İpucu

28 Aralık 2022

İster turistik ister iş gezisi olsun, seyahatlerinizde araç kiralamanın birçok faydası var. Konforlu bir seyahatin yanı sıra zamandan tasarruf ve hareket özgürlüğü sağlayan kiralık araçlar, ulaşım maliyetlerinizi de önemli ölçüde düşürebilir. Elbette öncesinde iyi bir araştırma ve doğru seçim yapmak şart. Peki bunu nasıl yapacağız? 

Seyahatlerinizde araç kiralama ile ilgili kafanızda soru işaretleriniz varsa, hadi bunları hep birlikte gidermeye çalışalım.

arac 2

Konforlu Bir Yolculuk Yapabilirsiniz

Seyahatlerinizde araç kiralamak size konforlu bir yolculuk deneyimi yaşatacağı için oldukça mantıklı bir seçenek olarak karşınıza çıkıyor. Ayrıyeten şunu belirtmeliyiz ki seyahat konforunuz evden itibaren başlar. Seyahatiniz için yanınıza aldığınız bavullarınızda tutun özel eşyalarınızı bir yerden bir yere taşımak, indirip kaldırmak zorunluluğunda olmadan gideceğiniz yere kadar güven içinde olması neredeyse herkesin önceliği arasında yer alıyor.

Diğer insanlarla aynı otobüste yolculuk yapmak zorunda kalmamak her açıdan size bireysel konfor alanı açacaktır. Tüm bunların yanında araç kiralamak, hijyenik ve güvenli bir yolculuk yapmanıza vesile olur. Gittiğiniz yerlerde dilediğiniz şekilde alışveriş yapabilir, aldıklarınızı hiç yorulmadan, eşyalarınız hiçbir şekilde zarar görmeden aracınızla birlikte evinize kadar getirmiş olursunuz.

Grup Seyahatlerinde Ekonomik Bir Şekilde Seyahat Edebilirsiniz

Sıra geldi bir diğer maddeye. Grup seyahatlerinde ekonomik bir şekilde seyahat edebileceğinizi biliyor muydunuz? Eğer seyahatiniz birden fazla kişiyi kapsıyorsa araç kiralamak yol masraflarınızı önemli ölçüde azaltacaktır. Bu noktada özellikle kısa mesafeli şehirlerarası seyahatlerde kişi sayısına göre otobüsten çok daha ekonomik bir yol izleyebilirsiniz. Tüm bunların dışında gittiğiniz yerde taksi parası ödemek ya da toplu taşıma araçlarıyla gezmek zorunda kalmadan rahat bir yolculuk yapabilirsiniz. Bu noktada özellikle bayram, düğün gibi özel durumlarda kısa mesafeli şehirlerarası yolculuklarda yaşayabileceğiniz her türlü olumsuzlukları ve maliyeti önemli ölçüde azaltır.

Ayrıyeten bütün bunların yanı sıra gidilecek yerin otobüs hareket saatleri, otogara gitmek, vardıktan hemen sonra otogardan diğer ziyaret noktasına ulaşmaya çalışmak bireysel olarak konforsuz bir yolculuğun yanında düşünülenden çok daha pahalıya mal olabilir. Bu sebeple de özellikle kısa mesafeli yolcuklarda kişi başı otobüs aracılığıyla gidiş-dönüş maliyeti ile arabanın günlük kira maliyeti neredeyse aynı diyebiliriz. Bu tür durumlarda otobüs yolculuğu- araç kiralamak arasındaki maliyet karşılaştırılarak karar verirseniz kendiniz için en avantajlı seçeneği seçmiş olacaksınız.

araç kiralama

Zaman Tasarrufu Sağlayabilirsiniz

Seyahatleriniz esnasında araç kiralamak gezmek istediğiniz yerlerde size zaman tasarrufu sağlayacaktır. Yurt içi ya da yurt dışı seyahatlerinizde gitmeyi planladığınız yerler araçla uzun sürüyorsa uçak vasıtasıyla ilk ulaşımınızı sağladıktan hemen sonra aracınızı gittiğiniz yerde kiralayıp seyahatinizin kalanına aracınızla oldukça rahat bir şekilde devam edebilirsiniz. Özellikler tatil planlarınızda araç kiralamak size zaman tasarrufu sağlamasının dışında dilediğiniz zaman istediğiniz yerde mola verebilme, yeni yerler, lezzetler peşinde koşmanıza vesile olan bir seçenek olarak karşınıza çıkacaktır.

