Kültür Seyahat

9 Haziran 2022
Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2022

Türkiye’nin en güzel bölgelerinden biri olan Karadeniz, tertemiz havası, yemyeşil doğası, yaylaları, ormanları, masmavi hırçın denizi, tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile yılın her mevsimi yerli, yabancı binlerce turisti ağırlar. Her köşesi doğa harikası olan Karadeniz Bölgesi’nde Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz turları ziyaretçilere Karadeniz’in kültürünü, yöresel lezzetlerini, tarihi yapılarını, köklü tarihini ve bölgelerini yakından keşfetme ortamı sunar.

Karadeniz’i Turla Gezmek

Birçok şehirden uçakla veya yakınlık durumuna göre otobüsle çeşitli rotalarda Karadeniz turları düzenleniyor. Kalınacak yer, süre ve gezilecek yerlerin sayısına göre değişen fiyatlar ile aslında her bütçeye uygun bir gezi planlamak mümkün. Özellikle Kurban Bayramı için düşünüyorsanız, şimdiden rezervasyon yaptırmanız halinde 3 gece konaklamalı “Ekonomik Karadeniz Turu” programları başlığı altında kişi başı 1000 TL’nin altında ödeyerek turlar bulabiliyorsunuz. Genellikle grup olarak başvuruda bulunduğunuzda bu ücret daha da düşüyor. Turların geneline rehberlik hizmeti ve yarım pansiyon konaklama ve tam gün Batum turu da dahil. Üstelik birçok tur şirketi bu tatilinizi taksitlendirme imkanı da sunuyor.

Karadeniz’e gitmişken daha uzun kalayım, daha fazla yer gezeyim derseniz, dahil olmak istediğiniz tura göre kişi başı ödeyeceğiniz ücret 5000 TL’ye kadar çıkıyor. Bu yüzden mutlaka görmek istediğiniz yerleri önceden belirleyerek size en uygun tatil fırsatını seçmeniz en mantıklısı. Bunun için aşağıda listelediğimiz önerilerimize bir göz atmanızda fayda var.

Trabzon

Yemyeşil doğası, tarihi yapıları ve eşsiz doğal güzellikleri ile görenleri kendine hayran bırakan Trabzon, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük ikinci şehri. 4000 yıllık bir geçmişe sahip Trabzon’da gezilecek yerler arasında yüzlerce doğal ve tarihi güzelliğe şahit olabilirsiniz.

Trabzon

Uzungöl, Trabzon Kalesi, Atatürk Köşkü, Sümela Manastırı, Vazelon Manastırı, Çal Mağarası, Trabzon Şehir Müzesi, Tarihi Bakırcılar Çarşısı görülmeye değer turistik yerler arasında bulunur. Gezginlerin uğrak noktası olan şehirde konaklama için genellikle oteller ve dağ evleri tercih edilir. Özellikle yüksek bölgelerde yer alan dağ evleri ekonomik olmasından dolayı daha fazla tercih edilir. Aynı zamanda sahil tarafında bulunan oteller konuklarına deniz manzaralı konaklama imkanı sunar.

Rize

Eski adıyla Lazistan olarak bilinen Rize, yemyeşil eşsiz doğası, yaylaları, dağları ile göz doldurur. Rize’de gezilecek yerler arasında ilk olarak içerisinde 9 köy ve 33 yayla bulunan Kaçkar Dağları Milli Parkı yer alır. Fırtına Deresi, Hemşin Deresi, Zile Kalesi, Şenyuva Köprüsü, Kaçkar Dağı Gölleri görülmeye değer diğer turistik yerlerdir.

Rize-Ayder

Dünyanın en güzel yaylalarına sahip Rize'de muhteşem doğasıyla huzurlu bir atmosfere sahip Anzer Yaylası ve milli park statüsüne sahip Ayder Yaylası görülmesi gereken turistik bölgeler arasında bulunur. Huzurlu hissedeceğiniz bu yaylalarda doğa yürüyüşleri yapabilir, şahane fotoğraflar yakalayabilirsiniz. Doğa ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler başta Ayder Yaylası olmak üzere diğer yaylalarda bulunan ahşap yayla evlerinde konaklama yapabilir. Bununla birlikte sahil şeridinde çeşitli konaklama tesisleri bulunur.

Artvin

Karadeniz’in en turistik şehirlerinden biri olan Artvin tertemiz havası, yemyeşil doğası ve bakir kalmış doğal güzellikleri ile dikkat çeker. Yılın her mevsimi ziyaret edebileceğiniz şehirde Çoruh Nehri’nin doğal oluşumu olan vadi ve kanyonları gezebilir, trekking veya rafting yapabilirsiniz.

