İyi Yaşam

2 Aralık 2023
Güncelleme Tarihi: 6 Aralık 2023

Kış mevsimine resmi olarak giriş yaptığımız ve yılbaşına yaklaştığımız Aralık ayı birbirinden keyifli etkinliklere ev sahipliği yapıyor. 

İstanbul, her ay olduğu gibi Aralık ayında da adeta bir kültür ve sanat şölenine ev sahipliği yaptığı pek çok etkinlikle sizleri karşılıyor. 

Yılın son ayında, şehrin nabzını tutan keyifli etkinlikler içerisinde sergilerden müzelere, müzikallerden tiyatroya ve konserlere kadar pek çok aktiviteyi keşfedebilirsiniz. Unutulmaz anlar yaşayacağınız konseptlerle dolu Aralık ayı İstanbul kültür sanat rehberini sizler için derledik. 

Aralık kültür sanat-1

Aralık Ayı Tiyatro Etkinlikleri 

Doğu Ekspresinde Cinayet

İstanbul'un tarih kokan Pera Palas'ında doğan efsanevi bir hikaye, şimdi tiyatro sahnelerinde can buluyor. Agatha Christie'nin kaleminden dökülen, onlarca dile çevrilen ve sinemaya uyarlanan Doğu Ekspresinde Cinayet, Türkiye'de ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor. 

Hercule Poirot karakterini canlandıran Atilla Şendil'in ete kemiğe büründüğü bu gösteride, İstanbul'dan yola çıkan Doğu Ekspresi'nde gizemli bir cinayetin perde arkasına tanıklık edeceksiniz. Cinayeti çözmek için Poirot'un karşısında sıradan gibi görünen yolcular, aslında derin sırlarla dolu. Trenin kara saplandığı bir dağ başında, Poirot zamana karşı yarışırken, seyirciler de merakla katilin kimliğini çözmeye çalışacak. Bu eşsiz tiyatro deneyimi, 1933 yılında İstanbul'da başlayan bir serüveni tiyatroseverlere taşıyacak.

Tarih: 2 Aralık, 20:30 

Yer: Fişekhane Ana Sahne

Bilet: Biletinial

Timsah Ateşi 

Başarılı oyuncular Funda Eryiğit, Hazar Ergüçlü ve Hidayet Erdinç'in başrollerini paylaştığı "Timsah Ateşi," iki zıt kutupta yaşayan kız kardeşin babalarıyla olan karmaşık ilişkisini merkeze alıyor. 

Yönetmenliğini Mehmet Ergen'in üstlendiği bu oyun, 2019'da Edinburgh Fringe Tiyatro Festivali'nde en iyi oyunlar arasında yer alarak dikkat çekti. 1989 yılında Kuzey İrlanda'da geçen hikaye, sevgisiz bir evde kötürüm bir baba ile hapiste olan asi kız Fianna ve dindar ablası Alannah'ın sürreal ve grotesk dünyasını izleyicilere aktarıyor.

Tarih: 15 Aralık, 20:30

Yer: AKM Tiyatro Salonu

Bilet: Biletix 

Saatleri Ayarlama Enstitüsü 

Ahmet Hamdi Tanpınar'ın eşsiz eseri "Saatleri Ayarlama Enstitüsü," Serkan Keskin'in muazzam oyunculuğuyla sinema ve tiyatro arasındaki sınırları ortadan kaldıran çağdaş bir uyarlamayla izleyicilerle buluşuyor. 

Serdar Biliş'in yönetmenliğinde sahneye taşınan oyun, Tuluğ Tırpan'ın özgün müzikleriyle destekleniyor, geleneksel ve modern arasında gidip gelen Doğu ve Batı'nın derin çatışmalarını etkileyici bir şekilde yansıtıyor. Başarılı oyuncu Serkan Keskin'in onlarca surete büründüğü bu oyunculuk şöleni, Tanpınar'ın ölümsüz eserini çağdaş bir perspektifle yeniden keşfetmenin heyecanını seyirciye sunuyor.

Tarih: 17 Aralık, 20:00

Yer: Zorlu PSM - Turkcell Sahnesi - İstanbul

Bilet: Passo 

Profesyonel

Sırp Yazar Kovaçevic'in kaleminden çıkan unutulmaz bir hikaye, "Profesyonel," Cem Emüler'in yönetmenliğinde sahneleniyor. 

Usta oyuncu Burak Sergen ve Yalçın Hafızoğlu'nun etkileyici performanslarıyla hayat bulan Profesyonel, emekli bir polis memurunun genç bir edebiyatçıyı hafıza dolu gerçeklerle yüzleştirdiği çarpıcı bir sahne sunuyor. Duşan Kovaçevic'in dünyaca ünlü eseri, BAM Yapım prodüksiyonuyla izleyicilere, Yugoslavya'daki büyük dönüşüm öncesi ve sonrasındaki toplumsal, politik yaşamı ironik bir üslupla aktarılıyor. 

