Kültür Seyahat

1 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2022

Hafta sonları, Seul’ün hafta içi yorgunluğu ve koşuşturmasından dolayı, çoğu kişinin heyecanla beklediği zamandır. Seul, hemen hemen her yaş aralığının hafta sonu beklentilerini harika bir şekilde karşılayabilen bir şehirdir. Henüz keşfedilmemiş ara sokakları bulmak, bir zamanlar depoyken sonradan trendkafelere dönüşen mekanları keşfetmek Seul’de en sık yaptığımız aktivitelerden oldu. Bir turist olarak değil de Seul’de bir yerli gibi gezmek istiyorsanız, sizleri bu yazıyı okumaya davet ediyoruz. 

Seongsu-dong ve Yeonnam-dong ara sokakları, herkesi kendine hayran bıraktığı gibi sizi de etkileyecektir.Sakin geçen bir günü eğer hareketli ve eğlenceli bir gece ile tamamlamak isterseniz; Hongdae, Gangnam ve özellikle yabancı ziyaretçilerin oldukça fazla olduğu Itaewon, size kapılarını aralar ve eğlence beklentilerinizi karşılar.

Seongsu-dong bölgesindeki kafeleri ve sanat dükkanlarını keşfettikten sonra, Konkuk University civarındaki bölgede geleneksel yemeklerden; Dakgalbi (닭갈비), Jjimdak (찜닭), Mul naengmyeon (물냉면), Bibimbap (비빔밥)) seçeneklerini, öğlen yemeği için tercih edilebilirsiniz. Türkiye’de kışın soğuk içecekler ve yiyecekler, genelde fazla tüketilmez fakat Güney Kore’de içeceğinizi sıcak mı yoksa soğuk mu istediğiniz her mevsim size sorulur. Dondurmaları ile oldukça ünlü olan Güney Kore’de tahmin dahi edemeyeceğiniz tatlarda bulunan birbirinden farklı dondurmaları gördüğünüz zaman denemenizi öneririz.

1

Seul’de hemen hemen her sokakta bulabileceğiniz CU, GS25 ve 7- Eleven gibi 7-24 açık marketlerde bir öğün yemeğinizi uygun olarak yiyebilirsiniz. Türkiye’den oldukça farklı olan market deneyimini sakın es geçmeyiniz örneğin, çoğu marketin içinde yemek yeme bölümü de mevcuttur. Öte yandan, eğer Kore yemeklerine karşı biraz tereddütlü iseniz Itaewon’da bulunan birçok Türk restoranı sizler için mükemmel bir seçenek olacaktır.

Akşama doğru ise Hongdae bölgesinde meşhur tavuk-bira ve karaoke eşliğinde harika bir cumartesi geçirilebilirsiniz. Karaoke demişken şu an alışılageldik karaoke ortamından oldukça farklı bir deneyimin  sizleri bekliyor olacağına emin olabilirsiniz. Çok sayıda odadan oluşan karaoke odalarında, tek olarak ya da arkadaşlarınız ile harika vakit geçirebilirsiniz. Ufak bir öneri olarak,eğer tek ya da 2 kişi gidecekseniz, coin norebang (코인노래방) i tercih etmenizi öneririz. Kore parası olarak baktığımızda 1.000 won’dan az bir ücretle 4 ya da 5 şarkıya kadar söyleyebilirsiniz.

Bir dönem dünyayı kasıp kavuran Gangnam Style’dan da hatırlayabileceğiniz üzere Gangnam, Seul’ün diğer bölgelerine göre daha gösterişli ve daha farklı bir toplumu göreceğiniz bir yerdir. Ufak bir öneri olarak, Gangnam’ın hemen yakınında bulunan Sinsa-dong’un arka sokaklarına mutlaka uğrayın deriz, sokaklardan geçen son model arabalar ve benzersiz bir görünüme bürünmüş Sinsa-dong’un ilham veren yapısını mutlaka görmelisiniz. Görünüm demişken, ünlü mimar Zaha Hadid’in tasarladığı ve her yıl ünlü moda festivallerine ev sahipliği yapan Dongdaemun Design Plaza’yı da mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Farklı bir aktivite olarak ise dağ yürüyüşleri Kore’de vazgeçilmez bir etkinliktir. Seul’ü gezerken fark edeceksiniz ki şehrin her tarafı dağlarla kaplı. Hal böyle olunca yaş fark etmeksizin herkes sık sık dağ yürüyüşlerine gidiyor. Eğer bu tarz aktivitelere alışık değilseniz, Ansan ya da Bonghwasan gibi dağları tercih edip Seul’ün mükemmel manzarasını izleyebilirsiniz. Bu dağ yürüyüşleri sırasında farklı tapınaklar ile de karşılaşabilirsiniz. Birçok dinin bir arada yaşandığı Seul’de tapınakları, kiliseleri ve hatta Itaewon’da bulunan camiyi de ziyaret edebilirsiniz. 

Güney Kore'yi ziyaret etmek için ideal zamanı merak ediyorsanız, bunun için hazırladığımız yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Saygının her daim hâkim olduğu Seul’de, küresel vatandaş olarak, saygıyla farklılıkları karşılamanız ve şehrin güzelliklerini keşfetmeniz dileğiyle!

1
Kültür Seyahat

Kore’nin Başkenti Seul’de Mükemmel Bir Hafta Sonu!

Ara sokaklarında gezmek, bir zamanlar depoyken sonradan trendkafelere dönüşen mekanları keşfetmek Seul’de en sık yaptığımız aktivitelerden oldu.

Devamını Oku
Güney Kore Hakkında 3 Önemli Bilgi
Kültür Seyahat

Güney Kore Hakkında 3 Önemli Bilgi

Güney Kore gün geçtikçe popülerleşen ve ziyaretçi sayısını artıran bir ülke. Gerek Türkiye ile olan iyi ilişkileri, gerekse dünya kültürü, dizileri…

Devamını Oku
1
Kültür Seyahat

Kore’nin Başkenti Seul’de Mükemmel Bir Hafta Sonu!

Ara sokaklarında gezmek, bir zamanlar depoyken sonradan trendkafelere dönüşen mekanları keşfetmek Seul’de en sık yaptığımız aktivitelerden oldu.

Devamını Oku