Kültür Seyahat

20 Temmuz 2023

Hem Ege hem Marmara’ya kıyısı olan Balıkesir’de bulunan Ayvalık ilçesinde doğayla iç içe ve huzurlu bir kamp tatili yapmayı hiç düşündünüz mü? Düşündüyseniz de bu fikir ilk defa bu yazıyla aklınıza geldiyse de öğrendiğinize çok memnun olacağınız 7 kamp alanını sizin için tanıttık.

Özellikle yaz aylarında yoğun bir ilgi gören Ayvalık Balıkesir şehir merkezine yaklaşık 125 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Ayvalık kendi adıyla anılan adalarıyla da ünlü. Ada limanlarının ötesinde yer alan bu adalar ziyaretçileri doğal güzellikleriyle kendine çekiyor. Cunda Adası tatile gelenler arasında en popüler olan ada olarak geçiyor. Adanın tarihi dokusu, taş evleri ve sokaklarıyla tam bir yaz beldesi hissi yaşatıyor. Ada aynı zamanda lezzetli deniz ürünleri ve yöresel lezzetleriyle de ünlü. Şirin kafeleri, restoranları ve butik otelleriyle Cunda Adası romantik bir tatil veya huzurlu bir kaçış için tam ideal bir nokta.

Ayvalık-1

Ortunç Koyu

Öncelikle ulaşımdan bahsedelim. Ayvalık'ın merkezine yaklaşık olarak 30 kilometre uzaklıkta yer alan bölgeye toplu taşıma veya özel araçlarla ulaşabilirsiniz. Ziyaretçilere açık otopark alanları ve çevredeki tesislerde konaklama seçenekleri sunulmakta. Banyo-tuvalet ve duş gibi olanakları olan kamp alanında oturabileceğiniz kafeler, alış verişleriniz için market, büfe ve ücretsiz halk plajları de mevcut. 

Cennet Tepesi Kamp Alanı

Adının da hafiften çaktırdığı üzere gerçekten cennetten kopup gelmiş gibi olan bir kamp alanından bahsedelim biraz da. Ayvalık’ın tartışmasız en iç açıcı ve güzel yerlerinden biri olan Cennet Tepesi Kamp Alanı aynı zamanda şehir merkezine de oldukça yakın, yani ihtiyacınız olan her şeyi kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Ayvalık-2

Şeytan Sofrası Kamp Alanı

Cennet Tepesi’nin hemen ardından Şeytan Sofrası ile devam edelim. Ayvalık'ın büyüleyici manzarasıyla ünlü bir noktası olan Şeytan Sofrası Kamp Alanı Ayvalık ilçe merkezinin 8 km güneyinde yer alan tepelerden oluşuyor. Etkileyici kayalık formasyonlarıyla dikkat çeken bu konum sayesinde Şeytan Sofrası'ndan Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın büyüleyici manzarasını gözlemlemek mümkün. Özellikle gün batımında buradan seyredilen manzara mükemmel oluyor.

Şeytan Sofrası'nın hikayesi ise oldukça ilginç. Bu noktada üzerinde Şeytan'ın ayak izi olduğuna inanılan bir çukur bulunuyor. Halk arasında insanların çukura para atarak dilek dilediği söylenmekte ancak gerçekte Şeytan Sofrası eski bir lav birikintisi ve çukurun Şeytan'ın ayak izi olduğuna dair inançlar efsanelerden kaynaklanmakta. Bu efsanevi hikaye bölgenin mistik ve gizemli atmosferini daha da artırıyor ancak aslında en etkileyici şey karşılaşılan manzaradır. Ayvalık Adaları ve Midilli Adası'nın manzarası benzersiz güzelliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor.

Sırada ücretli kamp alanları var. Ücret gerektirmesi ilk bakışta anlamsız gelse de ödediğiniz paraya değecek bir kalitede hizmet alacağınızdan şüpheniz olmasın. Ayrıca Ayvalık kampçılar için öyle çok seçenek sunuyor ki kendi bütçenize uygun bir alan bulamamanız bir seçenek bile değil!

Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Geniş, temiz ve göz alıcı plajlarıyla nam salmış, Ayvalık merkezine mesafesi 10 kilometre olan Sarımsaklı Tabiat Parkı Kamp Alanı hem ücretli hem de ücretsiz kamp yeri seçeneklerine sahip. Kampçılar ister ücretsiz bölgelerde çadırlarını kurabiliyor isterlerse ücretli tesislerden hazır çadır, karavan veya bungalov ev kiralayabiliyor. Bu kamp alanında da diğerlerinde olduğu gibi elektrik, internet, temiz tuvalet ve duş gibi imkanlara kolayca erişebiliyorsunuz. Ayrıca yemek için yakında bulunan restoran ve kafelere de uğrayabilirsiniz. Ücretli bir kamp olduğunu belirtmiştir. Kamp ücretleri öğrenci ve yetişkin tarifelerine göre değişiklik gösterebiliyor. Gitmeden önce güncel fiyatları öğrenmek adına sitelerini kontrol edebilir veya işletmeye telefon üzerinden ulaşabilirsiniz.

Ayvalık-3

Murat Reis Çamlık Camping

Erdek ilçesinde bulunan kamp alanı aynı zamanda etrafı doğal güzelliklerle çevreli turistik de bir alan. Temizliği, manzarası ve düzeniyle kamp deneyiminizi katlayarak güzelleştirecek Murat Reis Çamlık Camping’de konaklayanlar için buzdolabı hizmeti sağlanmakta. Temiz ve düzenli duş alanları kampçıların kullanımına sunulur. Kampçılar için mangal alanları mevcut. Ayrıca internet, sıcak su ve otopark gibi hizmetler de mevcut.

Doyran Kamp Alanı

Ege Denizi’nin beraberinde getirdiği zeytinlikler, mis kokulu çiçekler ve menevişlenen turkuaz suyuyla kampçılara bir kamp deneyiminden daha fazlasını vadeden bir kamp alanı Doyran Kamp Alanı. Aynı zamanda Ege Bölgesi'nin tarihi ve turistik yerlerine de yakın olan bu alan sayesinde kamp tatilini kültürel bir tatile çevirmek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir fırsat. Assos Antik Kenti, Bergama Antik Kenti, Troia Antik Kenti gibi tarihi mekanları ziyaret edebilir ve plajlarda denize girebilirsiniz. Doyran Kamp Alanı Ayvalık'ın doğal ve tarihi güzelliklerini keşfetmek isteyenlere unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor.

Ayvalık-4

Körfez Kamping

Listemizde Ayvalık merkeze en yakın kamp alanı burası. Sadece 15 dakikalık yürüme mesafesinde olan kamp alanı ağaçlık çevresi ve temiz ve titiz çalışan işletmesiyle de kampçılara kaliteli bir hizmet veriyor. Hemen deniz kenarında olan kamp alanı tesis içinde tüm imkanlara erişime de elverişli.

19 Mayıs Ayvalık-0
Kültür Seyahat

19 Mayıs İçin Tatil Önerileri

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala, kendine küçük bir tatil armağan etmek isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyenler…

Devamını Oku
19 Mayıs Ayvalık-0
Kültür Seyahat

19 Mayıs İçin Tatil Önerileri

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'na sayılı günler kala, kendine küçük bir tatil armağan etmek isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyenler…

Devamını Oku
Ayvalık-0
Kültür Seyahat

Ayvalık'ın En Güzel Kamp Alanları

Hem Ege hem Marmara’ya kıyısı olan Balıkesir’de bulunan Ayvalık ilçesinde doğayla iç içe ve huzurlu bir kamp tatili yapmayı hiç düşündünüz mü?

Devamını Oku