İyi Yaşam

17 Ocak 2023

Son yıllarda oldukça revaçta bir olgu olan paylaşımlı ofislerden bahsedelim biraz da. Tek bir daire ya da tek bir kat kiralayıp bir ton masraf yapmak yerine, ihtiyacınız olan kadar yer kiralamak, kiraladığınız mekanların ortak alanlarından faydalanıp sadece kiranız kadar bütçe ayırmak ister miydiniz? Toplantı odalarından faydalanıp, son derece modern ve arkadaş canlısı atmosferlerde çalışmak isterseniz, Coworking yani çok paylaşımlı ofisler tam da size göre. Dilerseniz kiraladığınız ofislerde gönlünüzce çalışıp kurduğunuz iletişimler aracılığı ile işlerinizi ve hatta dostluklarınızı daha da ilerletebilirsiniz. Paylaşımlı ofis demek, geliştirilmiş iş ve dostluk atmosferi eşliğinde işiniz ile kurduğunuz sonsuz bağ demektir. İstanbul şehrinde gelin, bu muhteşem paylaşımlı ofislere bir göz atalım.

Paylaşımlı ofis-1

Workinton, İstanbul

İstanbul’un kalbinde yani Nişantaşı’nda bir ortak çalışma alanı ya da paylaşımlı ofis ile başlayalım. Workinton, neredeyse 200 kişi kapasiteli toplantı bölümü, güvenlik, temizlik gibi pek çok getirisi ile dikkat çekiyor. Oldukça merkezi konumu sayesinde Workinton sevenleri asla üzmeyen lokasyonu sayesinde, en şık ve en lüks mekanlara ve alışveriş yerlerine yürüme mesafesinde olup, kargo alma, sekreterlik, asistanlık gibi hizmetleri de sunarak müşterilerini mutlu etmeyi kendine bir amaç olarak sunuyor. Workinton, ortak çalışma alanı anlamında ve sunduğu hizmetler sonucunda adını, bu konuda popülerlik kazanmış noktalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Paylaşımlı çalışma alanı Workinton, kendi işini yapan ve remote çalışanların favorisi olmaya aday.

Kolektif House, İstanbul

Anadolu yakasında, insan ve düşlerine yaratıcılığına dair muhteşem bir paylaşımlı ofis. Öyle bir çalışma alanı ki çalıştıkça ve geliştikçe ilham veren ve birden fazla çözüme odaklanan bir alan olması ile de dikkat çekiyor. Bünyesinde bulunan sabit masa, hazır ofis ve süit gibi alternatifleri ile misafirlerini memnun etmeyi başaran Kolektif House, tanıtım ve etkinlikler için de kendine göre hazırladığı noktalarla misafirlerini memnun eden bir mekan. İstanbul’da Avrupa, Anadolu yakasında ve ülkemizin vazgeçilmezi İzmir’de bulunan noktaları ile Kolektif House, tam anlamıyla bir coworking area yani paylaşımlı ofise dair ne varsa burada. Ofis, ‘Geleceğin Çalışma Deneyimi’ sloganıyla hizmetini zirveye taşımayı başarıyor.

Paylaşımlı ofis-4

Workhaus, İstanbul

Muhteşem bir alt yapı, toplantı odaları, hazır ofisler, kahveleriniz ile tartışılmaz güzellikte bir ortak çalışma ortamına sahiptir Workhaus. Yüksek hızda sunulan interneti, kargo yönetimi, çay ve kahve ikramları, misafir karşılama hizmetleri ile sevilen Workhaus, aynı zamanda, Web tasarım ve grafik tasarım hizmeti gibi servislerden de hizmet sağlamaktadır. Üretken ve rahat bir çalışma ortamından keyif alan kişileri hedefleyen Workhaus, uzaktan çalışmanın ve freelance çalışmanın en anlamlı halini sunan noktalardan. İster sanal ofis olarak bu noktayı gösterin, isterseniz bizzat ofis tutun, hiç fark etmez, yeter ki bu güzelliğe şahit olun!

