İyi Yaşam

2 Ocak 2023

İstanbul yeni seneyi yepyeni ve birbirinden keyifli aktiviteler ile karşılamaya hazırlanıyor. Soğuk havaya aldırmadan o konser senin, bu tiyatro benim gezeceğiniz, sanata, kültüre ve eğlenceye doyacağınız bir Ocak geçirmenizi dileriz. 

tiyatro-ocak

Tiyatro

Şahları da Vururlar

17 Ocak Salı günü saat 20.30’da Mall of İstanbul MOİ Sahne’de gerçekleştirilecek olan Ferhan Şensoy’un kaleme aldığı ‘’Şahları da Vururlar’’ oyunu, ustanın vefatının ardından izleyicileriyle buluşacak. Tarihi Ses Tiyatrosu perdelerini yeniden açarken, sahnelendiği 1980 senesinde büyük yankı uyandırmış olan bu müzikli güldürüyü ilk kez izleyecek olanlar, tam 42 yıl sonra bu şansa nail olacaklar. Tiyatro seven herkes bir isim benzerliği sonucu başı belaya giren Ömer Hayyam'ın etkileyici öyküsünü izlemeye davetli.

Ağaçlar Ayakta Ölür

Nevra Serezli, tam 11 yıl aradan sonra sahnelere geri dönüyor. Tam yedi ödüllü bu yapım, daha önce Macide Tanır tarafından sahnelenmiş ve izleyici tarafından çok sevilmişti. Nevra Serezli'nin muhteşem performansını izlemek için 3 Ocak 2023, 20:30'da Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi'nde yerinizi ayırtmayı unutmayın.

Shirley Valentine 

26 Ocak Perşembe günü saat 20.30’da Watergarden Performans Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan "Shirley Valentine’’ adlı oyun, sanatseverleri bekliyor. Aynı zamanda Sumru Yavrucuk’un ses getiren tek kişilik komedi oyunu olan "Shirley", tiyatro tutkunlarına unutulmaz dakikalar yaşatacak.

Charlie'nin Çikolata Fabrikasında-Çocuk Oyunu

Sinem Şahin’in kaleme aldığı Charlie’nin Çikolata Fabrikasında çocuk oyunu, 8 Ocak Pazar günü saat 13.00’de Mall of İstanbul MOİ Sahne’de minik ziyaretçileri ile buluşmaya hazırlanıyor. Dünyanın en ünlü çikolatacısı olarak bilinen Bay Wonka, biletleri  bulan  çocuklara  daha önce kimsenin görmediği fabrikasını gezdirmeye karar vermesiyle bir serüven başlatıyor. Bu fabrikada düzenlediği yarışmada birinci olan çocuğa da kimsenin bilmediği bir büyük ödülü takdim ediyor. Üstelik diğer çocuklar biletleri  bulmak için birbirinden farklı yollar denerken Charlie, tamamen şans eseri bileti bularak efsanevi maceranın kapılarını aralıyor.

Konser-ocak

Dinleti/Konser

Discman 90’lar & 2000’ler Türkçe Pop Gecesi

14 Ocak Cumartesi günü 21.00’de Kadıköy Sahne’de gerçekleştirilecek olan ‘’Discman 90’lar& 200’ler Türkçe pop gecesi’’, ziyaretçilerine muhteşem anlar yaşatmak için kollarını sıvadı. Aynı zamanda Discman’le 90’lı ve 2000’li yıllar arasında köprü gören bir gezinti yapacağınız ve dönemin hit olup, herkesin diline pelesenk olan şarkıları tekrardan hatırlayıp hep birlikte dans ederek avaz avaza eşlik edeceğiniz eşsiz bir geceye hazır olun. Discman gece boyunca çalacağı her bir şarkının video klibini de sizlerin seyir zevkine sunacak. Bu muhteşem geceye dahil olmak istiyorsanız yerinizi hemen ayırtın.

Pinhani Konseri

13 Ocak Cuma günü saat 21.30’da IF Performance Hall Beşiktaş’ta gerçekleştirilecek olan Pinhani konseri, sevenlerini bekliyor. Bu noktada ‘Dünyadan Uzak’, ‘Ne Güzel Güldün’ ve ‘Hele Bi Gel’ gibi herkesin bildiği şarkılarıyla müzik dünyasındaki yerlerini sağlamlaştıran Pinhani, oldukça rağbet gören ve ses getiren bir müzik diline hitap ediyor. Aynı zamanda son dönemde listelerde 'Bilir O Beni' şarkısıyla da dinleyicisinin kulaklarının pasını silen Pinhani'nin en sevdiğiniz şarkılarına eşlik etmeyi istiyorsanız bu fırsatı kaçırmayın.

Pentagram Konseri

14 Ocak Cumartesi günü 21.00’da Bostancı gösteri merkezinde gerçekleştirilecek olan ‘’Pentagram Konseri’’ müzikseverleri sahalara davet ediyor. Tüm bunlardan ziyade 1987'de kurulan 'Gündüz Gece', 'Geçmişin Yükü', 'Şeytan Bunun Neresinde' gibi parçalarıyla nam salan Pentagram grubu, dinleyicisiyle buluşmaya devam ederek benzersiz anlar yaşatıyor. Siz de Pentagram ile birlikte heavy metal dolu bir gece yaşamak istiyorsanız ayağınıza gelen bu fırsatı kesinlikle kaçırmayın.

Bienal-ocak

Sergi/Etkinlik

NFT Bienali

Dünyanın ilk NFT Bienali'ni görmeye hazır olun. Zorlu PSM'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan bienal, 2023 senesinin ilk iki ayında dünyanın 9 farklı noktasında sanatseverlerle buluşuyor. Dijital dünya ile sanatın buluşmasına tanık olmak için, 6-15 Ocak 2023 tarihleri arasında bienale katılmayı unutmayın.

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağında 5 Mekân
Yeme İçme

Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı'nda 5 Mekân Önerisi

Pişileri ve kendine has sunumları ile kalbimizi çelen Beşiktaş Kahvaltıcılar Sokağı’nın enfes mekânları… Hafta içi ya da hafta sonu arkadaşlarınızla…

Devamını Oku
Türk kahvesi.jpg -0
Yeme İçme

Türk Kahvesi En Doğru Nasıl Pişirilir?

Özel sohbetlere eşlik eden ve içilmediği takdirde baş ağrılarına bile neden olan Türk Kahvesi, kahve kültürümüzün en önemli parçalarından biridir.

Devamını Oku
nisan istanbul
Kültür Seyahat

Nisan İstanbul Kültür Sanat Rehberi

Baharı müjdeleyen Nisan, İstanbul’da yine kültür ve sanat ile dolu dolu geçeceğe benziyor. Atölye çalışmalarından konserlere, tiyatrodan sinemaya…

Devamını Oku