Kültür Seyahat

24 Haziran 2024

Günümüzde evcil hayvanlarımızı her yere rahatlıkla götürebiliyoruz. Özellikle bu konudaki bilinçlenme günden güne artıyor ve dolayısıyla insanlar yoldaşları ile diledikleri yolculuğa rahatlıkla çıkabiliyorlar. Bahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte ise evcil hayvan kabul eden ve misafirlerinin son derece rahat konforlu bir tatil geçirmesi için her türlü olanağı sağlayan mekanlar, plajlar öne çıkmaya başlıyor. 

Hayvan dostu plajlar diğer tüm hayvan dostu mekanlarda ve alanlarda olduğu gibi evcil hayvanların rahat etmesi ve ihtiyaçlarını rahat bir şekilde giderebilmesi adına gerekli düzenleme yapılmış yerlerdir. Özellikle ülkemiz deniz turizmi açısından son derece popüler bir yer olduğundan evcil hayvanları ile rahat bir tatil geçirmek isteyenler için bu konu oldukça önemlidir. Biz de bu vesileyle insanların evcil hayvanları ile keyifli bir tatil geçirmesine olanak sağlayan hayvan dostu plajları listelemek istedik. 

Evcil hayvan dostu plajlar-1

Flamm Bodrum

Bodrum'un Gölköy Koyu'nda bulunan butik bir otel ve plaj kulübünden oluşan alan özellikle hayvan dostu politikası ile son derece popülerdir. Akdeniz’in turkuaz sularında yüzmek, altın rengi plajında dinlenmek ve hayvan dostu ile kusursuz bir tatil geçirmek isteyenler için son derece idealdir. Flamm Bodrum, evcil hayvan kabul eden bir oteldir. Otel, küçük ve orta boy köpekleri ve kedileri kabul etmektedir. Dolayısıyla insanlar evcil hayvanı ile sorunsuz bir şekilde konaklayabilmektedir. Odalarda hayvanlar için özel yatak, ortak alan, veteriner, bakıcılık gibi hizmetler vardır. Plajında özellikle belirli bir bölüm evcil hayvanlara ayrılmıştır ki bu alanda hayvanlar rahatlıkla dolabilmekte ve ihtiyaçlarını giderebilmektedir. 

Sarnıç Beach (Bodrum-Muğla)

Türkiye’nin en rağbet gören, en popüler plajlarından bir tanesi olan Sarnıç Beach, hayvan dostu konsepti ile de ayrıca takdir toplayan bir yer. Sadece müşteriler değil, onların evcil hayvanları da keyifli zaman geçirmektedir. Bunun için ise her türlü detay düşünülerek tasarlanmış durumdadır. Örneğin plajda sadece evcil hayvanlara ayrılmış bir bölme vardır. Burada evcil hayvanlar diğer misafirleri rahatsız etmeden rahatlıkla zaman geçirebiliyor. Ayrıca hayvanların su, tuvalet gibi ihtiyaçlarını karşılayabileceği özel bölmeler de bulunuyor. Sarnıç Beach personeli hayvanlar konusunda tecrübeli kişilerden oluştuğundan herhangi bir konuda yardım almak için rahatlıkla başvurulabiliyor.

Evcil hayvan dostu plajlar-2

Çıralı Plajı (Kemer-Antalya)

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı Plajı, hayvan dostu personeli ile son derece ideal bir yer. Denize girmek, güneşlenmek isteyen kişiler buraya evcil dostlarıyla beraber gidebiliyorlar. Ancak evcil hayvanıyla gitmeden önce kişilerin mutlaka bazı önlemler alması gerekebilir. Örneğin bu plajda evcil hayvanlar için ayrı bir bölme olmadığından evcil hayvanın mutlaka tasmalı olması, aşılarının tam olması, tuvaletini etrafta yapabilme durumuna bağlı olarak gerekli temizleme işlemlerinin yapılması beklenir. Plajda evcil hayvanı güneşten korumak için şemsiye ve su ihtiyacını karşılamak için su da bulundurulması önemlidir. 