Impact Hub, İstanbul

Impact Hub, İstanbul çapında, 13 binden fazla girişimci, uzaktan çalışan, danışman, yatırımcı, sanatçı, yaratıcı, bu şehrin kalbinde yaratıcı atölyeler ve workshoplarla tanışma fırsatını yaratan nadide mekanlardan. Hem organizatörlerle hem de girişimcilerle birlikte sürdürülebilir bir toplum yaratmak isteyen İmpact Hub, ortak çalışma arkadaşları arayan ve  isteyen bir organizasyon dileyebiliriz. 2005 senesinde başlayan hareketle, daha iyi etki ile daha iyi çalışma tarzı yaratmak isteyen bir ortam ile misafirlerini selamlayan bir ortam yaratmış olan Impact Hub, aynı zamanda bünyesinde düzenlenen eğitim ve programlarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Global networke sahip olan Impact Hub, şimdilerde çok daha geniş bir iletişim ağına sahip olsa da söz konusu gerçekleşen uzaktan çalışma ve yaratıcı atölyelerde kendini bulmuştur. Şu anda devam eden programlar arasında Mercedez Benz Startup, Ewa Gıda ve Tarımda Değişim Yaratan Kadın Girişimci Programı, Abdi İbrahim Sağlıkta Sosyal İnovasyon Programı: Doz, Netflix Series Lab gibi önemli seriler bulunuyor.

Paylaşımlı ofis-5

CoBAC WorkSpace, İstanbul

Sessiz ve huzur dolu bir yer olan Cobac Çalışma Alanı, taze mi taze kahvesi, Haliç manzarası ile rooftop restoranda tartışmasız en güzel atmosferlerde birinde çalışmanın heyecanını misafirleri ile paylaşıyor. Kültür ve sanatı bir araya getirmiş olan bu mekanda, ister tek başınıza çalışın isterseniz iş arkadaşlarınızla keyifli toplantılar yapın. Her türlü işle alakalı ihtiyacınıza cevap verebilecek CoBAC WorkSpace, özel masa, ortak çalışma masaları yani paylaşımlı masa, sanal ofis, MeetBac yani toplantı odaları gibi alternatifler sunuyor. Ayrıca bu ortak paylaşımlı alanda, dilerseniz basın toplantıları, kokteyller, tanıtım etkinlikleri, terasta yemekler, tanışma toplantıları gibi birbirinden güzel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Sağlıklı atıştırmalıklar, hızlı internet, günlük temizlik, resepsiyon, sıcak ve soğuk içecek ikramları, 7/24 güvenlik, CoBAC teras gibi hizmetler, bu ortak paylaşım alanını seçen şanslı kişileri bekliyor olacak.

Son senelerde oldukça revaçta olan ortak çalışma alanları, gerek bütçe açısından gerekse sosyalleşme açısından, misafirlerini memnun eden noktalardır. Bünyelerinde barındırdıkları ikramlar, internet hizmetleri, toplantı alternatifleri ve etkinlikler sayesinde ziyaretçilerini memnun eden bu alanlar, ileride de sağlam birer ofis seçeneği olarak karşımıza çıkacaktır.  Öyle görünüyor ki gelecekte bu tür ortak ofis paylaşımlı yerler, daha da artmaya devam edecek.

5 Kitap Bir Yolculuk
İyi Yaşam

Seyahat Etmeyi Özleyenlere: Beş Kitap Bir Yolculuk

Her yolculuğun özel olduğu söylenir. Kimi zaman bulunduğumuz yerden uzaklaşmak için yolculuğa çıkarız kimi zaman da kendimizi bulmak için.…

Devamını Oku
Seyahat Etmeyi Sevenler için En iyi 10 Yol Şarkısı
İyi Yaşam

Seyahat Etmeyi Sevenler için En iyi 10 Yol Şarkısı

Kıyafetler valizlere yerleştirildi, biletler satın alındı ve rezervasyonlar tamamlandı. Şu an her şey gitmek için hazır gibi görünüyor. Peki ya yolda…

Devamını Oku
İstanbul'un Hamburgercileri (0).jpg
Yeme İçme

İstanbul’un En İyi Hamburgercileri

Fast food kültürüne yeni bir soluk getiren hamburgercilerin arasına her geçen gün bir yenisi eklenirken, hem lezzet hem de sunum olarak İstanbul…

Devamını Oku