Kültür Seyahat

30 Temmuz 2020
Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022

Normalleşme sürecine girdiğimiz dönemlerde havalimanları uçuşlara yavaş yavaş izin vermeye başladı. Türkiye’nin incisi İzmir’e yolculuk yapmak isteyen yolcular için yeni alınan önlemleri derledik. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın aldığı tedbirleri öğrenip daha bilinçli olmanız adına bu önlemleri gitmeden önce bilmeniz sizler için faydalı olacaktır. 

1- Hareket Haritası

Havalimanı içerisinde, yolcuların ve çalışanların hareketlerini izleniyor ve yoğunluğa göre bir yoğunluk haritası hazırlanıyor. Bu harita sayesinde kalabalık mekânlar daha güzel kontrol altına alınabiliyor.

2- Havalimanına Giriş

Adnan Menderes Havalimanı’na girişte sosyal mesafe kuralına uymanız için yönlendirmeler bulunmakta, maskesiz yolcu içeri alınmamakta ve girişte termal kameralar ile vücut ısınız kontrol edilmektedir. Belirtilen sıcaklığın üstünde olmanız durumunda havalimanına girişinize izin verilmeyecektir.

3- Maske ve Sosyal Mesafe Kuralı 

Havalimanına geleceğiniz araç dâhil olmak üzere, havalimanı ve uçuşunuzda maske takma zorunluluğu bulunuyor. Eğer maskeniz yoksa havalimanı girişinize de izin verilmiyor. Havalimanına girerken ve girdikten sonra ise sosyal mesafe kuralına uymanız bir zorunluluk haline getirilmiş. Sizlere sürekli bu kuralları hatırlatmak, kurallara uymanızı belirtmeniz için havalimanı içlerine birçok uyarı işareti konumlandırılmış. 

4- Hijyen ve Temizlik

Havalimanında temizlik ve dezenfektasyon artıldı. Temizlik görevlileri her bir alanı özellikle en çok temas edilen yerleri özenle ve sık sık temizliyor. Ayrıca, Adnan Menderes Havalimanı içinde yolcuların bulunduğu her bir bölgede el dezenfektanları mevcut bulunuyor.

5- Online İşlemler

İzmir Adnan Menderes Havalimanı içerisinde check-in işlemlerinizi görevliler aracılığı ile yapabiliyorsunuz,  fakat bu işlemleri online olarak telefonunuzdan yapmanız hem sizler için hem zamandan kazanç hem de daha güvenli bir yol olacaktır. 

6- Yolcu Karşılama

Havalimanı içinde yoğunluk oluşturmamak için sadece yolcular ve çalışanlar girebilmekte. Bu yüzden, eğer misafirinizi karşılamak veya yolcu etmek istiyorsanız otoparkta ya da dışarıda beklemeniz gerekecektir.

7-Yeme-İçme

Bütün yeme-içme alanları mesafe kuralına uygun bir biçimde düzenlenmiştir. Mekanlara girerken maske takma zorunluluğu bulunmaktadır. Yeme-içme alanları, mutfak ve depo düzenli olarak temizlenmektedir. Ödemelerinizi ise temassız kartınız ile yapmanızı önerdiğimizi belirtelim. 

izmir kahvaltı-0
Yeme İçme

İzmir'in En İyi Kahvaltıcıları

Kahvaltının mutlulukla kesinlikle bir ilgisi var, hele ki o kahvaltı İzmir'de yapılıyorsa. Hafta sonunuzu değerlendirmeniz için, İzmir'in…

Devamını Oku
Urla-0
Kültür Seyahat

Kıyıda Köşede Kalmış Bir Tatil Beldesi: Urla

Ege Bölgesi’nin neredeyse en sakin, en huzurlu ama bir o kadar da tarihi ve keşfedilecek yerlerle dolu olan tatil beldesi Urla’da birbirinden güzel…

Devamını Oku
Urla-0
Kültür Seyahat

Kıyıda Köşede Kalmış Bir Tatil Beldesi: Urla

Ege Bölgesi’nin neredeyse en sakin, en huzurlu ama bir o kadar da tarihi ve keşfedilecek yerlerle dolu olan tatil beldesi Urla’da birbirinden güzel…

Devamını Oku