İyi Yaşam

5 Mart 2023
Güncelleme Tarihi: 6 Mart 2023

Bir film sizi ne kadar uzağa götürebilir? Yunanistan'dan Toskana'ya, Amerika Birleşik Devletleri'nden Avustralya çöllerine kadar, sizi bir sonraki macera için heyecanlandırmanın yanı sıra anlatıları, yolları ve olay örgüsü arasında yolculuk ettirebilecek birçok uzun metrajlı film var. Seyahat etmenin konu edildiği bu filmler başlı başına güzelken bir de kadın başroller tarafından oynandığında size seyahat etmeniz yolunda ilham oluyorlar.

Kadın Gezginler Film (2)

Wild-Yaban (2014)

Reese Witherspoon tarafından canlandırılan Cheryl Strayed ABD'nin Meksika sınırından Kanada sınırına uzanan bir patikadan geçerek hayatına yeniden başlamaya karar veren kişisel dramların eziyetini çeken bir kadındır. Cheryl, yolculuğunda en kötü hayaletleriyle yüzleşir, zorluklarla birlikte büyür ve bize bu zorlukların üstesinden gelme konusunda birkaç ilham verici mesaj da bırakır. Bu film yalnızca seyahatten değil, aynı zamanda etrafımızdaki şeylere nasıl değer verdiğimizden veya sorunlar için bulduğumuz ve sonunda yalnızca daha fazla sorun getiren hatalı kaçışlardan da bahsediyor. Filmi izlerken flashback sahnelerinde gizlenen ayrıntılara dikkat ettiğinizden emin olun. Filmi izledikten sonra kitabını okumak bu deneyimi daha da heyecanlı kılacaktır.

Tracks – Çöldeki İzler (2013)

Burada Mia Wasikowska'nın canlandırdığı Robyn Davidson, 1997 yılının ortalarında gençliğinin baharındayken Hint Okyanusu'na varmak amacıyla Alice Springs'ten 2.700 km yürüyerek kendisini Avustralya taşrasında mütevazı bir düşünce yolculuğunda bulur. Bunları yaparken de yalnız değildir. Yanında National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan (Adam Driver), sadık köpeği ve dört de deve eşlik eder. Olay örgüsü bazen yaşanması zor senaryolardan, bazen de herhangi bir gezgine bir sırt çantası alıp dünyayı keşfetmeye ilham verecek manzaralardan geçiyor. Tracks seyahat etmenin gücünü, korkularımızla yüzleşmemizi ve yolumuzu nasıl bulacağımıza dair yardım etmeye çalışan ilham verici bir film.

Kadın Gezginler Film (3)

Under The Tuscan Sun- Kızgın Güneş (2003)

Audrey Wells'in yönettiği 2004 yapımı bu eski film İtalya'nın büyüleyici ve romantik Toskana bölgesindeki bir köy olan Cortona’da geçiyor. Hikâye, kocasından boşandıktan sonra dinlenmek ve üzerinde çalıştığı metni huzur içinde bitirebilmek için Toskana'da bir çiftlik satın alan Amerikalı yazar Frances Mayes'in gerçek olaylarına dayanıyor. Yenilenmenin zorlukları ve yeni bir tutkunun ortaya çıkışına ek olarak, film aynı zamanda şehrin iki tarafını da anlatıyor: biri bu dünyanın her köşesini daha derinden bilme arzusu ile yanan turistin gözünden, diğeri ise yaşadığı yerin klişelerini kırmak isteyen bir yerli. Hayatında büyük bir değişiklik yapan ve yeni bir kimlik arayan her kadın için mükemmel bir film.

Letters to Juliet- Aşk Mektupları (2010)

İtalya'dan daha romantik ve gizemli bir yer yok desek yeridir. Verona, Romeo ve Juliet'in masallarındaki o özel köşelerden biri. Sophie (Amanda Seyfried) ülke çapında yaptığı bir seyahatte şehri keşfetmeye karar verir ve bu çabasında Juliet'in evinin duvarında 50 yıl önce yazılmış bir aşk mektubu bulur. Bir peri masalı tutkusunu yeniden canlandırmak için karşı konulamaz bir arzuyla, mektubu yazan kadın Claire'e (Vanessa Redgrave) gerçek ruh eşini bulması için yardım etmeye karar verir. Verona ve onun şarap imalathaneleri, toprak yolları ve şık orta çağ malikâneleri boyunca tamamen korunmuş ve tabii ki tutkulu bir aşk hikâyesiyle dolu ilham verici bir yolculuk bu filmle sizi bekliyor.