Tarih: 26 Aralık, 20:30

Yer: Besa Sahne Cevahir A Salonu

Bilet: Biletinial 

Aralık kültür sanat-2

Aralık Ayı Konser Etkinlikleri 

Emir Can İğrek

“Nalan” “Dargın”, “Beyaz Skandalım” ve “Kor” gibi unutulmaz şarkılarıyla tanınan başarılı yorumcu Emir Can İğrek, muhteşem bir konserle hayranlarına unutulmaz bir gece vadediyor. 

Eğer siz de bu müzikal yolculuğuna katılmak ve Emir Can İğrek'in enerjisiyle dolu performansını deneyimlemek istiyorsanız, sizi aramızda görmek için sabırsızlanıyoruz!

Tarih: 15 Aralık, 22:00

Yer: Hayal Kahvesi Aqua Florya 

Bilet: Bubilet 

Melike Şahin 

13 Aralık Çarşamba akşamı, Atlantis Yapım organizasyonuyla gerçekleşecek olan bu keyifli etkinlikte, Türk müziğinin sevilen isimlerinden Melike Şahin, duygusal şarkıları ve enerjik performansıyla Volkswagen Arena sahnesini şenlendirecek. Bu unutulmaz gece, müzikseverlere Melike Şahin'in en sevilen şarkılarını canlı performansla sunma fırsatı tanıyacak. Volkswagen Arena'da gerçekleşecek bu özel konseri sakın kaçırmayın!

Tarih: 13 Aralık, 21:00

Yer: Volkswagen Arena

Bilet: Bubilet 

Anna Maria Jopek & CRR Caz Orkestrası - Yeni Yıl Konseri

Polonya'nın çağdaş müzik sahnesinin etkileyici temsilcisi Anna Maria Jopek, Nail Yavuzoğlu yönetimindeki CRR Caz Orkestrası ile muazzam bir buluşma için hazırlanıyor. İlk plağından bu yana düzenli olarak albüm çalışmalarını sürdüren, dünya çapında prestijli sahnelerde başarıyla performanslar sergileyen ve kariyeri boyunca ödüllerle taçlanan Jopek'in benzersiz sesi ve müziği, İstanbul'da bir kış akşamına ayrı bir atmosfer katacak. Bu özel konser, müzikseverlere unutulmaz bir deneyim sunmak için sabırsızlıkla bekleniyor.

Tarih: 29 Aralık, 20:00

Yer: CRR Konser Salonu İstanbul

Bilet: Biletix 

Evgeny Grinko

25 Aralık akşamı, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, yetenekli müzisyen Evgeny Grinko'nun eşsiz performansına ev sahipliği yapacak. Grinko'nun dokunaklı melodileri ve duygusal müziği, dinleyicilerle bütünleşecek, unutulmaz bir deneyim sunacak. Bu özel gece, sanatseverleri etkileyici bir müzik yolculuğuna davet ediyor, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde müthiş bir atmosferde buluşmak için sabırsızlıkla bekleniyor.

Tarih: 25 Aralık, 21:00

Yer: Zorlu PSM Turkcell Sahnesi

Bilet: Passo 

Aralık kültür sanat-3

Aralık Ayı Sergileri 

Medusa’nın Çığlığı

Yerebatan Sarnıcı'nda düzenlenen "Medusa'nın Çığlığı" performansı, sanatseverlere sarnıcın sularında, 65 kişilik gruplar halinde, 45 dakikalık bir deneyim sunacak. Başak Cankeş'in yönetimindeki etkinlik, Medusa'nın hikayesini suya dokunarak anlatan etkileyici bir giyilebilir sanat performansı olarak öne çıkıyor.

Tarih: 6 Aralık, 20:15, 21:45 

Yer: Yerebatan Sarnıcı

Bilet: Passo 

Ara Güler'in "Renkli Anadolu" Sergisi

Ara Güler Müzesi'nde sergilenen "Renkli Anadolu" sergisi, Anadolu'nun 1957-2003 dönemine ait renkli fotoğraflarıyla sanatseverleri geçmişin sokaklarına, yapılarına ve insanlarına götürüyor. Ara Güler'in objektifinden yansıyan bu eser, coğrafyanın zengin kültürlerini ve Güler'in topraklarına duyduğu bağlılığı anlamlı bir şekilde yansıtıyor.

Tarih: 7 Nisan 2024'e kadar

Yer: Ara Güler Müzesi

Bilet: Ücretsiz 

istanbulun en iyi 10 şarküterisi (0)
Yeme İçme

İstanbul'un En İyi 10 Şarküterisi

Birazdan tanıtacağımız şarküteriler, tam da müdavimi olmak isteyeceğiniz türden. O zaman hadi gelin İstanbul’un en iyi 10 şarküterisini daha yakından…

Devamını Oku
Haziran Etkinlik-0
Kültür Seyahat

İstanbul Haziran Etkinlik Rehberi

İstanbul, her ay olduğu gibi, yazın resmi başlangıcı olan haziran ayında da tiyatro, sinema, sergi, konser, atölye, festival, müzikal gibi kayıtsız…

Devamını Oku
Garipçe-00
Kültür Seyahat

İstanbul'un En Güzel Köyleri

İstanbul, dünya tarihine tanıklık etmiş önemli bir şehir olmasının yanı sıra doğal güzellikleriyle de ünlüdür. İstanbul'un etrafında, tarihi…

Devamını Oku