Kültür Seyahat

1 Şubat 2023
Güncelleme Tarihi: 3 Mart 2023

Sanatseverlere müjde! Sizler için şubat ayını kapsayan birbirinden güzel ve keyifli anlara şahit olabileceğiniz etkinlik ve aktiviteleri derledik. Siz de aşağıda detaylıca açıkladığımız etkinliklerden kendiniz adına en uygun olanını seçip unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. O halde gelin, hep birlikte İstanbul şubat kültür ve sanat takvimini inceleyelim.

Evgeny Grinko Konseri

Şubat ayının belki de en çok beklenen sanatçısı Evgeny Grinko desek yalan olmaz. Müzikle çocuk yaşlarında tanışan Rus müzisyen Evgeny Grinko, 2010 senesinde birbirinden farklı platformlarda milyonlarca dinlenmeye ulaşan Valse bestesini yazarak büyük ses getirdi. Tüm bunların yanında 2014 yılından bu yana, şehirden uzaklaşıp ormandaki küçük bir evde yaşamını idame ettiren Grinko, yeni besteler yazmaya ve belgesel filmler için müzik yapmaya tam gaz devam ediyor. Ayrıyeten Tiny Mouse Tales albümü adına “Plaktan duymaya alışık olduğum bazı eski masalların atmosferini tekrardan yaratmaya çalıştım.” Diye bir cümle söyleyen Evgeny Grinko, büyülü ve eşsiz müziğiyle dinleyicilerini adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor diyebiliriz. 21 Şubat Salı günü saat 21.00’de Bostancı Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan bu konseri kaçırmayın!

Şubat Takvim-1

Ağaçlar Ayakta Ölür Oyunu

Şubat ayına damga vuracak bir oyunla geldik. Biraz bahsedecek olursak; çocuklarını talihsiz bir uçak kazasında kaybetmiş olan ailenin tek önemli varlığı torunlarıdır. Fakat geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan dede, hırsızlık yaparken yakaladığı torunu ile bağlarını bir anda kopartır.

Yıllar geçtikten sonra büyükanne, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle yaşamdan ayrılmadan önce torununu son kez görme isteğiyle yanıp tutuşur. Ancak dede, torunun nerede olduğunu bilmediğinden dolayı bir dilek tut derneğine, eşinin bu isteğinin yerine getirilmesi için torun rolü oynayacak birilerini bulması için başvuruda bulunur. Gerisini sahnede, birbirinden muazzam oyunculuklarla izlemeye ne dersiniz? 4 Şubat Cumartesi günü saat 20.30’da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde perdeye aktarılacak bu oyunu mutlaka seyretmelisiniz.

Yüzyüzeyken Konuşuruz Konseri

Çıktığı andan itibaren müzik dünyasına adını yazdırıp Türkiye’de büyük ses getiren bağımsız alternatif rock grubu Yüzyüzeyken Konuşuruz, dinleyicileri ile buluşmaya tam gaz devam ediyor. Bu bağlamda yayımladıkları şarkılarla ön planda olan popüler müzik grubu, her geçen gün izlenmeye devam ediyor. 18 Şubat Cumartesi günü saat 20.00’de Bostancı Gösteri Merkezinde yapılacak olan bu konseri kesinlikle kaçırmayın.

Şeker Portakalı Çocuk Oyunu

Sırada ayaklarınızı adeta yerden kesecek bir oyun var. Çok fakir bir ailenin çocuklarından birisi olan Zeze, 5 yaşında olmasına karşın hayal gücü ve zekası oldukça gelişmiş ve bir o kadar da yaramaz bir çocuktur. Etrafına karşı çok meraklı olan ve çevresinde gelişen her şeyi keşfetmeye çalışan Zeze, okumayı da oldukça erken yaşta öğrenmiştir. Dolayısıyla öğretmeninin de gözdesi olmuştur. Yeni taşındıkları evde, bahçede bulunan ağaçlardan biri olan şeker portakalı fidanı birden Zeze ile konuşmaya başlar. Sonrasında çok iyi iki arkadaş olurlar. Zeze, bir yandan yaramazlıklarına tam gaz devam ederken öte yandan okuldaki yüksek başarısıyla da öğretmeni ve çevresindekileri adeta bozguna uğratır. Günün birinde Zeze, yaramazlık yapmasının sonucunda ayağını yaralar. Bu noktada şehrin en güzel arabasına sahip olan Portekizli, Zeze’yi eczaneye götürür. Zeze, Portekizli’den o kadar çok şey öğrenir ki bu dostluk sayesinde sevginin ne olduğunu anlayarak eski yaramazlıklarını bırakmıştır. Hikayenin sahnelenmiş hali 5 Şubat Pazar günü saat 14.00’de Maltepe Yaşar Kemal Kültür Merkezinde izleyicilerini bekleyecek.

