Kültür Seyahat

1 Kasım 2023

13-17 Kasım 2023 tarihleri arasında okullar ara tatile giriyor. Bu uzun sayılabilecek tatilde çocuklarınızla birlikte keşfedebileceğiniz birbirinden renkli rotaları öğrenmek ister misiniz?

Sonbaharın en keyifli dönemlerini yaşadığımız şu günlerde aileler ara tatilde nereye gideceklerini düşünmeye başladılar. Yaprakların döküldüğü, her yerin sarı kahverengi yağlı tabloya dönüştüğü bu büyülü zamanda bizler de sizler için bir rota oluşturmak istedik. Eğer hala ara tatilde nereye gitmek istediğinize karar vermediyseniz listemize göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Abant Gölü Tabiat Parkı

Sonbaharın bir resmi olsaydı hiç şüphesiz Abant’tan bir kare olurdu. Abant huzurlu, sakin, doğayla iç içe tatil yapmak isteyenler için oldukça ideal. Özellikle sonbahar fotoğrafları çekmek istiyorsanız Bolu Abant tam sizin yeriniz. Abant’ta konaklamak da oldukça rahat. Çünkü Abant Gölü çevresinde ve yakın bölgelerinde uygun pansiyon ve oteller bulunuyor. Buralarda bütçenize uygun bir konaklama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. Elbette Bolu’da sadece Abant Gölü Milli Parkı yok. Mutlaka görmenizi önerdiğimiz Akkaya, Yedigöller ve Mudurnu’yu da mutlaka listenize eklemelisiniz. 

Abant Gölü

Eskişehir

Eğer hayatınızda hiç Eskişehir’i görmemişseniz bu sizin için büyük bir fırsat olabilir. Bilindiği gibi Eskişehir pek çok büyük şehre yakın bir konumda. Bu sebeple merkezi bir noktada olduğunu söylemek mümkün. Eskişehir hem modern hem de geleneksel çizgiyi en iyi şekilde harmanlayan şehirlerimizden bir tanesi. Eskişehir öyle bir şehir ki hem küçüklere hem yetişkinlere özel pek çok aktivite imkânı sunuyor. Çocuklar için Masal Şatosu, Balmumu Müzesi mutlaka görülmeli. Ayrıca tarihi Odunpazarı evleri de görülmeye değer. Daha önce Eskişehir’i hiç görmediyseniz sonbaharın en güzel zamanlarını burada geçirmek isteyebilirsiniz. 

Eskişehir

Maşukiye Hobbit Evleri

Kocaeli, Kartepe’de yer alan ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkına sahip olan Maşukiye özellikle yakın il ya da ilçelerde oturanlar için büyük fırsat. Doğayla sizi baş başa bırakacak olan bu harika parkta hem küçükler eğlenceli vakit geçiriyor hem de yetişkinler pek çok aktiviteye dahil olabiliyor. Özellikle Maşukiye Hobbit evleri yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Fantastik sinemanın en görkemli örneklerinden Yüzüklerin Efendisi’ne konu olan bu benzer prototip evleri mutlaka görmelisiniz. Burada bol bol fotoğraf çekip anı biriktirebilirsiniz. 

Pamukkale

Büyülü güzellikteki Pamukkale travertenleri her yıl yabancı turistler ziyaret akınına uğruyor. Bembeyaz travertenleri ile ilgi çeken Pamukkale hem çocukların hem de yetişkinlerin oldukça keyifli zaman geçirebileceği bir yer. Pamukkale’de birkaç gün kalmak isterseniz çevrede küçüklü büyüklü pek çok konaklama seçeneği bulunuyor. Ayrıca Pamukkale’ye gelmişken Ulubey kanyonundaki cam seyir terasından kusursuz manzarayı izleme şansınızı da değerlendirmelisiniz. 

Pamukkale

Antalya

Antalya yaz kış fark etmeksizin her daim turistlerin gözdesi bir şehir. Sadece merkezi değil çevresindeki tatil beldeleri de büyük ilgi görüyor. Antalya’ya gitmeye karar verirseniz Belek’te hizmet veren The Land of Legends’i mutlaka ziyaret etmenizi öneriyoruz. Burası sadece çocukların eğlenebileceği bir eğlence parkı değil, aynı zamanda yetişkinlerin de pek çok aktiviteye katılabileceği bir ortam. The Land of Legends Tema Parkı içerisinde eğlenceli karakterler, oyunlar, yürüyüş alanları, yemek alanları bulunuyor. Hem sonbaharda bir Akdeniz havası alalım hem de çocuklarla biraz eğlenceli vakit geçirelim derseniz Antalya sonbahar için en doğru rotalardan bir tanesi.

