tercih olacaktır.

Kaz Dağları Ulaşım

Çanakkale ve Balıkesir arasında yer alan Kaz Dağları’na ulaşım için mesafe ve ulaşım bilgilerini şu şekilde bildirebiliriz. İstanbul’dan yaklaşık 5 saatlik mesafede, İzmir’den ise 4 saatlik mesafede, Ankara’dan ise 8 saatlik uzaklıkta yer almaktadır. Ülkemizin neresinde olursanız olun, dünyaca ünlü Kaz Dağları’mızı görmeden, ülkemizin turizm cennetlerini keşfetmiş olmazsınız.

image-bin-pinarli-ida-kaz-daglari-14042017111103

19 Mayıs Ayvalık-0
Kültür Seyahat

19 Mayıs İçin Tatil Önerileri

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala, kendine küçük bir tatil armağan etmek isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyenler…

Devamını Oku
Cunda-0
Kültür Seyahat

Ayvalık'ta Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Yaz aylarında ufak bir kaçamak yapmak isteyip sakin ve huzur dolu bir dinginliğe kapı aralamak isteyenler adına çok güzel haberlerimiz var!

Devamını Oku
Kaz Dağları-0
Kültür Seyahat

Kaz Dağları Gezi Rehberi

Dünyada oksijeni en bol yerlerden biri olarak ün salan Kaz Dağları, yemyeşil ormanlar, buz gibi sular ve tertemiz bir hava vadeden cennetten bir köşe.

Devamını Oku