Grup Seyahatlerinde Özgür ve Keyifli Bir Yolculuk Yapabilirsiniz

Sevdiğiniz insanlarla birlikte tatile çıkıyorsanız araçla yola çıkmak seyahatinizin başından sonuna kadar her anınızın keyifle geçmesine vesile olacaktır. Bu sayede oldukça keyifli bir yolculukla seyahatinizi tam gaz gerçekleştirebileceksiniz. Mola zamanlarınızda nerede ne kadar zaman geçireceğinize tamamen karar verirsiniz. Ayrıyeten yetişmeniz gereken bir otobüs saati de olmaz. Tamamen kendinize göre bir plan yaparak konfor ve keyif dolu bir yolculuk geçirebilirsiniz.

 

İstediğiniz Araç Modelini Seçebilirsiniz

Araç kiralarken kullanım amacınıza uygun olan bir araç seçimini yapmanız, seyahatinizin sorunsuz gerçekleşmesine önemli ölçüde katkıda bulunur. Örneğin birkaç kişi tatile gidiyorsunuz fakat bagaj kapasitesi küçük olan bir araç tercih etmeniz durumunda bavullarınızın araca sığması konusunda oldukça büyük bir sorun yaşarsınız. Araç kiralama aşamasında fiyat odaklı olmaktan ziyade kullanım amacına uygunluğuna göre odaklanmanız sizin için en uygun seçenek olacaktır. Tüm bunların dışında küçük bir çocuğun da olduğu bir seyahatte bebek - çocuk koltuğunun da olmasına dikkat etmenizi söylemekte fayda var. Ekonomik sebeplerden dolayı istediğiniz araca sahip olamıyor olabilirsiniz. Fakat araç kiralayarak istediğiniz bir model aracın sürüş deneyimini yaşamanız da sizin elinizde!

Araç Sahibi Olmak mı Araç Kiralamak mı Daha Mantıklı?

Araç sahibi olmak her ne kadar keyifli bir durum olsa da araç kiralamanın araç sahibi olmanın önüne geçtiği birtakım durumlar bulunuyor. Bu noktada araç sahibi olsanız da seyahatlerinizde araç kiralamak daha avantajlı bir durum olabiliyor. Araç kiralamak size konfor, yakıt tüketimi, üst model seçeneklerinde satın almaktan çok daha fazla seçenek sunuyor. Tüm bunların yanında aracın sigortası, bakımı, vergileri, kaskosu gibi envai çeşit konularla uğraşmak zorunda kalmamak, seyahatlerde araç kiralamanın en büyük avantajlarından bir tanesi. Bu bağlamda uzun ya da kısa seyahatlerinize istinaden kendinize uygun bir araç kiralamanız, gerek bütçe gerek konfor açısından size fayda sağlayacaktır.

Öğrenci Pasaportu-0
Tips

Öğrenci Pasaportu Nasıl Çıkartılır?

Hala eğitim hayatı devam eden öğrencilerin başvurabileceği öğrenci pasaportu hakkında merak ettiğiniz her şeyi yazımızda bulabilirsiniz.

Devamını Oku
Termal Hotel-0
Kültür Seyahat

Bayram Tatili İçin Ekonomik Otel Seçenekleri

Hala tatil planlarını yapmamış olanlar, bu yazımız size özel. Sizin için sıkı bir araştırma yaptık ve en ekonomik konaklama seçeneklerini…

Devamını Oku
Geleceği Şekillendirenler - Elektrikli Araçlar
Teknoloji

Geleceği Şekillendirenler - Elektrikli Araçlar

Bir zamanlar bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz ve geleceğin teknolojileri arasında yer alan şeyler bir bir gerçek oluyor. Gelecek geliyor. Teknoloji…

Devamını Oku