Sapanca Gölü

Sonbaharda özellikle manzarasıyla görenleri büyüleyen Sapanca Gölü, ara tatilde çocuklarınızla ya da arkadaşlarınızla gidebileceğiniz en doğru rotalardan bir tanesi. En doğru rota diyoruz çünkü burada sonbaharın renkleri bir başka. Göl çevresinde gezmek, fotoğraflar çekmek, sarı yapraklarla kuşatılmış yolların tadını çıkarmak isteyebilirsiniz. Sapanca Gölü ülkemizin en özel göllerinden bir tanesidir. Sapanca da özellikle Kocaeli, İstanbul hattında bulunan kişiler için oldukça merkezi bir yerde. Değerlendirmek isteyebilirsiniz. 

Sapanca

Polonezköy 

İstanbul’dan ayrılmayayım ama doğa ile baş başa, sakin, huzurlu bir yerler bulayım diyorsanız Polonezköy-Şile ve Ağva hattı sizin için ideal olacaktır. Polonezköy hem doğa ile baş başa kalıp yeşillikler içerisinde yürüyüşler yapmak hem de ailenizle beraber piknik yapıp güzel vakit geçirmek için son derece elverişli bir yer. Sabahtan yola çıktığınızda Polonezköy’de güzel bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. İstanbulluların olduğu kadar çevre illerden gelen turistlerin de favori yerlerinden olan Polonezköy sonbahar rotası olarak oldukça fazla şey vadediyor. 

Kapadokya

Peribacaları ile ünlü Kapadokya ara tatil için en keyifli rotalardan bir tanesi. Şahane peribacalarında fotoğraf çektirmek, gökyüzünde süzülen rengarenk balonların görsel şovunu izlemek isterseniz hiç düşünmeden ara tatil planınızı Kapadokya olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Kapadokya’nın büyüleyici yer altı şehirlerinde hem çocuklar hem de yetişkinler hafızalardan çıkmayacak bir macera yaşayabiliyor. Tarihi ve kültürel mirasları ile de önemli bir yer olan Kapadokya özellikle daha önce hiç görmediyseniz ıskalamamanız gereken bir rota. 

Kapadokya

İznik Gölü 

Sonbaharda unutulmaz bir Bursa macerasına çıkmak isterseniz İznik Gölü sizleri bekliyor. İznik Gölü öyle bir yer ki aynı zamanda Uludağ’ı ve Cumalıkız Köyü gibi turistlerin çok ilgi gösterdiği yerleri de gezebilirsiniz. İznik merkezde mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılar bulunuyor. Bunlar arasında Ayasofya Cami, Süleyman Paşa Medresesi, II. Murad Hamamı, İznik Müzesi, Roma Hamamı gibi önemli tarihi miraslar bulunuyor. Hem Uludağ’ın zirvesine çıkmak hem de İznik’i keşfetmek için bir taşla iki kuş vuracağınız bu sonbahar rotasını ıskalamayın. 
 

Ramazan-0
Tips

Sağlıklı Bir Ramazan Geçirmeniz İçin Öneriler

On bir ayın sultanı Ramazan geldi. Peki, bu kutsal ve mübarek ayda oruç ve sahur zamanlarında neler yemeli, nasıl beslenmeli, ne tür spor yapmalı,…

Devamını Oku
Anneler Günü-0
Kültür Seyahat

Anneler Günü'ne Özel Gezi Planı

Gelin bu Anneler Günü’nde farklı bir şeyler yapın ve geçirdiğiniz güzel anlara yenilerini eklemek üzere onunla baş başa bir tatile çıkın. Bugünü çok…

Devamını Oku
Kütahya-0
Kültür Seyahat

Büyük Zaferin Son Durağı Dumlupınar’da Gezilecek Yerler

Kütahya ilimize bağlı olan Dumlupınar, Büyük Zaferimizin son durağı olarak akıllara kazınıp tarihteki yerini almayı başarmıştır. Gelin birlikte, bu…

Devamını Oku