D Plaj Evleri (Bodrum)

Bodrum’da insanların evcil hayvanıyla en rahat şekilde tatilini geçirebileceği yerlerden bir tanesi D Plaj Evleri’dir. Bu plajda evcil hayvanlar için tahsis edilmiş büyük yeşil bir alan vardır. Burada evcil hayvanlar özgürce koşup eğlenebilmektedir. Ayrıca plajda evcil hayvanlar için çeşme de yer almaktadır. Evcil hayvanların ihtiyaçlarını giderebileceği alanlar, çöp kutuları ve dinlenme alanları da vardır. Plajdaki görevliler evcil hayvan bakımı konusunda deneyimli olduklarından her türlü sorunda insanlara yardımcı olmaktadırlar. 

Evcil hayvan dostu plajlar-3

Beach of Momo (Çeşme)

Çeşme’deki hayvan dostlu plajlardan bir tanesi olan Beach of Momo, evcil hayvanı ile plajda keyifli bir gün geçirmek isteyenler için en uygun yerlerden bir tanesidir. Hayvanların tasmasız, rahat bir şekilde koşup eğlenebileceği, özgürce dolaşabileceği bir alan da yer almaktadır. Ayrıca hayvanların su ihtiyaçlarının giderilmesi için hayvan çeşmeleri de yine plajda bulunur. Evcil hayvanların atıklarını temizlemek adına çöp kutuları da plaj çevresinde görülebilir. Herhangi bir durumda ise plaj personelinden yardım almak mümkündür. 

BURC Beach (Kilyos, İstanbul)

İstanbul sakinlerinin denize girmek için tercih ettiği yerlerden bir tanesi olan BURC Beach, hayvan dostu konsepti ile evcil hayvanların da keyifli vakit geçirmesine olanak sağlıyor. Plajda hayvanların tasmasız dolabildikleri, rahatça hareket edebildikleri bir alanı bulunuyor. Buraya evcil hayvan sahipleri kedi ya da köpeklerini rahatlıkla emanet edebiliyorlar. Yine kedi ve köpekler için su çeşmeleri, çöp kutuları yer almaktadır. Ayrıca köpekler berrak denizi ve sığ suları ile Kilyos’ta son derece keyifli vakit geçirebilmektedirler. Personel, evcil hayvan konusunda son derece bilgi olduğundan evcil hayvan sahiplerine gerekli desteği de sunmaktadırlar.

Evcil hayvan dostu plajlar-4

Cunda Adası Ayazma Plajı (Ayvalık)

Cunda Adası, doğal güzelliği ile büyüleyen, denizi ile insanların içini açan bir yer. Burada bulunan Ayazma Plajı ise insanların evcil hayvanlarıyla beraber rahatlıkla denize girebilecekleri, hoş vakit geçirebilecekleri bir plaj. Evcil hayvanların tasmasız özgürce dolaşabilecekleri bir alan tahsis edildiğinden evcil hayvan sahipleri kedi ya da köpeklerini rahatlıkla bu alana bırakabilmektedir. Evcil hayvan alanları ya da evcil hayvan ihtiyacını gidermeye yönelik herhangi bir sorun yaşandığında konuda deneyimli ve bilgi personel yardımcı olmaktadır. 

Evcil hayvan dostu plajlar-0
Kültür Seyahat

Türkiye'nin Evcil Hayvan Dostu Plajları

Evcil dostundan deniz ve plaj keyfi yaparken de ayrılmak istemeyenler için, Türkiye'nin en popüler evcil hayvan dostu plajlarını listeledik. Not…

Devamını Oku
Bodrum Otelleri-0
Kültür Seyahat

Bodrum'un Konaklamadan Fazlasını Vadeden Otelleri

Tatil yapacağımız zaman, nereye gideceğimizi belirlemek dışında nerede kalacağımız da epeyce önemli. Sıradan bir otel odası, zaman zaman bizim için…

Devamını Oku
Mazıköy-0
Kültür Seyahat

Begonviller Diyarı Bodrum'un En Güzel Sahilleri

Pembeli beyazlı begonviller, bembeyaz evler, masmavi bir deniz... Türkiye'nin her anlamda rengarenk tatil beldesi Bodrum, bu yaz da en güzel…

Devamını Oku