Resmî adıyla Güney Kore Cumhuriyeti, Doğu Asya’da yer alan bir ülkedir. Aynı zamanda Kuzey Kore ile kara sınırı vardır.  50 milyonu aşkın nüfusuyla dünyada da önemli bir yere sahiptir. Başkenti Seul’dur. Bu şehir büyük bir küresel şehirdir. Güney Kore nüfusunun neredeyse yarısı Seul’de yaşar. Dünyanın en büyük ekonomileri listesine baktığımızda Güney Kore 12. Sırada yer alır. ABD, Çin, Japonya gibi büyük ülkelerle yarış hâlinde olan Güney Kore, turistik açıdan da oldukça gelişmiştir. İşte siz de Güney Kore’yi ziyaret edecek bir turistseniz bilmeniz gereken bazı bilgiler mevcut. Bu yazımızda sizler için bu bilgileri derledik.  

Güney Kore’yi ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları, sadece pasaportları ile bu ziyareti gerçekleştirebilirler. 30 güne kadarki tüm ziyaretler için Güney Kore Türkiye’den vize istemiyor.

Güney Kore’deki 11 havalimanı arasında en büyük ve en işlek olanı Incheon Uluslararası Havalimanı’dır. Incheon Havalimanı, Seul şehir merkezinin 48 kilometre batısındaki Incheon şehri sınırları içerisinde yer alır. Incheon’dan daha eski olan Gimpo Havalimanı, genellikle Güney Kore içerisindeki uçuşlarda kullanılır.

Güney Kore’nin en popüler şehirleri Seul ve Busan’dır. 
Türk ve yabancı olmak üzere birçok havayolu şirketinin direkt ve aktarmalı uçuşlar düzenlediği İstanbul-Güney Kore arası yolculuk, ortalama 16 saat sürmektedir.

Haziran ve Temmuz, uçuşlar için en yoğun sezon olarak kabul edilir. Uçak biletinin en ucuz olduğu ay ise Nisandır.
Hem Gimpo’dan hem de Incheon’dan merkeze yarım saatte bir kalkan ekspres trenlerle ulaşmak son derece rahat ve konforlu.Çok fazla eşyanız varsa biraz daha fazla ücret ödeyerek havalimanı limuzinlerini de kullanabilirsiniz.

Dünyanın en gelişmiş ulaşım sistemlerinden birine sahip olan Seul’de en popüler ulaşım araçları metro, otobüs ve taksiler. Trafik, özellikle de park yeri sorunu çok fazla olduğu için araç kiralama pek tercih edilmiyor.

Ülkede genel olarak yerel para birimi kullanılsa da, bazı oteller dolarla ödemeyi de kabul ediyor. İki türlü de elinizde her zaman bir miktar nakit bulundurmanız büyük kolaylık sağlayacaktır.

Toplu taşımalarda geçerli olan ulaşım kartları marketlerden telefon kulübelerine kadar birçok yerde satılıyor. Sadece turistlerin satın aldığı, şehir turu otobüslerinde ve çeşitli mağazalarda da geçerli olan City Pass kartları günde 20 kereye kadar kullanılabiliyor.

Güney Kore’de bir şehirden diğerine ulaşım ise genellikle otobüslerle sağlanıyor. Bilet fiyatları standart olmadığı için kurumsal web sitesinden kontrol etmekte fayda var.

Güney Kore, diğer birçok Asya ülkesinin aksine mevsimler arası sıcaklık farkının dengeli olduğu bir ülke. Temel olarak dört mevsimi de yaşayan bu yarımada ülkesinde bölgesel farklılıklar da minimumda.
Aralık ve mart ayları arasında oldukça soğuk ve kurak bir kış görülürken, temmuz ve ağustos aylarında ülke doğu muson ikliminin etkisi altına girerek bolca yağış alıyor.

Bu nedenle nisandan hazirana kadar süren bahar mevsimi, Güney Kore’yi ziyaret etmek için en ideal zaman olarak görülür. Bu mevsimde günlük ortalama sıcaklık 15 ila 18 derece arasında değişir. Tüm şehirlerin pembe kiraz çiçekleriyle bezendiği bahar ayları, Güney Kore için çeşitli festivallerin de başlama zamanı anlamına gelir.

Eylül ve kasım ayları arasında yaz mevsiminin bunaltıcı sıcakları ve yağmurları, yerini çarpıcı renklerde sonbahar tonlarına bırakır. Festivallerin tam gaz devam ettiği sonbaharda hava genellikle yumuşaktır. Deniz sıcaklığının da artmadığı düşünülürse, kimileri için Güney Kore’yi ziyaret edilecek ideal zaman konusunda bu mevsimin ilkbaharın önemli bir rakibi olduğu söylenebilir. Ancak ideal mevsim tanımlaması yaparken kış turizmini de atlamayalım. Eylül, ekim ve kasım aylarına denk getireceğiniz bir ziyaret, kayak sporunu denemek için çok iyi bir fırsat olabilir.

1