Artvin_0.jpg

Doğaseverlerin ilgi odağı olan Artvin'in gezilecek turistik yerleri arasında Atakule, Kafkasör Yaylası, Cehennem Deresi Kanyonu, Şavşat Karagöl, Maral Şelalesi, Dolishane Kilisesi bulunur. Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Artvin’de her bütçeye uygun konaklama tesisleri yer alır. Genellikle şehir merkezinde yer alan oteller tercih edildiği gibi doğal güzelliklere yakın olan bölgelerden bulunan dağ evleri sık sık tercih edilir.

Samsun

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehirlerinden biri olan Samsun, aynı zamanda bir liman kentidir. Tarihi yapıları, yemyeşil ormanları, eşsiz doğal güzellikleri ve kum plajları ile dikkat çeken Samsun, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal’in Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk ayak bastığı şehir olarak Cumhuriyet tarihinde önemli bir yere sahiptir.

Samsun’da gezilecek yerler arasında Kunduz Dağları, Kızılırmak, Yeşilırmak, Terme Çayı, Ladik Gölü, Uzungöl ırmakları, Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, Atakum Sahili, Amisos Mezarları, İkiztepe Ören Yeri, Bafra Asarkale ve Kaya Mezarları, Onur Anıtı yer alır. Ayrıca, Karadeniz Bölgesi’nin tek opera ve bale sahnesi olan Samsun Devlet Opera ve Balesi ve Devlet Tiyatroları Samsun Sahnesi burada bulunur.

Samsun Şahinkaya

Boyu 8 buçuk metre olan devasa ve büyüleyici Samsun Atatürk Anıtı şehrin önemli simgeleri arasında yer alır. Samsun’da konaklama yapabileceğiniz pek çok konaklama tesisi yer alır. Genellikle yaz aylarında kıyı kesimlerde yer alan oteller tercih edilir.

Ordu

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Ordu, Karadeniz Bölgesi’nin popüler turistik şehirlerinden biri olarak yer alır. Ordu’nun doğal güzelliklerini yansıtan yerler arasında Boztepe ve Çambaşı Yaylası’na teleferikler çıkarak şehrin muhteşem manzarasına şahit olabilirsiniz.

Karaoluk Şelalesi, Sarpdere Köprüsü, Perşembe Yaylası, Ulugöl Tabiat Parkı, Çamaş Kanyonu, Taşbaşı Kilisesi, Ünye Müze Evi ve Kurul Kalesi Yerleşkesi, Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi gezebileceğiniz diğer yerler arasında bulunur. Ordu’da konaklama olarak beş yıldızlı ve lüks otellerin yanı sıra ekonomik açıdan uygun pansiyonlar yer alır.

Giresun

Tarihi zenginliği ile dikkat çeken Giresun, Karadeniz’in popüler turistik yerleri arasında bulunur. En kaliteli fındığın yetiştirildiği yer olan Giresun, yeşil ve mavinin bir arada olduğu şehir olarak dikkat çeker. Tarihi yapıları ve doğal güzellikleri ile yerli, yabancı turistlerin uğrak noktası arasında yer alır.

Giresun.jpg

Giresun’da gezilecek yerleri arasında Giresun Kalesi, Kulakkaya Yaylası, Künbet Yaylası, Kuzalan Şelalesi ve Meryem Ana Manastırı bulunur. Giresun’da konaklama tesisleri daha çok sahil kesiminde ve şehir merkezinde yer alır. Modern otellerin ön plana çıktığı şehirde dağ ve orman evler sık sık tercih edilir

Karadeniz-0
Kültür Seyahat

Uygun Fiyatlı Karadeniz Turu Önerileri

Denizi hırçın, havası tertemiz, doğal güzellikleri göz alıcı Karadeniz, özellikle yaz aylarında vaat ettiği serinlikle de oldukça davetkar. Eğer bir…

Devamını Oku
Karadeniz-0
Kültür Seyahat

Uygun Fiyatlı Karadeniz Turu Önerileri

Denizi hırçın, havası tertemiz, doğal güzellikleri göz alıcı Karadeniz, özellikle yaz aylarında vaat ettiği serinlikle de oldukça davetkar. Eğer bir…

Devamını Oku
Yason Kilisesi
Kültür Seyahat

Altın Post'un İzinde: Yason Burnu

Sakin şehir unvanına sahip Perşembe ilçesinde bulunan Yason Burnu, gerek doğal güzelliği gerekse mitolojik tarihi hikayesi ile meraklı yerli ve…

Devamını Oku