Şubat Takvim-3

Çok Güzel Hareketler 2

Yaklaşık olarak 2 yıl boyunca sahne, senaryo ve oyunculuk eğitimlerinden geçen ve tamı tamına 3 sezondur BKM’de kapalı gişe oynayan  Çok Güzel Hareketler 2, Eser Yenenler’in önderliğinde seyirciyle buluşmaya kaldığı yerden devam ediyor. Bu bağlamda seyircileri gülmekten kıran skeçleriyle nam salan Çok Güzel Hareketler Bunlar 2, birbirinden eğlenceli skeçleriyle sizleri kahkaha tufanının içine çekmeyi hedefliyor. 5 Şubat Pazar günü saat 19.30’da Bostancı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilecek olan eğlenceli program, seyircilerini dört gözle bekliyor.

Mabel Matiz Konseri

Sesindeki benzersiz tınısıyla müzik camiasında oldukça farklı bir konumda yer alan Mabel Matiz, son single çalışması 'Hanımefendi' ile listelerde ilk sıralarda yerini almaya devam ediyor. Yeni single çalışmasıyla birlikte oldukça yoğun bir konser turnesine başlayan Mabel Matiz, 'Öyle Kolaysa' ve 'Sarmaşık' gibi şarkılarıyla hafızalara kazınmayı başararak dinleyicilerine adeta bir şölen yaşatıyor. Bu bağlamda 17 Şubat Cuma günü saat 21.00’da VolKswagen Arena’da gerçekleştirilecek olan Mabel Matiz konserini kaçırmayın.

Şubat Takvim-2

Levent Yüksel Konseri

‘Zalim’ şarkısıyla aşk acısı çekenlerin adeta iç sesi olan ‘Bu Gece Son’ ile hüzünlü vedaların duygusunu dibine kadar aktaran, ‘Bi Daha’ ile dinleyicisini hareketlendiren Levent Yüksel, konserinde dinleyicilerini duygudan duyguya koşturacak şekilde bir konser vermeyi amaçlıyor. 25 Şubat Cumartesi günü saat 21.00’de Bostancı Gösteri Merkezinde gerçekleştirilecek olan Levent Yüksel konseri, gününüzü güzelleştirecek ve eşsiz duygu durumlarına bürüneceğiniz muhteşem bir etkinlik olacak. Bu yüzden yerinizi ayarlayın!

Vegan restoran-kapak
Yeme İçme

Türkiye'nin En Ünlü Vegan Restoranları

En iyi vegan burger nerede yenir, sütsüz çikolatadan yapılmış supanglenin tadına nerede bakılır merak edenlere, Türkiye'nin en iyi ve en ünlü…

Devamını Oku
İstanbul'un Kahvecileri-0
Kültür Seyahat

İstanbul’un En İyi 10 Kahvecisi

Kahveyi günlük hayatının vazgeçilmez bir parçası yapan İstanbullulara güzel bir haberimiz var. En iyi kahve nerede içilir, dünya kahvelerinin tadımı…

Devamını Oku
antikor-antijen
İyi Yaşam

İstanbul Havalimanı’nda Antikor ve Antijen Testleri

Hem sahip olduğu benzersiz mimari ve üstün teknolojisi ile hem de sunduğu üst düzey yolculuk deneyimiyle küresel bir aktarma merkezi olan İstanbul…

Devamını Oku