Kadın Gezginler Film (4)

Last Holiday- Hayatımın Tatili (2006)

Georgia rolündeki Queen Latifah, ölümcül bir hastalığa sahip olduğunu keşfettiğinde, gerçekliğin şoku onun sefil hayatını geride bırakmasına ve hala zaman varken üzüntüyle yoğun ve unutulmaz anlar yaşamasına neden olur. Georgia’nın hayatının en güzel haftalarını geçirmek için İsviçre Alpleri’ni seçmesine neden olan şey kayak pistleri, masaj odaları, seçkin akşam yemekleri ve galalardır. Bu film herkesi seyahat etmeye ve fırsat buldukça her saniyenin tadını çıkarmaya iten bir olay örgüsü sunuyor.

Eat, Pray, Love- Ye, Dua Et, Sev (2010)

Temelinde ilham verici bir kitap bulunan bu klasik, her şeyi bırakıp dünyaya açılmayı anlatıyor. Julia Roberts, krizdeki bir iş kadını olan Elizabeth Gilbert rolünde İtalya'nın manzaralarını ve yemeklerini keşfediyor, Hindistan'ın aşramlarında dua ediyor ve Bali'de bir aşk hikâyesi yaşıyor ve bu duyguları biraz da olsa deneyimleyebilmemiz için bizi de buralara ışınlıyor.

Kadın Gezginler Film (5)

Queen- Kraliçe (2013)

Aktris Kangana Ranaut, Lisa Haydon rolünde genç bir Hintli kadının rolünü ve tüm klişelerini canlandırıyor: her zaman ideal 'Rajkumar'ıyla evlenmeyi hayal etmiş utangaç ve dingin birini. Ancak nişanlısı tarafından terk edilip balayı gezisi için Paris ve Amsterdam'a tek başına gitmeye karar verdiğinde her şey değişiyor ve kendisini büyük bir korkuyla ama değişmek için büyük de bir istekle batı dünyasını keşfedecek yeni, kendine güvenen ve güçlü bir kadınla karşı karşıya bırakıyor.

Juanita (2018)

Üç yetişkin çocuğa sahip orta yaşlı bir kadın olan Juanita (Alfre Woodard), hayatında bir değişikliğe ihtiyacı olduğunu ve kendini daha iyi anlamak ve rahatlamak için tek başına yola çıkmaktan daha iyi bir şey olmadığını fark eder. Juanita'nın hayatın bu aşamasında düşünmek, kendini yeniden keşfetmek ve yeni anlamlar aramak için Ohio'dan Montana'ya ki burası haritada bulabileceği en uzak şehir, uzun bir otobüs yolculuğu yapar. Juanita olması gerektiği gibi keşif ve macera dolu bir yolculuk filmi.

Kadın Gezginler Film (1)

Thelma & Louise- Thelma ve Louise (1991)

Thelma ve Louise genç bir ev hanımı olan Geena Davis'in canlandırdığı Thelma ile Susan Sarandon'ın canlandırdığı 40 yaşındaki garson Louise Sawyer'ın 90'lı yıllarda ağırlıklı olarak kadın seyirciler tarafından izlenen ve başarılı şekilde bu karakterlerin dostluklarını anlatan bir film. Tekdüze hayattan bıkan, birbirlerinden oldukça farklı olan bu kadınlar kendilerini yollara atarlar. Bunca kahkaha, öğrenme ve derin düşünme arasında, aksiyon da eksik olamazdı. Bu ikili bir suça karıştıktan sonra kaçmaya çalışır. Sonuç olarak, Meksika'ya kaçarlar, ancak sonunda Amerikan polisi tarafından kovalanmaya başlarlar.

Bu kadınlar da gerçek hayattan: İlham Veren Öyküleriyle Dünyadan Kadın Gezginler

Ramazan-0
Tips

Sağlıklı Bir Ramazan Geçirmeniz İçin Öneriler

On bir ayın sultanı Ramazan geldi. Peki, bu kutsal ve mübarek ayda oruç ve sahur zamanlarında neler yemeli, nasıl beslenmeli, ne tür spor yapmalı,…

Devamını Oku
2024 konserleri-0
Kültür Seyahat

2024 Yılının Öne Çıkan Konserleri

2024, dünyaca ünlü pek çok grubu ve müzisyeni ülkemizdeki müzikseverlerle buluşturacak dolu dolu bir yıl olacağa benziyor. İşte 2024'ün sizin…

Devamını Oku
Hediyelik Eşya Fuarları-0
İyi Yaşam

Yılbaşına Sayılı Gün Kala: Şehir Şehir Hediyelik Eşya Fuarları

Yeni yılı sevdiklerinizle karşılarken, onlara yeni yıl temalı eğlenceli hediyelikler ve birbirinden orijinal eşyalar satın alabileceğiniz hediyelik…

Devamını Oku